"Fly - Ultimul nivel in pescuit"

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Jedi
veteran
veteran

Re: "Fly - Ultimul nivel in pescuit"

Mesaj de Jedi » 02 Noi 2012, 03:24

Tocmai Tavi dadea nu demult ceva explicatii logice vis a vis de fly si pestii mari, pe Musca 13...Adica nici nu s-a prea axat nimeni in directia pestilor mari, ci majoritatea au inceput in jurul clasei 5 ...pastrav,clean ..si cam asa au continuat aproape toti. Abia de o vreme au intrat in dotare si scule mai grele si s-au vazut stiuci , crapi si avati mai zdraveni.
A nu se uita si proportiile cit se poate de adevarate..
Un muscar la enshpe spineri iar din zece muscari poate unul are in dotare scule de dat cu floshtomoace mari .
Dar o data se suie Tavi cu Hellu pe masina si piaptana balta aradeana cu streamere, iar de la Timisoara la Arad se ajunge foarte iute.. 8)
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Noi 2012, 03:58

O socoteala rapida de seara, care nu stiu daca-i foarte exacta.
Forumul are 10 500 de membri din care or fi muscari 100 ( sper). Avem proportie de 100:1 .. :roll:
Din astia probabil sint 10 care majoritatea de un an au in posesie lanseta mai mare de clasa 8 dar nu stiu daca sint in cautare exclusiva de exemplare mari..dar sa zicem ca la ei e sansa de peste mare la fly...
Deci avem un mic grup de zece oameni (proportie de 100 la 0,1 :shock: ) care trebuie sa aibe pesti mai mari decit 10 000 de pescari care baga linguri, jerkuri si spinerbaituri??? :idea:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Noi 2012, 06:38

Adelin tin sa iti reamintesc ca suntem singurii doi oameni care am aruncat o raza de soare spre o mirifica conciliere intre tabere :lol:

Ma io fac incercarea asta.... dar numai in conditiile de reciprocitate mentionate.... :lol: :lol:

In rest..... legat de ce zicea varu ...si eu am aceeasi senzatie.... ati vazut filmul ala "300" ? :twisted: cu Hau hau hau ! ...si aia erau tot ciudat imbracati si putini impotriva tuturor :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Noi 2012, 07:30

Jedi scrie:O socoteala rapida de seara, care nu stiu daca-i foarte exacta.
Forumul are 10 500 de membri din care or fi muscari 100 ( sper). Avem proportie de 100:1 .. :roll:
Din astia probabil sint 10 care majoritatea de un an au in posesie lanseta mai mare de clasa 8 dar nu stiu daca sint in cautare exclusiva de exemplare mari..dar sa zicem ca la ei e sansa de peste mare la fly...
Deci avem un mic grup de zece oameni (proportie de 100 la 0,1 :shock: ) care trebuie sa aibe pesti mai mari decit 10 000 de pescari care baga linguri, jerkuri si spinerbaituri??? :idea:

Boba Feet ai o lojica di fieer,brae pi cuvint.. :wallbash: Cu lojica asta ai ajuns pi la canadieni??

Poi ce vii tu cu proportii si procente??
Ce ,Adelin o luat poze de la toti spiningarii??
Sau o luat poze de la Mihuta, din galerie??Plus tot w.s.b.-ul??
Nu or fost pestii lu' Adelin versus pestii lu'Tavi??
Nu o fost 1 la 1??
Hait gresesc...o fost 1 la 2 , pentru ca in replica la pozele cu pastravoi ale lui Adelin prinsi la spinn,o venit Tavi cu poze cu un pastrav prins la lingura,asta ,asa, in paranteza,si l-o mai chemat si pe ...Hecktor..ala calare pe un Vektor..cu cleanul ala,care oricum era mai mic decit clenii lu Gerula (prinsi la spin,si aia) :lol: :lol:

Deci doi fly-eri au pus poze contra unui spiningar..spiningar care o venit cu poze din galeria lui ,una singura, nu galeriile a 10000 de pescari..asta ca sa pastram proportiile reale..

