Flacara s-a stins ... !

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 05 Noi 2010, 23:02

tudor scrie: Cat despre ce s-a intamplat dupa 89 e si normal. Oamenii de la conducere sunt aceeasi, si-au schimbat doar costumul.
Paunescu, la asa zisa "revolutie", era sa fie linsat pe strada de cetateni care nu stiau ca treaba e un scenariu. Au ajuns numai 20 de ani ca sa uitati.

Pacat.
Din pacate , putini mai sunt ca el ...
Din pacate , Ceausescu nu mai traieste ...
Din pacate , ne bucuram de viata pe plaiuri straine ...
Din pacate , aici nu suntem in stare sa ne cerem drepturile.
Din pacate ....ai dreptate , e Pacat .

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 05 Noi 2010, 23:03

Dl.Tudor,lasati impresia ca daca traiti la Paris le stiti pe toate.Din nefericire pentru dumneavoastra,chiar nu le stiti pe toate ! Cu atat mai mult istoria romanilor si a Romaniei!
Daca tot va place sa vorbiti mult ,spuneti macar si ceva concret.

cu stima !

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 05 Noi 2010, 23:06

Nemernic scrie:georgica :D ... nu ti se pare ac mergi prea departe.... tocmai in Corea ? :lol:
:lol: pai in rest, ce posibilitati ar mai fi? cuba? prea misto, soare, plaja, rom, trabucuri bengoase... nu merge. chinezii is mai dezgetati un pic... macar la suprafata. io cred ca cel mai aproape de romania inainte de 89 ar fi coreea de nord. aia-s suparati rau de tot :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Noi 2010, 23:08

tudor scrie:Voi probabil ca nu ati trait, sau foarte putin, pe vremea comunistilor.
Il ridicati in slavi asa cum l-a ridicat el pe Ceausescu. :evil:
Tudore,
Chestia cu ridicatul in slavi al lui Ceausescu e o chestiune relativa. Cap plecat?
Hmmm...
Imi aduc aminte ca am fost printre putinii care au apucat sa cumpere numarul din Flacara in care a aparut poezia Suta de lei (si alte cateva). Spun a apucat, pt. ca "baietii" au retras in cateva ore tot tirajul. Exemplarul ala al meu a circulat prin scoala (eram elev de liceu atunci) ca un manifest veritabil. Un protest ca acela impotriva regimului nu mai citisem vreodata... Si acum imi mai aduc aminte cateva versuri, desi n-am mai recitit-o de atunci:

"Suta de lei, bancnota Romaniei!
Ca-ntr-o coincidenta de destine,
Balcescu care-i desenat pe tine
Muri ca un martir al saraciei!"

Era o stare de spirit, chiar pe vremurile alea... Si ce actual suna si acum acele versuri...
Asa ca n-as da cu piatra... Viata nu are numai alb si negru. De cele mai multe ori e in nuante de gri.
Iar a nu-i recunoaste geniul, orbiti de cateva clisee, eu zic ca e pacat. Neamul asta a pierdut inca un om valoros... Si sunt din ce in ce mai greu de inlocuit...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 05 Noi 2010, 23:17

Dl. Georgica,cred ca sunteti cea mai inedita prezenta pe acest forum,dar e cazul sa aveti minima decenta si sa abordati acest moment asa cum se cuvine.Efectiv,bateti campii !
Despre Adrian Paunescu au vorbit si vorbesc de bine multi oameni-politicieni,doctori,militari de cariera,scriitori,oameni inteligenti din diferite domenii .Pana si copiii mici ii pomeneau numele cu respect azi.
Acest om chiar a facut ceva pentru Romania si mult timp de acum incolo cetatenii acestei tari isi vor aduce aminte de el cu drag .
De dumneavoastra isi vor aduce aminte ..doar pestii .Sa speram.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Noi 2010, 23:31

Ironia e ca, de cele mai multe ori, cei care il acuza cel mai vehement pe Paunescu, de fapt nici nu l-au citit. Oricum activitatea asta nu mai e la moda. Dar sa mai citesti si poezie... Mereu aceleasi clisee de prin ziare...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 05 Noi 2010, 23:40

TERRANO scrie:Dl. Georgica,cred ca sunteti cea mai inedita prezenta pe acest forum,dar e cazul sa aveti minima decenta si sa abordati acest moment asa cum se cuvine.Efectiv,bateti campii !
Despre Adrian Paunescu au vorbit si vorbesc de bine multi oameni-politicieni,doctori,militari de cariera,scriitori,oameni inteligenti din diferite domenii .Pana si copiii mici ii pomeneau numele cu respect azi.
Acest om chiar a facut ceva pentru Romania si mult timp de acum incolo cetatenii acestei tari isi vor aduce aminte de el cu drag .
De dumneavoastra isi vor aduce aminte ..doar pestii .Sa speram.
beii domnule terrano... care e problema ta? vrei sa ma cenzurezi sau cum? io bat campii asa cum vreau io si oamenii aia multi si inteligenti sa bata campii cum or vrea dumnealor. ce treaba ai cu mine? io tre sa-i pomenesc numele lu ala cu respect ca asa vrea muschii tai sau cum? tine minte bai, nea nicu s-a dus de mult si io-s liber sa-mi exprim parerile asa cum cred io ca-i mai bine, n-am jignit pe nimeni, nu te-am atacat cumva, si ma doare pe mine fix in pix daca le place la nushce martzafoi dealde "domnu terrano" :lol: vezi-ti tu de comentariile tale si fa-te ca nu le-ai vazut pe ale mele daca te deranjeaza.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 05 Noi 2010, 23:51

Eu am trait 11 ani in comunism si amintirile acelor ani imi revin intr-o culoare cenusie mereu in minte. Era sinistru,si cu toate astea mai auzim azi cat de bine era pe vremea aia.Dar de fapt acele vremuri se leaga mult cu cele de azi,care sunt rezultatul celor 50 ani de comunism,ani care au degradat extrem poporul roman.Smecherii de azi care trec pe rosu la semaforul de drum in lucru dintre localitati imi amintesc de cel care la paine fiind inaintea mea ,cumpara o lada sa o dea la porci dc. era ruda cu vanzatoarea in timp ce eu aveam cartela cu ratia max de o paine si jumatate pe zi.Degeaba dam vina pe cei 20 ani de democratie nereusita cand de fapt de vina sunt cei 50 ani de dinainte.Cu porcii nu poti face balet.
Cat despre Paunescu,D-zeu sa-l odihneasca si sa-i ierte pacatele,a fost un mare versificator al neamului romanesc.

TERRANO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de TERRANO » 05 Noi 2010, 23:51

mai georgica :lol: ,un mic incult si agramat ca tine are tot dreptul sa se manifeste aici (si nu doar aici ...) asa cum "vrea muschii lui'.
uite ,pentru linistea ta sufleteasca ,poti posta orice doresti tu,nimeni nu-ti strica fericirea,dupa cum observi.
Daca Romania nu este intr-o situatie prea buna azi ,cu siguranta nu este din cauza lui Adrian Paunescu.
Si nu te mai ataca ca o fata mare cand iti spune cineva ceva ce nu-ti convine.
georgica ce esti ! :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Noi 2010, 23:52

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns