Despre aparate foto

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 11:41

Cum spuneam, daca stii sigur ca nu-ti iese nimic, nu merita incercat, sperii vanatul de pomana ;)

Iar o placuta de inmatriculare are iluminare proprie (becul de deasupra, pozitiile masinii) si are fondul reflectorizant. O mica diferenta fata de fetele braconierilor/complicilor, nu? :roll:
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 11:49

masina de care spuneam era oprita, nu avea luminile aprinse ca sa-i fie luminat numarul.

daca la scumpetea ta de aparat nu-i pui un tun de obiectiv, cred ca aparatul meu de paie reda anumite detalii mult mai bine, la o anumita distanta. nu face poze chiar asa proaste, sa stii :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

koss
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de koss » 06 Aug 2008, 12:13

sa vedeti ce nikon d80 cu obiectiv 70-300 si converter 2X iau eu la peste... macar sa sara in bataia lui braconierul :D ca fata sigur i se vede
fire intinse.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 12:15

Adi_ scrie:
daca la scumpetea ta de aparat nu-i pui un tun de obiectiv, cred ca aparatul meu de paie reda anumite detalii mult mai bine, la o anumita distanta. nu face poze chiar asa proaste, sa stii :wink:
Nu pot sa cred ca iti dai cu presupusul despre ce obiective am eu la aparat :roll: :lol: Si totusi cativa fraieri, intre care si subsemnatul, cred ca un 70-200 2.8 L IS USM va presta mai bine decat zoom-ul de pe aparatul tau :roll: :lol:. Astept insa cu interes sa ne explici de ce al tau e mai bun, ca doar nu vorbesti din auzite. :roll:

Fizica elementara ne invata ca un fascicul IR va fi reflectat de o suprafata cum este cea a unei placute de inmatriculare (la fel ca si lumina naturala), asa ca nu e de mirare ca aparatul Sony de care vorbesti a reusit sa "scoata" numarul. Daca in locul masinii puneai, la distanta respectiva, un om, si ii faceai o fotografie, ai fi inteles ce vreau sa spun.
Cu lacrimi Bastus!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 12:17

koss scrie:sa vedeti ce nikon d80 cu obiectiv 70-300 si converter 2X iau eu la peste... macar sa sara in bataia lui braconierul :D ca fata sigur i se vede
Mai bine renunta la converter, ca iti mananca mult din luminozitate si autofocusul devine ezitant in lumina foarte slaba.
Cu lacrimi Bastus!

koss
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de koss » 06 Aug 2008, 12:52

daca e lumina e ok, daca nu focus manual, teoretic e recomandat focus manual + obiectiv luminos
fire intinse.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Aug 2008, 13:25

Gerula, eu am inteles ce vrei sa spui, si posibil sa ai dreptate. Nu am facut decat sa mentionez un fapt real. Cu urmatoarea ocazie o sa fac o incercare si cu fata umana sau altceva care nu e asa de reflectorizant.

Nu mi-am dat cu presupusul despre ce obiective ai. Altceva am vrut sa zic, dar se pare ca nu m-ai inteles. Sa o luam altfel...
Care ar fi echivalentul unui zoom optic de 12x pt. un obiectiv la aparatul tau? Ca si dimensiune, cam cat ar fi de mare? Avand in vedere marimea senzorului, eu cred ca destul de mare, dar sper sa ne spui tu mai concret.
Asadar, cred ca va fi un "tun".
Acuma, cam ce obiectiv folosesti in mod normal, asa, day by day? Cat ar fi zoom-ul optic?
Gerula scrie:Aparatul de care zice adilucu e fix cat un dslr ca dimensiune si stie cam tot atata
deci totusi, nu e un aparat de paie... :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 06 Aug 2008, 15:00

Intr-adevar trebuie o camera foto mai performanta, care sa poata filma si cu zoom. HP R720, Fuji S5700, etc. Degeaba are zoom la foto, daca obiectivul nu poate fi folosit pt a filma la distanta. Trebuie folosita asemanator cu principiul radarului. Sa filmezi si sa nu fii observat. Si daca nu ai trepied, poti folosi altceva pe ce sa pui camera, deoarece daca filmezi la distanta, camera trebuie sa stea nemiscata.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 15:20

Nu mai adilucule, n-ai inteles :lol:. La aparatul ala al tau, nu electronica e problema, aia nu difera prea mult de cea a unui dslr low entry, de-aia si aparatul "stie" cam cat un 300-350-400D. Problema e optica absolut cacacioasa, cu care n-o sa-ti iasa in veci nici macar fotografii decente la distanta mare in lumina slaba, darmite filme.
Cu lacrimi Bastus!

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 06 Aug 2008, 16:32

Gerula scrie:
Adi_ scrie:un zoom 12-15X ajuta destul de mult, si la poze si la filmat, nu e nevoie sa te apropii la 15m.
Incearca sa afli cam ce aparate foto care fac si filme au zoom optic 12x si da-ti cu presupusul pe urma, da?
Aaaa, aaaa o sa incerc eu

Casio F1! Film 10x zoom 1080i la 60 fps, dvd quality la 300 fps, si merge pina la 1200 fps cu pierdere de calitate.
Poze face de 6 MP 60 fps!!

Fara nici urma de caterinca

Scrie răspuns