...Daca pestii ar avea glas ?...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
...Daca pestii ar avea glas ?...
Rasfoin-d o revista mai veche am am descoperit citeva texte care tratau subiecte interesante . Cu riscul de a ma alege cu cele mai injositoare jigniri si "ghinioane" in 2006 , m-am gindit ca unul dintre ele , merita adaptat si postat...
Asa ca :-ce parere aveti despre cele ce urmeaza ?..
"In ultima vreme,nu stiu din ce cauze obscure , i-mi trec prin minte fel de fel de ginduri stranii.
De exemplu: ce s-ar intimpla daca pestii ar avea glas ? In clipa in care am intepa , ar razbi din strafundul apelor un fel de bolboroseala , apoi odata cu primul salt al pestelui , spargind ca o torpila suprafata apei , s-ar auzi un geamat , un tipat , un urlet...Si asta pe tot parcursul "drill"-ului adica in acele momente intense care alcatuiesc sursa placerilor pescarului , atunci cind cu scule din ce in ce mai performante , zice ca 'da sanse adversarului sau' , in realitate i-si prelungeste satisfactia ! Dar oare ar mai fi ele aceleasi , sau ar putea fi ele suportate de om (de unii da , sint sigur ,noroc ca-s putini) daca in clipa actionarii gafei , victima ar scoate un urlet de agonie , sau --mai tirziu--in juvelnic s-ar vaieta toata ziua cersind iertare ? ce sa mai zici cind dau din coada, bucurindu-se, ca o fiinta bipeda , care pe deasupra respira si aer , i-a agatat de buza cu un cirlig ager si-i trage prin apa executind in acest timp, pe mal, un dans ritualic de indian beat de whiski ? merg mai departe si ma intreb oare , totusi , ce or fi simtind pestii capturati sau rimele insirate pe otelul cirligului ?"
Ma ingrozesc numai gindindu-ma , dar ce altceva poate face pescarul in perioada de prohibitie ? P.T
VOI CE PARERE AVETI ?
Asa ca :-ce parere aveti despre cele ce urmeaza ?..
"In ultima vreme,nu stiu din ce cauze obscure , i-mi trec prin minte fel de fel de ginduri stranii.
De exemplu: ce s-ar intimpla daca pestii ar avea glas ? In clipa in care am intepa , ar razbi din strafundul apelor un fel de bolboroseala , apoi odata cu primul salt al pestelui , spargind ca o torpila suprafata apei , s-ar auzi un geamat , un tipat , un urlet...Si asta pe tot parcursul "drill"-ului adica in acele momente intense care alcatuiesc sursa placerilor pescarului , atunci cind cu scule din ce in ce mai performante , zice ca 'da sanse adversarului sau' , in realitate i-si prelungeste satisfactia ! Dar oare ar mai fi ele aceleasi , sau ar putea fi ele suportate de om (de unii da , sint sigur ,noroc ca-s putini) daca in clipa actionarii gafei , victima ar scoate un urlet de agonie , sau --mai tirziu--in juvelnic s-ar vaieta toata ziua cersind iertare ? ce sa mai zici cind dau din coada, bucurindu-se, ca o fiinta bipeda , care pe deasupra respira si aer , i-a agatat de buza cu un cirlig ager si-i trage prin apa executind in acest timp, pe mal, un dans ritualic de indian beat de whiski ? merg mai departe si ma intreb oare , totusi , ce or fi simtind pestii capturati sau rimele insirate pe otelul cirligului ?"
Ma ingrozesc numai gindindu-ma , dar ce altceva poate face pescarul in perioada de prohibitie ? P.T
VOI CE PARERE AVETI ?
Re: ...Daca pestii ar avea glas ?...
s'a incretit carnea pe mineCati scrie:
De exemplu: ce s-ar intimpla daca pestii ar avea glas ? In clipa in care am intepa , ar razbi din strafundul apelor un fel de bolboroseala , apoi odata cu primul salt al pestelui , spargind ca o torpila suprafata apei , s-ar auzi un geamat , un tipat , un urlet...Si asta pe tot parcursul "drill"-ului adica in acele momente intense care alcatuiesc sursa placerilor pescarului , daca in clipa actionarii gafei , victima ar scoate un urlet de agonie , sau --mai tirziu--in juvelnic s-ar vaieta toata ziua cersind iertare ? ?

-
- senior
Cati, acestea sunt scenarii create de mintea omului. Pestele nu are astfel de gandiri. Sunt sigur de asta. La peste, ca la orice animal e doar instinctul de a scapa cu viata. Fara alete ganduri, cum ca ar cersi mila, urlete, gemete, etc. Totul e instinct. E prea SF ce scrii tu acolo.
g.stiuca, ti-e mila de stiuci? pai lor le e mila de carasei si rosioare, etc?
g.stiuca, ti-e mila de stiuci? pai lor le e mila de carasei si rosioare, etc?

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
Daca pestii ar avea glas nu ar spune nimik pt ca sunt prosti!!! 
Nu rationeaza ci se bazeaza doar pe instinct!!!
Daca totusi le-ar veni vreo idee sa urle cand ii scot din apa ma voi vedea nevoit sa ii pocnesc in cap pt ca imi place sa fie liniste pe balta!!!
La cum se simt viermii pe carlig nu m-am gandit niciodata pt ca nu imi pasa
In schimb stiu cum urla porcul inainte de a-si lua tzeava peste ochi(cel mai bun anestezic), cum se zbate gaina fara cap sau cum se uita vaca "pe drumul cel din urma" si asta nu ma impiedica sa savurez un gratar bine facut
PS: pentru plictisitul care a scris randurile citate mai sus:
Sub apa, sunetul se propaga diferit, drept urmare corzile vocale nu se pot dezvolta la fel ca la animalele terestre. Iar daca ar fi suficient de inteligenti incat sa ceara iertare(despre pesti vorbesc), nu ar fi atat de prosti incat sa ii prinzi la undita!!!

Nu rationeaza ci se bazeaza doar pe instinct!!!
Daca totusi le-ar veni vreo idee sa urle cand ii scot din apa ma voi vedea nevoit sa ii pocnesc in cap pt ca imi place sa fie liniste pe balta!!!
La cum se simt viermii pe carlig nu m-am gandit niciodata pt ca nu imi pasa

In schimb stiu cum urla porcul inainte de a-si lua tzeava peste ochi(cel mai bun anestezic), cum se zbate gaina fara cap sau cum se uita vaca "pe drumul cel din urma" si asta nu ma impiedica sa savurez un gratar bine facut

PS: pentru plictisitul care a scris randurile citate mai sus:
Sub apa, sunetul se propaga diferit, drept urmare corzile vocale nu se pot dezvolta la fel ca la animalele terestre. Iar daca ar fi suficient de inteligenti incat sa ceara iertare(despre pesti vorbesc), nu ar fi atat de prosti incat sa ii prinzi la undita!!!

Spining....Prea bun ca sa fie light...