Dezvoltare personala

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: Dezvoltare personala

Mesaj de Zamfi » 23 Iul 2012, 16:33

Beton! Trist dar adevarat ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 23 Iul 2012, 20:43

Petre ?u?ea a fost întrebat odat? de Nae Ionescu cum vede el un adev?rat cet??ean român, sau, mai exact, un român. Raspunsul: " s? respecte tot ce face altul ?i nu e în stare s? fac? el.”

Dup? alegerile din 20 mai 1990, care i-au readus pe comuni?ti la conducerea ??rii?:
- Un tâmpit mai mare ca mine nu exist?. S? faci treisprezece ani de temni?? pentru un popor de idio?i! De asta numai eu am fost în stare...”

http://www.tutea.ro/evocari.htm
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 24 Iul 2012, 20:57

Cine e Robin Sharma
Robin Sharma e un fost avocat, care ?i-a p?r?sit slujba pentru a-?i publica prima carte. A fost ajutat de mama lui care i-a editat cartea ?i ?i-a ?inut cele 2000 de copii în bucatarie. ?i-a publicat singur ?i cea de-a doua carte, Calugarul care si-a vandut ferrari-ul, carte care a ajuns bestseller interna?ional ?i a fost vândut? în milioane de exemplare, dupa ce pre?edintele editurii HarperCollins, Ed Carson, l-a descoperit într-o librarie.

În prezent, Robin Sharma este unul dintre cei mai importan?i exper?i de top ai lumii în domeniul leadership-ului, autor al 11 bestseller-uri despre leadership ?i dezvoltare profesional?.

Lucr?rile sale au fost publicate în peste 50 de ??ri si 75 de limbi, propulsându-l c?tre statutul celor mai citi?i autori din lume.

25 de principii din Ghidul împlinirii:

1. A?a cum î?i tr?ie?ti zilele, în a?a fel î?i f?ure?ti via?a.
Nu-?i irosi zilele, pentru c? nu exista nicio zi f?r? importan??.

2. Un proverb spune: “A ?ti s? citesti, dar a nu citi, este aproape acela?i lucru cu a fi analfabet”. G?se?te-?i timp pentru a citi în fiecare zi. Citirea unei car?i de un autor pe care îl admiri face ca o parte din str?lucirea lui s? te cuprinde ?i pe tine.

3. O. Holmes spunea: “Orizontul gândirii, odat? l?rgit de o idee, nu va mai reveni niciodat? la dimensiunile de dinainte”. Po?i s? reduci cheltuielile cu chiria, cu mancarea sau hainele, dar niciodat? s? nu renun?i s? investe?ti în c?r?i bune.

4. Adev?ratul risc în via?? const? într-o via?? f?r? riscuri.
Nu po?i câ?tiga dac? nici m?car nu intri în joc.

5. F?-?i timp s? gânde?ti. În fiecare zi trebuie s? î?i faci timp pentru a sta ?i a gândi, po?i lua timp de la alte activit??i. Peter Drucker, cel mai proeminent expert în management spunea:
“Nimic nu e mai inutil decât s? faci bine ceea ce nu ar trebui s? faci”

6. Alege-?i modele în via??, dar alege modele pozitive. Daca î?i spui “am 65 de ani ?i m? apropii de sfar?itul vie?ii” este cel mai p?gubos lucru, dar dac? î?i spui “la 60 de ani vreau s? fiu ca Mick Jagger” este extraordinar, deoarece î?i ofer? noi posibilit??i ?i o nou? perspectiv? în via??.

7. Prea mul?i oameni se tem s? mai fie ei în?i?i. A?adar renunt? la visele lor, la felul lor de a fi pentru a imita mul?imea din dorin?a de a fi accepta?i. Fii unic, fii tu însu?i. Urmeaz?-?i visele si distreaz?-te în acela?i timp, pentru c? via?a nu este facut? s? fie un chin, ci o s?rbatoare.

8. Ascult? de dou? ori mai mult decât vorbe?ti. A asculta pe cineva cu aten?ie este unul dintre cele mai bune moduri de a ar?ta respect ?i de a construi o rela?ie profund?. Oamenii nu mai au timp, r?bdare s? asculte. Ascult? cu interes real ce au ceilla?i de spus ?i vei vedea dou? lucruri: vei în?elge corect ce au de comunicat ?i în plus vei câ?tiga aprecierea, respectul, prietenia ?i chiar ?i dragostea lor.

9. De cate ori spui “da” unui lucru f?r? importanta, spui de fapt “nu” unui lucru important.

10. Ridic?-?i mereu stacheta mai sus. Perfec?ioneaz?-te în continuu. Refuz? mediocritatea. Retine c? to?i marii lideri sau vizionari care acum sunt venera?i au fost la început ridiculiza?i.

11. Fii entuziast. Nimeni nu se inconjoara de morocano?i, cârcota?i, pesimi?ti.

12. Unii spun c? “a fi bun este un semn de sl?biciune”. Total gre?it. Este cea mai mare dovad? de putere morala. Este u?or s? fii nervos, s? ?ipi, s? acuzi, s? dai vina pe al?ii, s? fii violent, dar este în schimb foarte greu s? dai dovad? de opusul acestora. Î?i trebuie curaj ?i putere pentru a te purta frumos chiar ?i in condi?ii grele sau în situa?ii limit?. Maica Tereza, Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, sunt astfel de oameni.

13. Vorbe?te ca un superstar. Cuvintele pe care le folose?ti te definesc ?i î?i influenteaz? via?a. Alege-le a?adar cu aten?ie ?i în mod constructiv.

14. Pl?cerea vine din lucruri exterioare. Fericirea din interior. Pl?cerea este minunata numai c? nu dureaza. Ea vine prin intermediul celor 5 sim?uri, de la o mas? excelent?, de la un parfum bun sau de la o ma?in? nou? ?i frumoas?. Nu e nimic r?u în astea numai c? sunt trecatoare.

Fericirea vine însa din interior, de la starea de spirit ?i poate fi controlat?. Î?i po?i controla starea de spirit, o po?i îmbun?ta?i. Cei care o fac devin ferici?i ?i mari personalit??i. Exist? fericire f?r? placere ?i placere f?r? fericire. Alege s? fii fericit!

15. Cei cu experien?? câ?tig? în majoritatea cazurilor. De ce s? a?tept?m s? îmb?trânim ca s? avem experien??? Hai s? avem experien?? ?i cât suntem tineri. Pentru asta trebuie:
- s? î?i asumi riscuri,
- s? te perfec?ionezi continuu
- s? por?i discu?ii cu oameni care au experien??;
- s? cite?ti cât mai mult;
- s? c?l?tore?ti cât mai mult ?i cât mai divers.

16. Bucur?-te de ceea ce ai. “Am blestemat faptul ca nu am pantofi pana cand am intalnit un om fara picioare” spune un proverb persan. S? nu cazi în gre?eala de a te concentra pe ceea ce nu ai, în loc s? te concentrezi pe ce ai.

17. Fii în?elept – treze?te-te devreme ?i nu mânca dupa 7 seara. Uite 50 de motive pentru a te trezi la ora 5 am.

18. Nu uita efectul de bumerang. Ofer? doar ceea ce ai dori s? prime?ti.

19. F? ***??enie. Elimin? ceea ce trebuie s? dispara din via?a ta, ceea ce te trage în jos, ceea ce î?i prisose?te. Te vei sim?i mai usurat, mai fericit ?i cu con?tiin?a mai împ?cat?;
A?adar f? cura?enie în via?a ta ?i începe asta cât mai curând, vei fi uimit de rezultatele surprinz?toare pe care le vei ob?ine.

20. Fii atlet în orice domeniu. Numai prin exerci?iu ?i antrenament se ajunge la rezultate pozitive ?i la performan??. Succesul, bucuria ?i lini?tea interioar? nu apar din senin, ci se creaz?.

21. Re?ine regula Million Dollar Baby: g?se?te echilibrul perfect între dragostea pentru ceilal?i ?i dragostea pentru sine. Nu uita c? problema martirilor este c? majoritatea nu mor în patul lor.

22. Via?a este scurt?, lumea este mic? dar mai este ?i foarte larg?. Când ai o problem? întreb?-te: “va mai conta asta peste un an sau doi?” ?i dac? raspunsul este “nu”, gânde?te-te bine dac? merit? s? te irose?ti atât de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci când apar credem c? s-a sfâr?it lumea, dar mai târziu realiz?m c? nu au fost decat ni?te noi începuturi sau ni?te oportunit??i.

23. Ceea ce trebuie s? re?ii este c? odat? timpul pierdut nu-l vei mai recupera niciodat?.

24. Bunele maniere nu sunt doar o vorb? în vânt, o poveste de pension, ci reprezint? o treapt? esen?ial? în drumul t?u spre fericire ?i implinire.

25. Ia exemplul lui Garth. Acesta spunea: “Am venit pe aceasta lume f?r? a avea nimic, când voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decât con?tiin?a mea”.

Î?i recomand urm?toarele c?r?i scrise de Robin Sharma:
C?lugarul care ?i-a vândut ferrari-ul – cartea care l-a f?cut celebru
Descoper?-?i destinul cu C?lug?rul care ?i-a vândut Ferrari-ul
Atinge m?iestria în leadership cu C?lug?rul Care ?i-a Vândut Ferrari-u
Înv???turi spirituale pentru familia ta de la C?lug?rul Care ?i-a Vândut Ferrari-ul

sursa: http://tophabits.ro/dezvoltare-personal ... bin-sharma

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 04 Aug 2012, 14:07

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 04 Aug 2012, 14:37

Daca-mi permiti am si eu ceva foarte interesant.
"A movie created from "found footage" of a lost military expedition that exposes the origins of life on earth."
http://www.imdb.com/title/tt2196430/

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Aug 2012, 14:52

nu stiu daca anul asta, dar anul viitor va aparea si un documentar facut de romani cu privire la faptul ca s-ar parea ca nu suntem singuri... nici macar 'acasa' :)

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 19 Aug 2012, 22:06

In urma raspunsurilor celor mai avuti oameni din lume, dar si a altor indicatori economici, a reiesit ca Singapore, un stat-oras insular din sud-estul Asiei va fi cel mai bogat din lume pana in 2050.
Potrivit pronosticurilor Citibank, top 5 al celor mai bogate tari si regiuni din lume in 2050 arata in felul urmator:
1. Singapore
2. regiunea Hong Kong
3. Taiwan
4. Coreea de Sud
5. SUA
Intrebati despre "lucrurile lor preferate", cei mai bogati oameni din India au raspuns masinile si gadget-urile, latino-americanii, calatoriile, iar africanii, safari.
Raspunsurile celor din Singapore: cartile si materialele de lectura.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 19 Aug 2012, 22:59

Tot pe tema dezvoltarii personale:
http://www.youtube.com/watch?v=WTFnmsCnr6g
Daca a mai fost postata pe acest topic, si mi-a scapat, imi cer scuze.
Multa lume, putini oameni...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Aug 2012, 23:37

Leadershipu ii ceva natural , nu vad o idee buna sa-l cultivi intr-o maniera artificiala sau fortata , voind sa devii ceva ce altii detin din nastere , lumea asta ii frumoasa asa cum ii , mai colorata , cel mai bine ii ca toti sa-si dezvolte propria "raritate" , fara sa-si caute modele , da mai ales ii clar ca nu avem cum sa fim toti leaderi :wink: ,

Sila de politicieni sau superstaruri care platesc bani grei la experti ca sa le arete cum sa tina minutele si sa gesticuleze , sau cum sa manevreze tonu intr-un discurs cu pretentia de a dovedi some leadership dinasta , chiar daca nu influenteaza definitiv se pare ca conteaza .

Ii normal dealtfel sa apara Robini din astia intr-o societate mai nebuna ca oricand , unde fete de 16 ani asteapta sa ajunga la 18 ca sa-si faca operatii estetice , is tot mai putini aia care is multumiti asa cum s-au nascut .

gabrielfurtos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabrielfurtos » 23 Aug 2012, 13:30

Aici gasiti carti de psihologie practica :D pentru doritori

:wallbash:

Scrie răspuns