Despre aparate foto

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 10:28

Adi_ scrie:un zoom 12-15X ajuta destul de mult, si la poze si la filmat, nu e nevoie sa te apropii la 15m.
Incearca sa afli cam ce aparate foto care fac si filme au zoom optic 12x si da-ti cu presupusul pe urma, da?
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 10:31

urmeaza sfatul lui Tavi si exprima-te mai "dulce" :D
nu dau cu presupusul, vorbesc la concret(intr-adevar, putini fac asta)
pot sa-ti dau ca si exemplu aparatul meu, Canon S3. Zoom optic 12x, filmeaza beton!
Mai este si Sony DSC-H50 un model cu zoom 15x si filmeaza bine...
si cred ca exemplele pot continua.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 10:36

Grija mare ca-s pe aici 8)
Aparatele de tip point & shoot sau compacte sau uatever au evoluat, functia video e din ce in ce mai performanta. Cele din varf de gama au performante bunicele si pana la urma ideea ar fi sa poti recunoaste in filmulet nr. masinii, oameni, etc, nu sa faci arta, nu?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 10:39

Sa nu uit, Sony are chiar si IR si chiar functioneaza, am incercat :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 10:41

Aparatul de care zice adilucu e fix cat un dslr ca dimensiune si stie cam tot atata, nu are nici o legatura cu point and shoot-urile pe care le cara lumea in general la pescuit.

Aici se discuta de genul de aparat pe care-l tii intr-un buzunar, nu de alea pentru care iti trebuie geanta foto :lol:. Si chiar si asa, garantez ca daca nu esti ziua in amiaza mare nu-ti iese un filmulet utilizabil.
Cu lacrimi Bastus!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 10:44

Utilizabil la ce, mai exact?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 10:58

aparatul de care zic e un "advanced point and shot" si nu e cat un DSLR. Are obiectiv retractabil, nu ca DSLR-ul si incape chiar si intr-un buzunar mai mare. Se poate tine chiar intr-un buzunar al gentii de pescuit. Sunt si pt. acest model huse care se prind la centura, deci nu e chiar asa incomod.
Cat despre calitatea filmarii, cred ca stiu ce vorbesc, doar il am, nu imi dau cu presupusul :wink:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 10:59

Difuzare la TV/utilizare ca proba in instanta, nu despre asta vorbeam?

Fara lampa de mare putere, nici cu o camera video profesionala cu 3CCD nu scoti un film utilizabil daca filmezi seara pe la 9, iar subiectul e la mai mult de 10 metri. Darmite cu aparatele de-astea :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Aug 2008, 11:10

Posibil.
Dar merita incercat.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 11:15

seara, lumina f. slaba, Sony-ul de care ziceam mai sus a filmat bine folosind IR. Se vedea clar numarul masinii aflata la aprox. 60-70m.
Bineintels ca daca-i noapte si presupusii braconieri sunt la 100-200m, nu prea ai cum sa imortalizezi momentul. De altfel nu stiu cum ai putea sa-ti dai seama exact ce fac ei acolo :)
Oricum nu se braconeaza numai noaptea, se braconeaza f. mult si ziua, daca nu mai mult. Am vazut destui la Dunare care dadeau la curent in plina zi.

Scrie răspuns