orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
remusnico
- utilizator constant

[quote="mihai.f"]Dar daca pesti din acvariu ar avea glas???Nevestele ar avea cei mai buni prieteni (spioni).
Daca am duce ideea un pic mai departe, am putea constata ca toate nevestele din lume ar fi ideale daca n-ar avea glas...
-
Adi_
- veteran

remusnico, ai tu ce ai impotriva femeilor

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
remusnico
- utilizator constant

Acu' pe bune, oare de ce pescarii vor sa "prinda" ceva ce n-are glas?
-
Jonin
- veteran

-
remusnico e un intelept,dar nu a vrut sa ne spuna tot,adica femeia ideala e frumoasa, nimfomana, muta, surda si orfana de mama.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
vijelie
- veteran

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
spinmaster
- utilizator nou

Singura chestie adevarata despre pescuit scrisa in limba romana e in cartea "Si el vorbea cu patrupedele, cu pasarile si cu pestii. Asa a inventat omul cainele" - Konrad Lorenz, parintele etologiei.
De asta il inteleg si pe Gerula si chiar nu ma oftica cand spune ca sunt un kkt sau nu stiu mai ce.
ps: Editura Polirom, 2001 parca. Poate o mai gasiti.
Esteeeeeee!
-
Cati
- senior

-
Ca precizare mai exacta referitor la explicatiile lui Armand :
-in apa undele sonore se propaga de cinci ori mai repede decit in aer ; in aer viteza vocii este de cca. 340 m/s iar in apa ajunge pina la 1500 m/s . Organele de vorbire la pesti sint inexistente , totusi comunica prin infra si ultra sunete .Daca am vorbit despre propagarea undelor sonore in apa, sa spunem ceva si despre vaz ;
-densitatea apei este de 770 de ori mai mare decit cea a aerului razele luminoase care patrund in apa se refracta micsorind unghiul optic . Inversul il avem atunci cind privim din apa spre cer, asa ca pestii uitindu-se spre suprafata vad toate obiectele deformate , reduse cu 1/3 fata de proportiile lor reale .Pestii (de apa dulce) sa poata privi ceva la distanta mare, trebuie sa retraga cristalinul spre retina deci raza vederii nu este mare . suprematia detinind-o rapitorii .
Unii pesti sint nyctalopi ( platica salaul somnul tiparul etc.) , in retina acestora se gasesc cristale de guanina datorita carora vad si atunci cind cantitatea de lumina este minima .
P.S. cind am scris despre glasul pestilor nu am vrut decit sa creez un subiect cit de cit amuzant , intr-un fel , nici- decum din plictiseala s-au nestiinta ! nu am timp nici macar sa ma plictisesc !!!
Cati
-
Cati
- senior

-
spinmaster , din cind in cind ma mai lovesc si de etologie , ce sa faci ...asa e viata !
ps; -Polirom 2001...o am !
-
Sorin
- Moderator

......hmmmmmmm......io ma gandesc ca daca solzosii ar avea glas ....si tinand cont ca durerea o percep in zona gurii cu intensitati de sute de ori mai mici decat omul ( asta am citit-o undeva , nu dati cu parul) ....io cred ca atunci cand ar fi intepati , prima lor exclamatie subacvatica ar fi ....:
'' Baaaa.......ce p......mea ?????......hooo....ce drecu......Vasilicaaa.....ce se intampla maaa?.......
evident, pana e scos pe mal , va umple frigiderul de carne pescarului.....si stand in juvelnic tot cam asa.......
scosul cu gafa mi se pare , ma scuzati , o mare imbecilitate , indiferent de cat de mare e captura , ocazia ....etc ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Gerula
- veteran

spinmaster scrie:Singura chestie adevarata despre pescuit scrisa in limba romana e in cartea "Si el vorbea cu patrupedele, cu pasarile si cu pestii. Asa a inventat omul cainele" - Konrad Lorenz, parintele etologiei.
De asta il inteleg si pe Gerula si chiar nu ma oftica cand spune ca sunt un kkt sau nu stiu mai ce.
ps: Editura Polirom, 2001 parca. Poate o mai gasiti.
Ai dezvoltat o fixatie maniacala?

Cu lacrimi Bastus!