...Daca pestii ar avea glas ?...

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 10 Mar 2006, 13:41

[quote="mihai.f"]Dar daca pesti din acvariu ar avea glas???Nevestele ar avea cei mai buni prieteni (spioni). :lol:

Daca am duce ideea un pic mai departe, am putea constata ca toate nevestele din lume ar fi ideale daca n-ar avea glas...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 10 Mar 2006, 13:56

remusnico, ai tu ce ai impotriva femeilor :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

remusnico
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remusnico » 10 Mar 2006, 14:21

Acu' pe bune, oare de ce pescarii vor sa "prinda" ceva ce n-are glas?

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 10 Mar 2006, 15:46

remusnico e un intelept,dar nu a vrut sa ne spuna tot,adica femeia ideala e frumoasa, nimfomana, muta, surda si orfana de mama.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 15 Mar 2006, 10:31

eu sunt milos din fire si nu le rup coloana ci ii axfisiez cu o punga pe cap asa gen mafiot :wink: :twisted: :twisted: :twisted: sau mai simplu le dau cateva bate de oina in capatzana :evil: :evil: :evil:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

spinmaster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de spinmaster » 16 Mar 2006, 00:46

Singura chestie adevarata despre pescuit scrisa in limba romana e in cartea "Si el vorbea cu patrupedele, cu pasarile si cu pestii. Asa a inventat omul cainele" - Konrad Lorenz, parintele etologiei.
De asta il inteleg si pe Gerula si chiar nu ma oftica cand spune ca sunt un kkt sau nu stiu mai ce.

ps: Editura Polirom, 2001 parca. Poate o mai gasiti.
Esteeeeeee!

Cati
senior
senior

Daca ar avea glas

Mesaj de Cati » 23 Mar 2006, 06:10

Ca precizare mai exacta referitor la explicatiile lui Armand :
-in apa undele sonore se propaga de cinci ori mai repede decit in aer ; in aer viteza vocii este de cca. 340 m/s iar in apa ajunge pina la 1500 m/s . Organele de vorbire la pesti sint inexistente , totusi comunica prin infra si ultra sunete .Daca am vorbit despre propagarea undelor sonore in apa, sa spunem ceva si despre vaz ;
-densitatea apei este de 770 de ori mai mare decit cea a aerului razele luminoase care patrund in apa se refracta micsorind unghiul optic . Inversul il avem atunci cind privim din apa spre cer, asa ca pestii uitindu-se spre suprafata vad toate obiectele deformate , reduse cu 1/3 fata de proportiile lor reale .Pestii (de apa dulce) sa poata privi ceva la distanta mare, trebuie sa retraga cristalinul spre retina deci raza vederii nu este mare . suprematia detinind-o rapitorii .
Unii pesti sint nyctalopi ( platica salaul somnul tiparul etc.) , in retina acestora se gasesc cristale de guanina datorita carora vad si atunci cind cantitatea de lumina este minima .
P.S. cind am scris despre glasul pestilor nu am vrut decit sa creez un subiect cit de cit amuzant , intr-un fel , nici- decum din plictiseala s-au nestiinta ! nu am timp nici macar sa ma plictisesc !!!

Cati

Cati
senior
senior

daca pestii ar avea glas

Mesaj de Cati » 23 Mar 2006, 06:29

spinmaster , din cind in cind ma mai lovesc si de etologie , ce sa faci ...asa e viata !
ps; -Polirom 2001...o am !

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 23 Mar 2006, 09:09

......hmmmmmmm......io ma gandesc ca daca solzosii ar avea glas ....si tinand cont ca durerea o percep in zona gurii cu intensitati de sute de ori mai mici decat omul ( asta am citit-o undeva , nu dati cu parul) ....io cred ca atunci cand ar fi intepati , prima lor exclamatie subacvatica ar fi ....:

'' Baaaa.......ce p......mea ?????......hooo....ce drecu......Vasilicaaa.....ce se intampla maaa?.......
evident, pana e scos pe mal , va umple frigiderul de carne pescarului.....si stand in juvelnic tot cam asa....... :D

scosul cu gafa mi se pare , ma scuzati , o mare imbecilitate , indiferent de cat de mare e captura , ocazia ....etc ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 23 Mar 2006, 09:18

spinmaster scrie:Singura chestie adevarata despre pescuit scrisa in limba romana e in cartea "Si el vorbea cu patrupedele, cu pasarile si cu pestii. Asa a inventat omul cainele" - Konrad Lorenz, parintele etologiei.
De asta il inteleg si pe Gerula si chiar nu ma oftica cand spune ca sunt un kkt sau nu stiu mai ce.

ps: Editura Polirom, 2001 parca. Poate o mai gasiti.
Ai dezvoltat o fixatie maniacala? :lol: :lol: :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Scrie răspuns