Dezvoltare personala

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Ian 2012, 11:32

geppetto scrie: Asa ca, SF-ule... (daca nu esti martor al lu Yehova sau ceva de genu) spune-mi cateva dezavantaje pe care le-ai putea avea daca ai succes in societate si bani ca sa mor daca inteleg atitudinea asta. Ca in afara de invidie pentru succesul altora nu pot sa-mi imaginez cum vede cineva lucrurile in asa o perspectiva masochista.
Asta cu martor al lui Yehova as putea sa o iau ca o jignire :)

Mai , alea de le-am citat relationeaza banii cu succesu intr-o forma care nu-i potrivita !

Uite ex. Artistii , pictori , cantareti ,unii actori, sportivi . Traiesc pictand , cantand sau interpretand . Bani vin dupa , is ceva secundar , ei au succes si fara bani se poate zice , nu-s cunoscuti doar pentru ca au reusit sa faca bani .

Alta ii treaba cu indivizi care au nevoie de bani ca sa fie cineva , pentru ca-n rest nu au nimic .Vor sa fie cineva facand bani .

Aproximativ :)

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Ian 2012, 11:37

Ptr.restul...Il cunosc pe Adi de vreo trei ani de zile.E omul la care poti apela in momentul in care ai o problema,fara sa astepte ceva in schimb.E unul din putini oameni pe care-i stiu si care si-au pastrat valorile morale,asta intr-o lume in care din pacate lucrul asta nu mai conteaza prea mult.Si foarte important,un partener de pescuit jos palaria. :wink:Si credeti-ma ca sunt genul de pescar solitar,dar atunci cand ies cu Adi la pesti stiu ca e relaxare la patrat. :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Ian 2012, 11:53

Adrian SB scrie:
Da, obiectivul meu este de a avea succes, si consider ca dorinta de a avea succes ar trebui sa o aiba fiecare om normal din lumea asta.
Da , majoritatea gandeste ca tre sa aiba succes , de aia ii asa misto in lume .

Si mai ii o problema , majoritatea covarsitoare nu joaca cinstit , aproape toti care au facut bani , in tara si oriunde .

Creieru omului ii asa . Incepi cu un baboi de jumate de kil , urmatoru vrei sa fie de kil , cand il prinzi vrei ca urmatoru sa fie de 3 , dupa aia de 5 , de 10 , de 20 , numai unde si treci pe casting , dupa eventual fly , si dupa aia reinventezi spinningu . Tot timpu vrei mai mult .
Asta insa nu afecteaza pe nimeni .

Vrei sa faci 100 de mii , dupa aia 1 milion , dupa aia 3 , dupa aia 10 ......si aici nu mai este limita .
Problema ii ca altii saracesc in timp ce tu umbli sa ai mai mult ,nevoile cresc , numesti "trai decent" ceva ce in realitate ii lux .Insa nu reusesti sa vezi , pentru ca in ziar descoperi ca nenea cutare are o avere estimata ceva mai mare ca a ta , si cum ai deja cativa ani in care ti-ai format un caracter , o sa incerci sa ai mai mult decat ala .
Asta ii partea proasta in momentu in care doresti sa ai bani si succesu pe care ti-l dau bani .

Is multi care se gandesc la asta , si multi care incearca , unii ajung saraci , alti nu trec de o treapta , insa marea majoritate s-ar purta asa , pentru ca vedem pe aia care "au reusit" , si vedem ca cursa continua , nu se opreste , nivelu creste .

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Ian 2012, 15:19

Adrian SB scrie:............ ( salariul minim, la mine in firma este de 2.300 ron net si tot pe cartea de munca)..........
:shock: :shock: :shock:
asta inseamna un salariu brut de 3600 - 3700lei lunar.
fuck,
iti pot trimite CV-ul?? :D

cat priveste treaba cu dezvoltarea personala...............
este relativ usor sa gandesti astfel si sa incerci o diversificare cand pleci de pe o pozitie favorabila.
nu am gasit nicaieri o astfel de abordare atuncea cand individul se lupta zilnic cu existenta lui.
unul care castiga salariul minim pe economie, acei amarati de 600-700lei, crezi ca ii mai arde de gandirea pozitiva??
este disperat sa faca in asa fel incat sa castige bani pt a intretine familia.
altfel sta treaba cand omul e relaxat si nu se gandeste la ziua de maine si la ce sa puna pe masa
dar astfel de oameni sunt din ce in ce mai putini si conducatorii, oricare ar fi ei, nu au nevoie de oameni relaxati care sa gandeasca si altceva, astfel de oameni sunt periculosi pt clasele conducatoare.
asadar, frumoase lucruri, dar..................