Pe linga asta,tocmai pentru ca stilul fly este extrem de eficient,si practicat de prea putini,dupa cum zici tu,ar fi de asteptat ca rezultatele sa fie pe masura,avind in vedere 'dimensiunile' generoase ,zici tu ale acestei nise..Ce n-as da eu sa fie un spinningar la 10000 de stationaristi(si ala sa fiu io,evident) :lol: :lol:

No, cum e pina la urma cavalere canadian??Deformam realitatea prin cifre,procente,si 'rationamente'...seducatoare,doar doar,iesim cu capul sus intr-o polemica.. :lol: :lol: :lol: :lol: pierduta din start???

P.S.InArad mai stiu eu doi pescari care au incercat fly-ul,la clase mici,la clean....nu stiu daca mai pescuiesc asa..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Noi 2012, 07:43

Cred ca e la mintea cocosului ca nevoie de mult mai mult timp sa inveti fly decat baitcasting. Nu vad vreunul sa fi zis ca nu e asa. Deci o intrecere care sa demonstreze evidenta este lipsita de sens.

Pe de alta parte, am vazut ca nici in privinta rezultatului direct al pescuitului - pestii prinsi - cele doua stiluri nu se pot compara, din motivele pe care le-ati aratat anterior (nu va intereseaza prea mult ce prindeti, nu va intereseaza pestii mari etc. ).

Intr-un singur fel se poate totusi transa problema. Un concurs direct de spinn vs fly, fata in fata, pe o oarecare apa si la o specie anume !
Si stabilim care e ultimul nivel in pescuit. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 02 Noi 2012, 08:01

razvan m. scrie: Intr-un singur fel se poate totusi transa problema. Un concurs direct de spinn vs fly, fata in fata, pe o oarecare apa si la o specie anume !
Ai grija .... pe o apa de munte, paraias mic, te fac muscarii de nu te vezi...

Daca vrei ceva serios, elocvent cat de cat, faceti ceva de genul " style war", cu pescuieli cot la cot pe munte, ses, balta si dunare :).

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Noi 2012, 08:03

la scobar sau la crap :lol: ..... da' corect, de gura :lol: .... acu am vazut ca ai mentionat propunerea mea.... care se dorea a fi o intrecere numai in imaginatia ta...dar nah .... daca o chestie constructiva e prea mult pt spiritul tau competitional ...... :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Noi 2012, 08:11

attilaf scrie:
razvan m. scrie: Intr-un singur fel se poate totusi transa problema. Un concurs direct de spinn vs fly, fata in fata, pe o oarecare apa si la o specie anume !
Ai grija .... pe o apa de munte, paraias mic, te fac muscarii de nu te vezi...

Daca vrei ceva serios, elocvent cat de cat, faceti ceva de genul " style war", cu pescuieli cot la cot pe munte, ses, balta si dunare :).
Evident pentru o astfel de intrecere este nevoie de o apa care sa se preteze atat la spin ca si la fly. Nu poti face asa ceva pe o apa de munte unde la spin nu se poate pescui, cum n-ar fi corect sa o faci pe Dunare la salau, unde cu fly-ul nu prea ai ce cauta.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 02 Noi 2012, 08:13

MuskMd scrie:la scobar sau la crap :lol: ..... da' corect, de gura :lol: .... acu am vazut ca ai mentionat propunerea mea.... care se dorea a fi o intrecere numai in imaginatia ta...dar nah .... daca o chestie constructiva e prea mult pt spiritul tau competitional ...... :lol:
Noi pescuim doar la rapitori. Faza de caras, crap, scobar, oblete etc am depasit-o de mult.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Noi 2012, 08:27

Numai la rapitori ? :lol:

ma abia tu esti ultimul nivel :lol: :lol:

Închis