Cat de discriminate sunt minoritatile din Romania ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Vasile implineste 18 ani, varsta la care tatal lui ii ofera in dar un briceag. Dupa cca 2 saptamani il vede cu un ceas nou la mana si-l intreaba:
-de unde ai avut tu banii pentru ceas?
-pai nu i-am avut dar am facut schimb cu Istvan care mi l-a dat la schimb cu briceagul, e ce zici buna afacerea?
-da foarte buna zice tatal, atunci cand ungurii iti vor cere ardealul, tu sa le arati ceasul!
postul este un pamflet si trebuie tratat ca atare
-de unde ai avut tu banii pentru ceas?
-pai nu i-am avut dar am facut schimb cu Istvan care mi l-a dat la schimb cu briceagul, e ce zici buna afacerea?
-da foarte buna zice tatal, atunci cand ungurii iti vor cere ardealul, tu sa le arati ceasul!
postul este un pamflet si trebuie tratat ca atare
-
- veteran
Intr-un fel asa e, comunitatile locale sa aiba mai multa autonomie economic-administrativa. Dar ce ne facem cu saracii din tara asta? Ca daca lasi comunitatile din Vaslui, Barlad, Oltenita, Caracal etc mor de foame cu ce produc ele in plan local! Si atunci nu vin hoarde de flamanzi peste voi in Tg Mures (apropo, superb oras, l-am vazut in iulie), peste noi in Buc sau in Brasov? Problema asta a saraciei structurale e f grava, nu stiu cum se va rezolva. Nici toti banii UE nu ar ajunge pentru ca din ei s-ar imbogati alede Udrea, Boc, Nastase, Patriciu etc. Asa e cum zici, sa fim sanatosi, sa avem peste in apa si vanat in paduri, femei cat de cat interesante langa noi (sau barbati...fiecare dupa orientare, doar UE cere toleranta de la noiVectrex94 scrie:Sunt maghiar, si nu vreau granite. Vreau ca sa se traiasca in liniste si pace, cu totii sa avem sanatate si rauri pline de peste. Sunt si printre maghiari, si printre romani oameni de treaba si mai putin de treaba, asta nu poate nega nimeni.
Cat despre autonomie...sincer, nu-mi doresc,cel putin teritoriala. Multi romani mi-au spus 'bozgor', iar cand i-am intrebat daca stiu ce inseamna, n-au stiut sa-mi raspunda, asa au auzit de la mama si tata, ca asta tre sa ne spuna si atat... Ca fapt divers, unii mi-au spus ca nici nu exista in dictionar acest cuvant. Nu stiu daca asa este sau nu. Am facut liceul in limba romana, facultatea la fel, n-am intampinat dificultati. Problema e la cei care se joaca cu noi, romani si maghiari;cei de la conducere, care ne invart cum vor ei. Partea tragica e ca stim ca ne mint in fata...dar tot ii votam, ca asa e filmul, nu prea gasesti oameni seriosi in tara asta.
Autonomie....mda...mi-as dori una..economica. Adica ce lucreaza populatia in localitatea respectiva, sau de ce resurse dispune acea localitate sa ramana pe plan local. Pentru ca nu-mi convine ca noi dam drumul la gaze in aer, si platim dublu la gaz, gaz rusesc. Gresesc?

- storm fish
- veteran
Vectrex94 a scris:
Pentru ca nu-mi convine ca noi dam drumul la gaze in aer, si platim dublu la gaz, gaz rusesc. Gresesc?
Aiurea,pai de ce ai impresia ca o autonomie economica te face sa scazi pretul la gaze?Tu nu simnti ca suntem prinsi intr-un sistem in care tre sa ne aliniem preturile dupa cum vor cei din UE?
Asa am avea petrol(BENZINA)in tara noastra sa mergem cu 2 lei litru,ce facem daca o ducem la pompa asa?unguri si sarbi vor face coada la vama,vom incuraja contrabanda.Trebuie sa ne aliem preturile,insa problema e alat...diferenta de pret..gaze,petrol etc....in ce buzunar intra???
.
Pentru ca nu-mi convine ca noi dam drumul la gaze in aer, si platim dublu la gaz, gaz rusesc. Gresesc?
Aiurea,pai de ce ai impresia ca o autonomie economica te face sa scazi pretul la gaze?Tu nu simnti ca suntem prinsi intr-un sistem in care tre sa ne aliniem preturile dupa cum vor cei din UE?
Asa am avea petrol(BENZINA)in tara noastra sa mergem cu 2 lei litru,ce facem daca o ducem la pompa asa?unguri si sarbi vor face coada la vama,vom incuraja contrabanda.Trebuie sa ne aliem preturile,insa problema e alat...diferenta de pret..gaze,petrol etc....in ce buzunar intra???

