"Fly - Ultimul nivel in pescuit"
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: "Fly - Ultimul nivel in pescuit"
Ca sa priceapa tre sa ajunga la alt nivel...
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Te rog, lumineaza-ma. Despre ce nivel ii vorba?Adelin scrie:Ca sa priceapa tre sa ajunga la alt nivel...
Multa lume, putini oameni...
nu bre . lasand caterinca treaba e simpla : incerci si iti face placere sau nu. Simplu . restul sunt labareli. Si da, e mai greu , si da tre sa fii usor masochist , si da, ai o gramada de limitari ca si stil.
Si da, e un alt nivel. Nu stiu daca ultimul, mai sus sau mai jos, dar e altul . Si da, are o frumusete aparte. Si da, acu 300 de ani se pescuia in stilul asta. La spinning nu cred.
, adica plm..traditie, eticheta si alte chestii din astea pt cine conteaza....
Si da, o sa dau si eu la spin cand am chef sa fac un pescuit comod si mai ales cand implica adancime si distanta mare. SI da o sa incerc in continuare cu muste dupa salai si somni , chiar daca e o chestie total contraproductiva .....
Si da, paradoxal , exista momente si locuri cand stilul asta primeaza in fata celorlalte, la fel cum oricare altul are momente cand va avea un avantaj clar .....
Restul e caterinca din asta sa ne treaca vremea mai usor
....
Si da, e un alt nivel. Nu stiu daca ultimul, mai sus sau mai jos, dar e altul . Si da, are o frumusete aparte. Si da, acu 300 de ani se pescuia in stilul asta. La spinning nu cred.

Si da, o sa dau si eu la spin cand am chef sa fac un pescuit comod si mai ales cand implica adancime si distanta mare. SI da o sa incerc in continuare cu muste dupa salai si somni , chiar daca e o chestie total contraproductiva .....
Si da, paradoxal , exista momente si locuri cand stilul asta primeaza in fata celorlalte, la fel cum oricare altul are momente cand va avea un avantaj clar .....
Restul e caterinca din asta sa ne treaca vremea mai usor

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Vali...Adelin zice la misto...la adresa fly-ului..Nu despre tine personal 
Treaba e mai intortocheata....pe aici.
Poti sa te apuci si acum de fly...daca te atrage....Cand vor muschii tai.
Daca vrei sa te limitezi singur in capturi ca si dimensiune
)....fa-o
)

Treaba e mai intortocheata....pe aici.
Poti sa te apuci si acum de fly...daca te atrage....Cand vor muschii tai.
Daca vrei sa te limitezi singur in capturi ca si dimensiune

Ai nu mai spuneULK scrie:
Daca vrei sa te limitezi singur in capturi ca si dimensiune)....fa-o
)

