Hai ca iti spun eu, ca n-avem nevoie de intermediari. Am primit acel bat de ziua mea de la colegi, am mai cumparat apoi o mulineta si un fir. Intr-o duminica ploioasa, in care n-am mai iesit la peste, spre seara am mers intr-un parc din Arad, unde exista un lac, sa vedem cum se lanseaza cu ansamblul si daca s-ar putea da cu el la stiuca.
A fost de fata Spiac, Sava Adelin si eu. Am incercat toti pe rand ghidusia si n-am fost in stare sa tinem firul in aer. Eu chiar m-am resimtit putin a doua zi, avand febra musculara la intercostali.
Bun. De atunci n-am mai pus mana pe lanseta respectiva. Din punctul meu de vedere nu merita sa pierd atata vreme cat ar fi necesara ca sa invat sa fac treaba corect pentru a pescui efectiv la stilul acesta. Sunt constient ca m-as fi putut juca cu el de-a pescuitul la stiuca, dar n-am simtit acel imbold care sa ma faca sa ma chinui sa invat.
Acum cateva zile, am dat firul lui Gigi, care vrea stiuca la fly.
Acuma sa va spun si punctul meu de vedere cu privire la fly.
Pe mine ma intereseaza sa prind cateva specii de pesti: somn, stiuca, salau. Pescuiesc si la avat ori la mreana, insa mai mult atunci cand acesti pesti sunt foarte agresivi, adica atunci cand se sinucid in carlig.
Celelalte specii ma lasa rece. Nu pescuiesc la clean sau biban decat cu totul exceptional, efectiv nu ma intereseaza (anul acesta o data la biban la Bicaz si niciodata la clean). Pastravul si lipanul, atat de rari si de mici cum sunt ei in Romania, nu ma intereseaza nici ei.
La ce dreacu sa dau la fly ?
Daca traiam si eu in Finlandia, Suedia, Canada sau Noua Zeelanda aproape sigur pescuiam preponderent la fly. Asa cum, daca as fi trait undeva intr-o zona de coasta, nici nu m-as fi uitat inspre uscat. Daca traiam pe undeva pe la tropice, mi-ar fi placut sa bag big game la pesti mari pelagici.
Dar cum vietuiesc in Romania, dau si eu la ce se poate pe aici.
Degeaba as vrea sa pescui cum pescui aia in Canada, ce se muta cu cortul si masina pe gheata, unde dau la copca juma de an. Oricat mi-as dori, asa ceva nu este realizabil in Romania, decat cel mult cateva zile pe an.