Dezvoltare personala
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Dezvoltare personala
CREZUL OPTIMISTULUI
Promit…
Sa fiu atat de puternic(a) incat nimic sa nu imi tulbure linistea sufleteasca.
Sa vorbesc despre sanatate, fericire si prosperitate fiecarei persoane pe care o intalnesc.
Sa imi fac toti prietenii sa simta ca exista ceva valoros in fiecare dintre ei.
Sa vad partea buna a lucrurilor si sa-mi transform optimismul in realitate.
Sa ma gandesc doar la ce e mai bun, sa muncesc pentru ce e mai bun si sa ma astept doar ce e mai bun.
Sa fiu la fel de entuziast(a) pentru succesul altora precum sunt pentru succesul meu.
Sa uit greselile trecutului si sa ma concentrez asupra realizarilor marete din viitor.
Sa fiu vesel(a) tot timpul si sa ofer un zambet fiecarei fiinte pe care o intalnesc.
Sa dedic atat de mult timp dezvoltarii proprii incat sa nu am timp sa-i critic pe altii.
Sa fiu prea mare ca sa ma ingrijorez, prea nobil(a) ca sa ma infurii, prea puternic(a) ca sa ma tem si prea fericit(a) pentru a tolera existenta necazurilor.
Sa gandesc bine despre mine si sa spun asta lumii intregi, nu in cuvinte mari, ci in fapte marete.
Sa traiesc cu credinta ca intreaga lume este de partea mea, atata vreme cat sunt sincer(a) cu ce e mai bun in mine.
Varianta originala pe http://Www.thesecret.tv
Promit…
Sa fiu atat de puternic(a) incat nimic sa nu imi tulbure linistea sufleteasca.
Sa vorbesc despre sanatate, fericire si prosperitate fiecarei persoane pe care o intalnesc.
Sa imi fac toti prietenii sa simta ca exista ceva valoros in fiecare dintre ei.
Sa vad partea buna a lucrurilor si sa-mi transform optimismul in realitate.
Sa ma gandesc doar la ce e mai bun, sa muncesc pentru ce e mai bun si sa ma astept doar ce e mai bun.
Sa fiu la fel de entuziast(a) pentru succesul altora precum sunt pentru succesul meu.
Sa uit greselile trecutului si sa ma concentrez asupra realizarilor marete din viitor.
Sa fiu vesel(a) tot timpul si sa ofer un zambet fiecarei fiinte pe care o intalnesc.
Sa dedic atat de mult timp dezvoltarii proprii incat sa nu am timp sa-i critic pe altii.
Sa fiu prea mare ca sa ma ingrijorez, prea nobil(a) ca sa ma infurii, prea puternic(a) ca sa ma tem si prea fericit(a) pentru a tolera existenta necazurilor.
Sa gandesc bine despre mine si sa spun asta lumii intregi, nu in cuvinte mari, ci in fapte marete.
Sa traiesc cu credinta ca intreaga lume este de partea mea, atata vreme cat sunt sincer(a) cu ce e mai bun in mine.
Varianta originala pe http://Www.thesecret.tv
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Interviu cu Dumnezeu
(de Octavian Paler)
- Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna .
(de Octavian Paler)
- Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns. Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna .
Mda, se pare ca ti-au priit sarbatorile...Frumoase randuri.
Uite ,o sa-ti fac aici o marturisire publica
: am ramas placut impresionat de modul cum sotia ta priveste viata ! Tu esti la fel un izvor de optimism! Sau cel putin asa v-am perceput eu.
Iar pentru asta va felicit pe amandoi !
Uite ,o sa-ti fac aici o marturisire publica

Iar pentru asta va felicit pe amandoi !

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Multumesc Aline pentru aprecieri. Sunt optimist de cand ma stiu, iar felul pozitiv de a gandi m-a ajutat permanent. La inceput nu am constientizat cu adevarat puterea gandirii pozitive, dar in ultimul timp am pus mare accent pe dezvoltarea personala. Am postat aici in Cafenea, cateva articole si linkuri de filme motivationale, in ideea ca orice schimbare in gandire -inspre o gandire pozitiva, poate duce la o imbunatatire a vietii reale. Eu sunt convins de acest lucru, de aceea azi am deschis acest topic dedicat dezvoltarii personale.
O sa dau copy-paste la un fragment de articol luat de pe situl dezvoltareapersonala.org, fragment care va lamuri ce este cu dezvoltarea personala.
Dezvoltarea personala – definitie
Cu siguranta ati auzit de nenumarate ori sintagma “dezvoltare personalaâ€
O sa dau copy-paste la un fragment de articol luat de pe situl dezvoltareapersonala.org, fragment care va lamuri ce este cu dezvoltarea personala.
Dezvoltarea personala – definitie
Cu siguranta ati auzit de nenumarate ori sintagma “dezvoltare personalaâ€
Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Eram copil si vroiam sa cresc cat mai repede.Vroiam sa am si eu libertatea celor mari si sa ma bucur de ce puteam face ca adult.Am crescut si visul mi-i s-a indeplinit.Acum?Mi-e atat de dor sa fiu iar copil.Dar cu mult mai dor mi-e de cei pe care i-am pierdut din cauza trecerii anilor.....Mi-e dor sa-i strang in brate si sa le spun ce bine era cand eram copil.
Acum fata mea e mare.A trecut de varsta majoratului.Stiu ca ma iubeste la fel de mult cat o iubesc si eu.Dar simt ca "pleaca"....Si din nou vreau sa dau timpul inapoi,sa o pot scoate de manuta la plimbare,sa ma joc cu ea,sa-i iau prima bicicleta,prima papusa...E trist cand vezi ca timpul trece pe langa tine si nu mai poti aduce inapoi momentele deosebite din viata.Poti doar sa speri ca cele care vor veni sa fie la fel...
Eram copil si vroiam sa cresc cat mai repede.Vroiam sa am si eu libertatea celor mari si sa ma bucur de ce puteam face ca adult.Am crescut si visul mi-i s-a indeplinit.Acum?Mi-e atat de dor sa fiu iar copil.Dar cu mult mai dor mi-e de cei pe care i-am pierdut din cauza trecerii anilor.....Mi-e dor sa-i strang in brate si sa le spun ce bine era cand eram copil.
Acum fata mea e mare.A trecut de varsta majoratului.Stiu ca ma iubeste la fel de mult cat o iubesc si eu.Dar simt ca "pleaca"....Si din nou vreau sa dau timpul inapoi,sa o pot scoate de manuta la plimbare,sa ma joc cu ea,sa-i iau prima bicicleta,prima papusa...E trist cand vezi ca timpul trece pe langa tine si nu mai poti aduce inapoi momentele deosebite din viata.Poti doar sa speri ca cele care vor veni sa fie la fel...
Nu dau doua cepe degerate pe shitu asta ! Ce o sa ajungi , indoctrinat in permanenta goana dupa succes .Adrian SB scrie: Dezvoltarea personala se refera la studiul si practica de a-ti imbunatati productivitatea, cariera, relatiile,
Intrucat scopul final al auto-dezvoltarii il reprezinta obtinerea succesului,
datorita importantei covarsitoare pe care acest domeniu o are in obtinerea succesului
va descoperiti si exploatati resursele interioare incredibile de care dispuneti pentru a va crea un viitor irezistibil
obtineti performante de varf; deveniti o persoana influenta.[/i]
Setea de bani ii o boala , ar trebui tratata ca atare si poate am avea o sansa

In ziua de azi succesu unuia ii saracia altuia , asa de simplu . Nu esti de succes decat raportat la altii , si nivelu creste

Cam asa si cu succesu , devine o obsesie ! Aia nu-i viata

In Argentina in anii de criza , amu vreo 10 ani parca ,s-au vandut mai multe Merdesuri de lux decat niciodata .
In Romania niciodata nu am avut bogati atat de bogati .Oameni de succes. Da nici atitia saraci greu .
Despre secta 'The Secret' nu pot decat sa
. N-as vrea sa jignesc pe nimeni dar sa ajungi sa crezi ca daca crezi cu adevarat ti se indeplinesc dorintele... a, stai ca am mai auzit defapt asta cu credinta si pe altundeva...
Da mi se pare un lucru sinistru care se intampla in ultima vreme prin zona asta rapitori.ro . Asa ca, SF-ule... (daca nu esti martor al lu Yehova sau ceva de genu) spune-mi cateva dezavantaje pe care le-ai putea avea daca ai succes in societate si bani ca sa mor daca inteleg atitudinea asta. Ca in afara de invidie pentru succesul altora nu pot sa-mi imaginez cum vede cineva lucrurile in asa o perspectiva masochista.

Da mi se pare un lucru sinistru care se intampla in ultima vreme prin zona asta rapitori.ro . Asa ca, SF-ule... (daca nu esti martor al lu Yehova sau ceva de genu) spune-mi cateva dezavantaje pe care le-ai putea avea daca ai succes in societate si bani ca sa mor daca inteleg atitudinea asta. Ca in afara de invidie pentru succesul altora nu pot sa-mi imaginez cum vede cineva lucrurile in asa o perspectiva masochista.
Ca sa lamuresc acum niste lucruri, nu sunt nici predicator, nu fac parte din nici o secta, sunt ortodox, si la fel ca cei mai multi dintre voi merg la biserica doar la evenimente: nunti, botezuri, inmormantari.
Obiectivul meu nu este cel de a face bani cu orice pret, mai ales in dauna altora si martori imi sunt angajatii, pe care ii tratez ca pe prieteni sau membrii ai familiei, nu ca pe sclavi pe plantatia mea. ( salariul minim, la mine in firma este de 2.300 ron net si tot pe cartea de munca)
Da, obiectivul meu este de a face bani, pentru bunastarea mea si a familiei, dar din afaceri corecte si cinstite.
Da, obiectivul meu este de a avea succes, si consider ca dorinta de a avea succes ar trebui sa o aiba fiecare om normal din lumea asta.
@SF de acord ca setea de bani ii o boala, se stie aceasta de sute de ani:
În secolul al XIII-lea au fost declarate cele 7 păcate capitale: "mândria", "invidia", "iubirea de arginţi", "desfrânarea", "lăcomia", "lenea" şi "mânia".
Obiectivul meu nu este cel de a face bani cu orice pret, mai ales in dauna altora si martori imi sunt angajatii, pe care ii tratez ca pe prieteni sau membrii ai familiei, nu ca pe sclavi pe plantatia mea. ( salariul minim, la mine in firma este de 2.300 ron net si tot pe cartea de munca)
Da, obiectivul meu este de a face bani, pentru bunastarea mea si a familiei, dar din afaceri corecte si cinstite.
Da, obiectivul meu este de a avea succes, si consider ca dorinta de a avea succes ar trebui sa o aiba fiecare om normal din lumea asta.
@SF de acord ca setea de bani ii o boala, se stie aceasta de sute de ani:
În secolul al XIII-lea au fost declarate cele 7 păcate capitale: "mândria", "invidia", "iubirea de arginţi", "desfrânarea", "lăcomia", "lenea" şi "mânia".