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
MuskMd scrie:![]()
si inca nu o dat zapada
...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Multi aveti niste clisee mentale pe care vi le-ati format privind pescuitul la fly de pe malul celalalt.
Ca la noi se prind majoritar pastravi si lipani mici e pentru ca nu mai avem altceva, din pacate . Pe paraiele noastre nici la spin nu faci mare branza. Nu stilul e de vina...
Aceiasi muscari cand se duc pe afara prind cu totul alti pesti
Sunt extrem de putini muscari care au incercat sa dea la noi dupa pastrav mare care se mai gasea pe lacuri, acum nu mai e.
Mai adaugati in ecuatie ca e mult mai greu sa dai o musca la 20 de metri si s-o faci sa coboare la inca 5 metri in culoarul de hranire a pastravului comparativ cu a zvarli o lingura acolo.
Si la celelalte specii e la fel, cati muscari dau constant dupa stiuca, avat, salau, biban si cati spineri?
E o chestie de statistica si probabilitate daca vreti. 1 muscar versus 100 spineri, ghici unde vei vedea capturi mai multe, la fly sau la spin?
Acum e drept ca frica de jnurul inodat in jurul gatului si de perioada cand nu vei reusi sa prinzi altceva decat obleti si babusti (e o realitate) din cauza lanseului sub ...un metru se trateaza cu concluzia: flyul e limitat domle, nu poti prinde peste mare. Ba poti. Dar e mai greu. Si mai fain. Dar doar daca ai rabdare sa inveti si daca poti renunta la galeria cu carne pentru... altceva. Chestie de gust si de orgoliu...care orgoliu subtire cu metrul, kilogramul si clasamentul se tine.
Ca la noi se prind majoritar pastravi si lipani mici e pentru ca nu mai avem altceva, din pacate . Pe paraiele noastre nici la spin nu faci mare branza. Nu stilul e de vina...
Aceiasi muscari cand se duc pe afara prind cu totul alti pesti
Sunt extrem de putini muscari care au incercat sa dea la noi dupa pastrav mare care se mai gasea pe lacuri, acum nu mai e.
Mai adaugati in ecuatie ca e mult mai greu sa dai o musca la 20 de metri si s-o faci sa coboare la inca 5 metri in culoarul de hranire a pastravului comparativ cu a zvarli o lingura acolo.
Si la celelalte specii e la fel, cati muscari dau constant dupa stiuca, avat, salau, biban si cati spineri?
E o chestie de statistica si probabilitate daca vreti. 1 muscar versus 100 spineri, ghici unde vei vedea capturi mai multe, la fly sau la spin?
Nu fly-ul te limiteaza ci mentalitatea paguboasa de a vorbi in necunostinta de cauza si din impresii superficiale. Risti nu afli niciodata ca de fapt s-ar putea sa-ti placa.ULK scrie: Daca vrei sa te limitezi singur in capturi ca si dimensiune)....fa-o
)
Acum e drept ca frica de jnurul inodat in jurul gatului si de perioada cand nu vei reusi sa prinzi altceva decat obleti si babusti (e o realitate) din cauza lanseului sub ...un metru se trateaza cu concluzia: flyul e limitat domle, nu poti prinde peste mare. Ba poti. Dar e mai greu. Si mai fain. Dar doar daca ai rabdare sa inveti si daca poti renunta la galeria cu carne pentru... altceva. Chestie de gust si de orgoliu...care orgoliu subtire cu metrul, kilogramul si clasamentul se tine.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Deci colegul MuskMd mai cocheteaza cu spinning-ul, de aia mai sta la taclale cu voi. Despre fly nu se poate povesti in cuvinte , e ca si cum ai mancat toata viata ceapa cu slanina apoi dintr-odata treci pe fripturica de cerb innecata in sosuri cu arome orientale, incat nu ai cum sa descrii ceea ce simti. In teorie stiu multi cu ce se mananca fly-ul dar asa cum se uita la un meniu ce include caviaruri si nu se incumeta sa-si comande (nu pot, nu vor, etc), raman la slaninutza.
E alt nivel? Desigur, nu stiu cati pescari au inceput direct cu fly-ul (norocosii!) ci au trecut prin diverse etape de evolutie pana au inteles ca fly-ul inseamna altceva, inseamna eleganta (vezi casting-ul), inseamna finete (alt fel de lansete, alt fel de momeli), inseamna alt feeling la pesti mari in carlig. Dar na, asta-i doar ceea ce se poate povesti (sau cat ma duc pe mine circumvolutiunile), esenta nu se poate explica, trebuie traita
Disclaimer: nu zic ca alte stiluri de pescuiala is naspa, personal am trecut prin cateva

E alt nivel? Desigur, nu stiu cati pescari au inceput direct cu fly-ul (norocosii!) ci au trecut prin diverse etape de evolutie pana au inteles ca fly-ul inseamna altceva, inseamna eleganta (vezi casting-ul), inseamna finete (alt fel de lansete, alt fel de momeli), inseamna alt feeling la pesti mari in carlig. Dar na, asta-i doar ceea ce se poate povesti (sau cat ma duc pe mine circumvolutiunile), esenta nu se poate explica, trebuie traita

Disclaimer: nu zic ca alte stiluri de pescuiala is naspa, personal am trecut prin cateva

Indubitabil!
Poate ii convingi sa ne arate si noua cateva poze misto...sa se bucure si amaratii de tablagi de neste pestioci frumosi.SVF scrie:Ai nu mai spuneStiu baieti cu capturi la fly care ar face invidiosi pe multi cu spinn-ul.Dar ma rog,asa cum o spui tu,am impresia ca te crezi undeva la alt nivel.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB