Fraude & Smenuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Noi 2010, 20:23

Adiwolf eu nu am patit-o cu ei,pentru ca tot asa,aveam schela montata la casa,de bine de rau ma pricep sa bat doua cuie,asadar le-am luat in considerare oferta si,dupa un calcul,am vazut ca ies mai ieftin daca imi cumpar din praktiker jgheaburile,burlanele si ce mai trebuie pe acolo,plus citeva ore de munca,si am iesit bine sub pretul lor.Insa o vecina ,a patit-o exact cum am zis....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 15 Noi 2010, 21:14

Am patit si eu tot felu de chestii cu tiganii, da pe unu l-am facut destul de urat :lol:
Intra tiganu in magazin (vindeam materiale de constructii) cu o foaie in mana si dupa ce se uita, se hotaraste sa cumpere ceva podea laminata si gresie (peste 500mpin total). La fiecare model la care se uita ma intreba cat ii asta? Da asta cat costa la metru? Imi dau seama ca nu stie sa citeasca ca doar erau scrise destul de mare etichetele cu pretul. Incep negocierile ca si cu orice tigan. Lui i se pare scump, io nu las la pret, el da tot mai putin, etc. Pleaca spunand ca o sa cumpere mai ieftin din alta parte. In timp ce se uita si negociam noi acolo i-am zis ca urmeaza scumpiri si daca nu se hotaraste repede s-ar putea sa se Nu vrea sa discute cu sefu, ci a asteptat sa termin cu clientii pe care-i aveam :lol: Din nou cat e asta, da astalalta??? ii spun cu 50000 rol mai mult la fiecare mp de gresie sau parchet si tot peste pret la accesorii, adeziv, etc Sefu se ia si pleaca cu mainile in chelie cand aude ce preturi ii zic lu asta. Ii spun ca s-au scumpit toate... Reincepem negocierile ne intelegem la suma totala pe care o are de achitat si in timp ce platea imi spune ca l-am f**** da io placut ca am fost mai tigan ca el :lol: Dupa aia am vandut materiale la o gramada din neamu lui... Venea cu rudeniile in pravalie si le zicea sa aiba grija cu mine ca-i pacalesc mai ceva ca un tigan :twisted:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 16 Noi 2010, 11:56

Se vorbea mai devreme despre cei care se imbogatesc pe spatele persoanelor in situatii medicale disperate. La astia putem adauga ipohondrii si conspirationisto- ezoteristii amatori de "medicina" alternativa si deja avem piata de desfacere pentru toate leacurile "fara efecte secundare".

Cateva cuvinte despre homeopatie:

http://www.youtube.com/watch?v=BWE1tH93G9U

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 16 Noi 2010, 12:55

oricat de tentante ar fi unele oferte, fie vorba despre orice produs sau manopera, NICIODATA nu-mi fac de lucru cu tiganii, nici macar pentru un banal calorifer de fonta de aruncat la fier vechi.
tiganul tot tigan ramane :twisted:

ADY WUNDERKIND
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ADY WUNDERKIND » 16 Noi 2010, 13:28

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 16 Noi 2010, 13:36

Ptiu , bata-te sa te bata , cand am vazut ca ai postat , deja citeam "avocat al fraudei" ... :lol: :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Noi 2010, 21:09

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Noi 2010, 07:16

Ponzi

Frauda s-a facut cunoscuta la noi sub denumirea de "caritas". Tipul acesta de frauda era cunoscut la vremea aceea de vreo 70 de ani ceea ce ridica oaresce dubii cu privire la lipsa implicarii autoritatilor romane...

Inventatorul escrocheriei s-a numit Charles Ponzi si era un infractor italian in Statele Unite.
In esenta frauda consta in acapararea de fonduri si platirea dobanzilor promise "investitorilor" vechi din fondurile care apar de la "investitorii" noi. Totul se termina atunci cand escrocul se vede in situatia de a nu mai putea plati sumele promise si incearca sa plece cu banii.
Tipul acesta de frauda este destul de periculos pentru ca mizeaza pe lacomia oamenilor (care vazand dobanzile mari chiar daca le spui n-or sa te creada ca sunt pacaliti) si poate fi mascat relativ usor de o afacere legala. Bernard Madoff, stock broker american, a fost descoperit in 2009 ca a cauzat un prejudiciu de 18 miliarde de dolari, suma virtuala promisa investitorilor ajungand la aproape 65 de miliarde de dolari.
La fel de bine frauda se poate practica si la scara mai mica, intre "prieteni".

Pentru cine e interesat de subiect si are ~40 de minute la dispozitie exista pe youtube material in care Ken Fisher, om de afaceri american, autor al cartii "How to Smell a Rat" vorbeste despre infractorii care isi ascund frauda in afaceri aparent legale. In engleza.

http://www.youtube.com/watch?v=V10CbPoAL9k

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 17 Noi 2010, 13:16

Baieti...afacerile in retea(Network business) gen Avon, Oriflame, Emway, etc... nu sunt inselatorii in adevaratul sens al cuvantului. Ei vand produse "Neconventionale" intr-o metoda mai "neconventionala". In rest liberul arbitru este la loc de cinste si fiecare este stapanul deciziilor proprii.

Ca sa revenim la subiect...
Sa incepem cu un clasic:

MARADONA.

Vin 1-2 persoane imbracate in uniforma, iti arata o legitimatie si iti cer actele la control...
Tu scoti portofelu sa le arati buletinu...cand ei iti insfaca portofelu si o iau la fuga.

ZBURATORII.

Pe rutele binecunoscute de marfa, se ia un TIR in vizor, vin baietii cu o masina "de fuga" cu un cauciuc montat pe bot. Soferul vine fix in spatele tirului, se lipeste de el, in timp ce copilotul iese pe capota, intra in TIR si arunca marfa din mers ca vulpea din poveste!

ASISTENTELE.

Vin 2 tinere sa usa, imbracate in asistente si spun(in general la batrani) ca e un program de la stat pentru analize gratuite. Cat timp una ia tensiunea la mosi, cealalta scotoceste prin casa.

si cea mai groaznica pentru episodul asta este

PROMOTERITELE.

Actioneaza in general in parcare la Carefour sau alt hipermarket mare. Sunt 2 tinere foarte sexy imbracate in promoterite. Te agata cand iesi cu cosul de cumparaturi si iti spun ca li s-a stricat masina si te intreaba daca nu le poti duce pana la un alt Carefour unde sunt colegele lor. Barbatii in general nu prea pot refuza. Cand le iei in masina, se aseaza pe bancheta din spate. In timp ce tu esti atent la drum, ele incep sa se sarute, isi scot sanii din sutien, una trece pe scaunul din fata si incepe sa iti faca sex oral si cealalta iti fura portofelu....

Mie mi s-a intamplat sambata, luni si ma duc si vineri :lol: :lol: :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

barthez0705
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de barthez0705 » 17 Noi 2010, 13:31

Armand scrie: PROMOTERITELE.

Actioneaza in general in parcare la Carefour sau alt hipermarket mare. Sunt 2 tinere foarte sexy imbracate in promoterite. Te agata cand iesi cu cosul de cumparaturi si iti spun ca li s-a stricat masina si te intreaba daca nu le poti duce pana la un alt Carefour unde sunt colegele lor. Barbatii in general nu prea pot refuza. Cand le iei in masina, se aseaza pe bancheta din spate. In timp ce tu esti atent la drum, ele incep sa se sarute, isi scot sanii din sutien, una trece pe scaunul din fata si incepe sa iti faca sex oral si cealalta iti fura portofelu....

Mie mi s-a intamplat sambata, luni si ma duc si vineri :lol: :lol: :lol:
Buna asta :))

Scrie răspuns