GABI BABANU SI EDUARD KOVACS OAMENII DE LA VALEA ARGOVEI

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PREDATOR » 03 Aug 2007, 22:02

TARABOSTES cunosti personajle GABI@EDI :?: ,sunt multi pescari care au avut probleme din cauza lor ,sunt multi pescari de pe V.A. care stiu cu ce se ocupa .Sunt acei oameni care aduc paznicilor sculele de guta , aparatul de curentat peste ,prostovolu s.a.m.d.,acei oameni care strica balti .Cu mesajele astea copiate din carti sa stii ca nu osa schimbi parerea nimanui fata de aceste personaje :datz: .Propietarii de la baltile private au pretentia sa respecti regulamentele lor, :twisted: ,dar ei crezi ca respecta vreo lege :roll: :?: Majoritatea pescarilor vor sa fie linistiti cand merg la pescuit ,nu sa fie deranjati de hotii care striga hotii :datz:

tarabostes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tarabostes » 03 Aug 2007, 23:45

pikeman scrie:draga domnule tarabostes, noi comatii nu ne ridicam la pretentiile dumneavoastra nobile si nu avem haru de a intelege cuvintele dvs alese...ceea ce nu intelegeti este aceasta lupta asupra nobilimii parvenite (din care speram ca nu aveti a face parte :lol: ) care ocupa apele noastre candva apartinand oamenilor de rand si cer biruri pentru intrebuintarea lor, si mai pe deasupra la toate isi aroga dreptu de a goni oamenii profesionisti de pe mosia lor, pe motiv ca le prind pestele care avea loc in plasa....tot in acest sens vreau sa fa zic ca nu faci decat sa va aratat caracterul nobil-parvenit ( din care speram ca nu faceti parte :lol: )care se simte lezat cat oamenii marunti au indrazneala sa aibe ceva de spus
Omule Stiuca, Comatule si nu in ultimul rand Pescarule,

Acest topik nu are subiect, in nici un caz, predicat. D C spun asta? pt ca s-a inflamat onorat forum pe respectivul topik, imediat ce aruncai (olteneste - adik omeneste fie spus) o alta discutiune in jocul de-a marjelele.(de Ermann Esse)...si revin la un subiect anterior: E O PROBLEMA CA S-A SCHIMBAT TIMPURILI (NOI) ? si k fiecare are dreptu' de a's(i) controla mosia? OK hai sa peskuim la raduta si sa facem si greva akolo pt ca aku 20 de ani pescuiam ku totz kumm voiam, mergetz?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Aug 2007, 23:56

Aia cu ermann esse e o traducere in franceza? Cu Hash aspirat?
Omule Stiuca, Comatule si nu in ultimul rand Pescarule
Asta mi-a placut. Asa sa-i ramana numele! :lol:

In rest n-am inteles nimic din topicu asta. Nu stiu cine e pro sau contra cui si daca da, de ce? :lol:

PREDATOR
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PREDATOR » 04 Aug 2007, 10:56

tarabostes scrie:
pikeman scrie:draga domnule tarabostes, noi comatii nu ne ridicam la pretentiile dumneavoastra nobile si nu avem haru de a intelege cuvintele dvs alese...ceea ce nu intelegeti este aceasta lupta asupra nobilimii parvenite (din care speram ca nu aveti a face parte :lol: ) care ocupa apele noastre candva apartinand oamenilor de rand si cer biruri pentru intrebuintarea lor, si mai pe deasupra la toate isi aroga dreptu de a goni oamenii profesionisti de pe mosia lor, pe motiv ca le prind pestele care avea loc in plasa....tot in acest sens vreau sa fa zic ca nu faci decat sa va aratat caracterul nobil-parvenit ( din care speram ca nu faceti parte :lol: )care se simte lezat cat oamenii marunti au indrazneala sa aibe ceva de spus
Omule Stiuca, Comatule si nu in ultimul rand Pescarule,

Acest topik nu are subiect, in nici un caz, predicat. D C spun asta? pt ca s-a inflamat onorat forum pe respectivul topik, imediat ce aruncai (olteneste - adik omeneste fie spus) o alta discutiune in jocul de-a marjelele.(de Ermann Esse)...si revin la un subiect anterior: E O PROBLEMA CA S-A SCHIMBAT TIMPURILI (NOI) ? si k fiecare are dreptu' de a's(i) controla mosia? OK hai sa peskuim la raduta si sa facem si greva akolo pt ca aku 20 de ani pescuiam ku totz kumm voiam, mergetz?
PREDATOR:cam ocolesti subiectu :P ,esti producator de plase de guta ,distribuitor de aparate de curentat pestele :wink: ,timpurile s-au schimbat dar legile sunt valabile pt toata lumea :idea: .La RADUTA o sa prinzi mereu peste dar la "mosiile" plasuite permanent nu prea mai prinzi decat ce scapa prin ochiurile navodului(ex GOSTILELE)asa ca "mosierii" nu au cum sa faca ce face dl RADUTA la ora asta ,este diferenta mare de tot intre RADUTA si restul mosierilor :wink:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Aug 2007, 12:32

Va recomand " Ciocoii vechi si noi " , de Nicolea Filimon , la amindoi .

Fir Intins!!!

tarabostes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tarabostes » 04 Aug 2007, 14:35

In rest n-am inteles nimic din topicu asta. Nu stiu cine e pro sau contra cui si daca da, de ce? :lol:[/quote]

aia e k nici io nu inteleg: oamenii peste care se arunca anatema sunt doi pescari - din categoria celor care prind (SPORTIV) peste, oriunde, oricand ...asta pt ca stiu sa-l prinda pe peste chiar cand nu prinde nimeni...
Marele lor pakat este ca mai sunt si prieteni sau (si) parteneri de business cu multi "mosieri" si clar asta nu convine. Predatoare, dak tu ai avea o balta, si vine un prieten de-al tau si da la peste, si vede o grupare de apertheid sau de khmeri rosii care-ti ia din balta strapazanu' de 300 de grame, nu e normal sa-ti spuna ca esti ars? Sau te-ai bucura sa-i acopere...
Cat despre povestile cu baterii, curent etc, legende ale toamnei, barfe ieftine...spun asta pt ca ii stiu bine si pe Gabi si pe Edi - si in tineretile lor revolutionare nu or fi fost usa de biserica - kumm nimeni nu e, dar ce povestitzi voi pe-aici e departe de lumea dezlantuita, e doar pata pusa haotic, frustrari si pierdere de timp
Indiferent de continuarea topikului, eu am terminat - e o poveste copilareasca din sfera: "cine-a pus kkt pe klanta, cine-a pus mana pe klanta".....
@PUPU: dak chiar vrei sa stii unde sta Gabi, potz sa ma intrebi pe mine ca-tz spui, te-asteapta Gabi cu draq si cu bere, dar dak nu sunt indiscret, de ce vrei sa stii? K sa-i spui, sa stie si el, ca abia deseara ne mai vedem... :lol1:

Fir intins si toate bune tuturor....
DR

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Aug 2007, 19:44

:lol: ma steptam sai sti, numai brusca ta aparitie pe forum si activitatea intensa si canalizarea tuturor postarilor catre acest topic dadeau de banuit, oricum idee e ca nui cunosc pe cei doi oameni despre care se vorbeste si nici nu am nimic cu ei, am postat la general stiind ca exista oameni ca acestia, daca si cei doi fac parte sau nu din categoria braconierilor parveniti sper sa aiba parte de tratamentul aferent in rest, sanatate si numa bine .... oricum e bine ca intro discutie ca aceasta sa fie si cineva din partea invinuitilor :lol: :P

reprezint_pantelimon
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de reprezint_pantelimon » 05 Aug 2007, 00:01

tarabostes scrie:Domnilor, stimat auditoriu,

Existenta - ca si metaexistenta pre si post kantiana (ca si concept) are la baza un element definitoriu: noutatea. Elementul fundamental al celui de-al doilea component al noutatii : Posibilitatea experientei este o reconstructie teoretica a Criticii ratiunii pure, adica o reconstructie care nu trebuie confundata cu reconstructia istorica (cum este cea efectuata de H. Vaihinger), ori cu cea logica (cum este cea a lui Tonelli). Reconstructia teoretica isi propune sa scoata in evidenta tipul de teorie reprezentat de Critica ratiunii pure, numit teorie-de-tip-Kant. Principiul conditiei de posibilitate, ca teorema fundamentala a Criticii, are rolul de a solidariza actiunea elementelor structurii, motiv pentru care este prezent atit la nivelul Analiticii categoriilor, cit si al Analiticii principiilor. Interpretata structural, teorema fundamentala a Criticii permite intelegerea conditiilor de posibilitate nu in sensul logic obisnuit (de exemplu, pe baza relatiei de consecinta logica), ci intr-un sens oferit de metateoria structurala, ca matrice determinativa.

Din aceasta noua perspectiva, cred ca sunteti de acord, vizualizarea in ansamblu si in amanunt a actiunii si reactiunii lui Edi, pe alocuri si a lui Gabi, in intelegerea metastructurii determinative, capata dar si respinge in acelasi timp jocul ancorei implicite si a twisterului pitagorian....

Acum cred ca m-am facut clar :roll:
Apropos de Kant, (care intre noi, filosofii fie vorba, scria despre cu totul altceva in „Critica Ratiunii Pure”, si te invit calduros, cu respect, sa o recitesti!)simt nevoia sa fac unele precizari ce se impun, chiar daca nu-si au locul pe un forum de discutii pescaresti.Astfel :
1) Cunoaşterea, deşi începe cu experienţa, nu se opreşte la experienţă. Obiectele metafizicii (sufletul, lumea, Dumnezeu) nu sunt date în experienţă, ci sunt obiecte transcendente (adică aflate dincolo de experienţă)
2) Raţiunea este facultatea ideilor, adică al acelor concepte orginare pure al căror obiect nu este dat în experienţă.
Vaihinger spune ca ideile ca obiecte transcendentale nu au un sens obiectiv propriu-zis, ci operează ,,ca şi cum“ ar avea un obiect, iar de Tonelli – n-am citit, n-am auzit decat la Cora- sunt cei cu ferma cu oua, stimate domn!!
:wink:

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 05 Aug 2007, 09:02

interesant cum am ajuns de la pescuit la filozofie, cand pt mine, chiar si cand nu mananca, pescuitul NU E O MARE FILOZOFIE.(la rapitori cu artificiale, ca altu nu-mi prea place).

si arasi interesant este cum destui dintre pescarii inteligenti nu numai in plan halieutic, migreaza in zona Pantelimon (si aici vorbesc si de mine :lol: ); am impresia ca e ceva cu lacurile ce sunt pe soseaua spre Calarasi Constanta(si pe langa).

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

tarabostes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tarabostes » 05 Aug 2007, 09:03

- G. Tonelli, Kant, dall'estetica metafisica all'estetica psico-empirica. Studi sulla genesi del criticismo (1754-1771) e sulle sue fonti, in Memorie della Accademia delle Scienze di Torino, 1955.
- G. Tonelli, Von den verschiedenen Bedeutungen des Wortes Zweckmäßigkeit in der Kritik der Urteilskraft, "Kant-Studien", (1957-58)
- G. Tonelli, Kant's Early Theory of Genius (1770-1779), "Journal of the History of Philosophy", 4 (1966)
N-am lasat niciodata scoala sa-mi afecteze educatia. Mark Twain

Închis