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 05 Ian 2012, 16:00

ok ok, nu ma refeream neaparat la modul fraudulos in care aleg unii sa castige bani. Legal sau nelegal banii aia sunt un mijloc (nu un scop hehe..) prin care pot cumpara un pic de fericire. Sunt intr-adevar lucruri care nu pot fi cumparate cu bani... un dinozaur de exemplu (d-ala viu cum era acum 70 de milioane de ani) dar in principiu altfel stam de vorba cand, cum zicea Adi, suntem relaxati si n-avem grija zilei de maine. Ma gandeam la oamenii care alearga dupa bani de dragul de a-i avea. O fi asta un hobby pe care nu-l inteleg dar n-am nimic impotriva oamenilor pentru care banii sunt un scop. Sa fie ei sanatosi! :)

Acuma treaba cu fericirea asta de a avea e relativa si depinde de nivelul de trai al celor din jurul tau. Prinsesem o idee isteata de pe undeva in legatura cu ajutoarele date comunitatilor sarace de mai jos de pe harta.
(Adica aia care traiesc sub standardele civilizatiei europene si bulanul maxim pe care pot sa-l aiba intr-o viata e sa ajunga la Paris sa traiasca din furt, talharie, bisnita, prostitutie... fotbal etc. Inchidem paranteza)
Si sa zicem ca esti Bono sau Angelina Jolie (de astia mi-am amintit usor ca-mi sunt antipatici la maxim), gasesti o comunitate din asta de vanatori-culegatori si te apuci sa le trimiti ajutoare. Pana sa ajungi tu sa le dai pampersi, tigari, sapun si perii de wc oamenii aia nici nu stiau ca sunt saraci. Fiecare familie isi construia o coliba, isi facea un arc cu sageti si ala care era mai competent la vanatoare si la pazit vacile avea mai multa mancare decat ala incompetent si lenes. Da acum apari tu si vrei sa le ridici nivelu de trai :D. Si cum nu poti sa-i ajuti pe toti si cum ajutoarele mai grase le iau aia mai jmecheri ... ajungi sa ai dintr-o comunitate de oameni aproximativ la fel de bogati, o comunitate impartita in saraci si bogati. Si in loc sa combati saracia, produci saracie. Felicitari.

Asta era asa de dragul discutiei. :lol: Recunosc ca ma lasa rece saracia si bogatia altora, bravo lor, imi vad in general de ale mele...

SF scrie: Asta cu martor al lui Yehova as putea sa o iau ca o jignire :)
Nu glumeam degeaba ca astia se alarmeaza in general cand e vorba de competitivitate, au ei vrajeala aia ca nu trebuie sa-ti doresti sa castigi, sa ai, sa invingi :) . Daca ai vreo firma de curatenie la domiciliu sau ceva asemanator si poti sa te fofilezi usor de la discutiile despre religie eu zic ca sunt angajatii ideali.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 05 Ian 2012, 17:21

geppetto scrie: Si sa zicem ca esti Bono sau Angelina Jolie (de astia mi-am amintit usor ca-mi sunt antipatici la maxim), .
Si mie :)

Intradevar , la aia ma refer care alearga dupa bani de dragu de ai avea !

Frazele alea de le-am citat se potrivesc la asa indivizi .

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 05 Ian 2012, 19:19

adiwolf scrie:
Adrian SB scrie:............ ( salariul minim, la mine in firma este de 2.300 ron net si tot pe cartea de munca)..........
:shock: :shock: :shock:
asta inseamna un salariu brut de 3600 - 3700lei lunar.
fuck,
iti pot trimite CV-ul :D

Adi, doar daca esti norocos :D Imi aduc aminte ca un director arunca la cosul de gunoi jumatate din CV uri, fara sa le citeasca, zicand ca nu are nevoie in firma de oameni fara noroc.
Ilie, si mie mi-ar placea sa lucram impreuna, cine stie? :wink:

Adi ai partial dreptate cu cel care abia supravietuieste in saracie si nu se poate gandi la altceva, viata a dovedit ca omul actioneaza preponderent cand ii ajunge cutitul la os. Bineinteles , este necesar sa aiba o minima instruire si ceva minte.
Referitor la optimism, cati dintre voi ar pleca la drum cu un pesimist, care sa se planga tot timpul ca nu merita, ca sigur nu veti reusi, ca sigur ploua, ca nu are rost, etc. sau cu o persoana vesela si binedispusa.
Oricum, am inceput cu acest topic si voi continua sa postez articole si filme, care consider ca merita vazute sau citite.
Asa ca: http://documentare.digitalarena.ro/loui ... iata-2007/
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 05 Ian 2012, 19:53

Aia-i clar cu optimismul ca e benefic omului . Pescarul mai ales e prin definitie un optimist :D

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 05 Ian 2012, 21:05

Da mai, da se spune ca pesimistul este de fapt un optimist care cunoaste realitatea! :twisted: :lol:

Hai ca asta a sunat optimist a dreaq :P

Si iti trebe si noroc ce naiba ca uite ce o patit sanatosii aia de pe Titanic!
...Apai daca nici asta nu o fost optimista nu stiu ce sa mai zic :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 05 Ian 2012, 21:07

Tie ti-o inghetat balta sau ai inceput lucrul? :lol:

Scrie răspuns