orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
meas
- veteran

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
Adi_
- veteran

Tavi nu crede numai cand vede pozele
Fario, sper ca vei folosi si blitz-ul, ca dupa ora 17 deja se cam intuneca...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
dan bobei
- veteran

-
Asa specimene ca fario asta rar mai gasesti...

-
OvidiuRus
- veteran

poate nick-ul nu e intamplator

no offence.!@$%

-
Fario_nebunu
- veteran

Da, Ovidiu, nu e intamplator, am mai spus ca pe mine speciia asta Salmo trutta fario m-a inebunit inca de cand aveam 16 ani. Acum sunt deja pierdut pentru umanitate dar castigat pentru breasla pescarilor totali.
Nu v-am spus cum am petrecut in week end. Pana la urma am fost la munte si m-am cazat lamga Manastirea Namaesti pe Dambovita, langa Campulung Muscel. Am pescuit pe Dambovita in Cheile Mateiasului si aval de CM, la Stoenesti. Si vreo 2 ore pe paraul Argesel, la 3 km in sus de Namaesti. De prins am prins doar 3 cleni la rama si la car de lemn, pastravul inca nu musca nici in cascadele minunate si in bulboanele Mateiasului. Localnicii din sat mi-au spus ca inainte de aprilie nu prea sunt sperante. Pe Argesel a fost cel mai fain, era zapada si gheata asa ca pescuiam in bulboanele inca necuprinse de gheata. Am o tehnica a mea ca sa ii scot din amortire. Am cateva tuburi cu mystic (sange inchegat) cumparate din Franta anul trecut si arunc mici cubulete in apa calma ca sa se difuzeze mirosul in apa. Cleanul e inebunit dupa sange dar si pastravul e atras. Oricum revin in aprilie si sigur o sa iau cativa, macar pe Argesel care e un parau tare frumos. Iar Dambovita, chiar si la Stoenesti, ofera un traseu super tare pentru musca la buldo, cu precizarea ca e mai bine sa umbli in waders prin apa! Nu de alta dar pe mal umbla fel de fel de rudebenii de-ale lui Gandhi, Vajpaee si Benazir Butho, asa incat risti sa vii acasa in chiloti si fara undite. Noroc ca aceste rubedenii au fobie de apa si nu se baga in seama cu cei care trec pe mijlocul raului.
Iar in Mateias si mai sus cred ca merge bine rotativa si voblerul de 3 cm.

-
OvidiuRus
- veteran

ma bucur ca te-ai simtit bine , cati de mari zici ca ai prins ?
-
Adi_
- veteran

Fario, nu mai umbla cu waders-ii prin gheata, ca-i strici

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Tavi
- veteran

Fario_nebunu scrie:
...De prins am prins doar 3 cleni la rama si la car de lemn, pastravul inca nu musca nici in cascadele minunate si in bulboanele Mateiasului. Localnicii din sat mi-au spus ca inainte de aprilie nu prea sunt sperante. Pe Argesel a fost cel mai fain, era zapada si gheata asa ca pescuiam in bulboanele inca necuprinse de gheata. Am o tehnica a mea ca sa ii scot din amortire. Am cateva tuburi cu mystic (sange inchegat) cumparate din Franta anul trecut si arunc mici cubulete in apa calma ca sa se difuzeze mirosul in apa. Cleanul e inebunit dupa sange dar si pastravul e atras. Oricum revin in aprilie si sigur o sa iau cativa, macar pe Argesel care e un parau tare frumos. Iar Dambovita, chiar si la Stoenesti, ofera un traseu super tare pentru musca la buldo, cu precizarea ca e mai bine sa umbli in waders prin apa!
E prima oara cand aud ca se nadeste pe un parau de munte....
Stii ca genul asta de nada e interzis pe unele ape pentru ca ... polueaza?
Oricum vad ca tehnica asta a ta nu a produs rezultate senzationale.
La buldo n-ai incercat?
-
Fario_nebunu
- veteran

Sa va raspund. Clenii nu au fost prea mari. Unul de 25 cm, unul de 20 si altul de 17 si i-am prins pe Dambovita (cel mare spre Mateias, ceilalti la Stoenesti), cu momeli naturale.
Misticul, si in general sangele inchegat, e utilizat de francezi la clean si la alte specii dar cred ca da rezultate si la pastravi, bibani etc. Nu poate fi vorba de poluare daca nadesc in parau de munte cu cateva zeci de patratele de sange inchegat, oricum se dizolva repde. Procedei astfel - te duci amonte de cascada cu 3-4 metri si lasi sangele sa fie dus de apa si dizolvat in bulboana, dupa care vii tot de sus si pescuiesti cu patratica de sange pe ac nr 10-12, cu tija scurta si forma rotunda (nu crystal). Am mai nadit la clean cu intestine de gaina usor mirositoare - se pun intr-un ciorap de dama colant, taiat in 2-3 locuri, se ancoreza cu un bolovan si se lasa in ochiuri destul de calme sau curenti lenti pe langa maluri. Atrasi de aroma, clenii vin exact in zona aia si se prind tot la bucata de intestin. Nu stiu daca si pastravul e atras de matze, o sa incerc si va spun.
Am mai descoperit o metoda supertare sa scos pastravii din ascunzis dar nu vi-o spun ca ma luati iar de braconier si imi dau ban adminii!
Cu buldo nu am dat ptr ca in zona de munte nu au aparut mustele deci nu are rost. Am dat insa si cu lingurite si wobler, inclsuv pe Argesel.
Mersi de sfat, nu stiam ca wadersii sufera de la gheata, oricum decat sa puna mana mangraonii pe mine mai bine cumpar la 2 ani niste wadersi noi.
-
Fario_nebunu
- veteran

Am un anunt atat pentru amicii mai, cat si pentru inamici si neutri.
Baieti, am descoperit o metoda de pescuit extrem la pastrav si vreau sa il aplic. Uitati-va la clip si spuneti-mi daca sunt sanse sa reusesc!
http://www.youtube.com/watch?v=jDysDsOMfKs