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
- Hentzone
- utilizator constant
N-ar fi mai simplu sa scapam de cei enumerati de tine si sa le dam de lucru celor saraci, sa investim si noi in industrie si agricultura de calitate si nu sa mai tot importam... candva am fost principalul exportator agricol al Europei... si acum ce-am ajuns... pentru k preferam sa muncim la altii decat sa muncim la noi... si cat despre rromi... care in ciuda programelor de reabilitare si sprijinul comuniunii europene ne-au facut tara de (...) peste tot... cea mai buna solutie de reabilitare a rromilor ar fi la fiecare copil nascut sa i se indeparteze parintzii... sa nu mai primeasca acea educatie de (...) si asa in cateva generatii am scapa si de aceasta problema cred...Fario_nebunu scrie: Dar ce ne facem cu saracii din tara asta? Ca daca lasi comunitatile din Vaslui, Barlad, Oltenita, Caracal etc mor de foame cu ce produc ele in plan local! Si atunci nu vin hoarde de flamanzi peste voi in Tg Mures (apropo, superb oras, l-am vazut in iulie), peste noi in Buc sau in Brasov? Problema asta a saraciei structurale e f grava, nu stiu cum se va rezolva. Nici toti banii UE nu ar ajunge pentru ca din ei s-ar imbogati alede Udrea, Boc, Nastase, Patriciu etc. Asa e cum zici, sa fim sanatosi, sa avem peste in apa si vanat in paduri, femei cat de cat interesante langa noi (sau barbati...fiecare dupa orientare, doar UE cere toleranta de la noi) si sa rabdam cat om rabda dupa care sa punem de inca o revolutie si sa ii casapim pe actualii politicieni, sa numim altii , dupa care dupa inca 20 de ani sa ii masacram si pe astia si tot asa!
Go fishing, what else...
Hentzone scrie: .. cea mai buna solutie de reabilitare a rromilor ar fi la fiecare copil nascut sa i se indeparteze parintzii... sa nu mai primeasca acea educatie de (...) si asa in cateva generatii am scapa si de aceasta problema cred...

perfect de acord da.. unde-i duci? sau cine-i ia? ca eu nu, si nici tu n-ai fi incantat sa ai vre-un specimen dintr-asta prin batatura.
-sa creezi o institutie speciala costa enorm si ar fi ineficienta( vezi casele de copii)
-biserica at putea sa-i vrea inspre educare dar si de ea ma indoiesc cum ca ar pofti la copii de rom. hmmm,complicat .
s-ar putea ca invartindu-ne in jurul subiectului sa ajungem tot la vorbele lui Fario cand cita din Cioroianu (nume predestinat dealtfel)
Mesajul prim-ministrului Australiei catre musulmani
Posted on aprilie 2, 2009 by Vio Pop
Rate This
Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat: “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici.. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.“
Unu cu bile tari,nu ca astia de la noi...
Posted on aprilie 2, 2009 by Vio Pop
Rate This
Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat: “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici.. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.“
Unu cu bile tari,nu ca astia de la noi...
va fi vai cde noi cu tiganii!
in primul rand, multi romani se dau dupa ei,(manele, aur alte alea), plus ca NU AU EDUCATIE!
distrug, sunt mizerabili, au tupeu, si...nu mai aim cuvinte.
daca s-ar ridica oameni ca madalin voicu sau alti f putini cativa "rasati", ar fi ceva, dar atata timp cat vor sti doar sa fure si sa-njure, eu nu voi fi tolerant IN VECI.
oricum, mie NU_MI MAI E FRICA DE EI. am trait si traiesc ptrintre ei, si am vazut ca daca nu ii bagi in seama niciodata, ba mai mult, daca te baga ei, TE RASTESTI LA EI SI CHIAR MAI RAU, te lasa in pace, ca te stiu de belea.
imi pare rau ca suntem judecati afara prin prisma lor.
asta e si...mi-e ca atunci cand nu voi mai suporta, o sa caut o tara fara ei.
de asemeni, se pare ca in cativa ani, vor fi MAJORITARI!
in primul rand, multi romani se dau dupa ei,(manele, aur alte alea), plus ca NU AU EDUCATIE!
distrug, sunt mizerabili, au tupeu, si...nu mai aim cuvinte.
daca s-ar ridica oameni ca madalin voicu sau alti f putini cativa "rasati", ar fi ceva, dar atata timp cat vor sti doar sa fure si sa-njure, eu nu voi fi tolerant IN VECI.
oricum, mie NU_MI MAI E FRICA DE EI. am trait si traiesc ptrintre ei, si am vazut ca daca nu ii bagi in seama niciodata, ba mai mult, daca te baga ei, TE RASTESTI LA EI SI CHIAR MAI RAU, te lasa in pace, ca te stiu de belea.
imi pare rau ca suntem judecati afara prin prisma lor.
asta e si...mi-e ca atunci cand nu voi mai suporta, o sa caut o tara fara ei.
de asemeni, se pare ca in cativa ani, vor fi MAJORITARI!

Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! 

- Hentzone
- utilizator constant
Sa-i ia Europenii in institutziile lor de "protectia drepturilor omului si minoritatilor" sa vada si ei cum ii sa traiasca cu ei... si abia apoi sa bata atata din gura degeaba... cum a spus si Ilie... daca nu le convine minoritatiilor autohtone... SA PLECE de unde or venit stamoshii lor!!!Kingfischer scrie:Hentzone scrie: .. cea mai buna solutie de reabilitare a rromilor ar fi la fiecare copil nascut sa i se indeparteze parintzii... sa nu mai primeasca acea educatie de (...) si asa in cateva generatii am scapa si de aceasta problema cred...![]()
perfect de acord da.. unde-i duci? sau cine-i ia? ca eu nu, si nici tu n-ai fi incantat sa ai vre-un specimen dintr-asta prin batatura.
-sa creezi o institutie speciala costa enorm si ar fi ineficienta( vezi casele de copii)
-biserica at putea sa-i vrea inspre educare dar si de ea ma indoiesc cum ca ar pofti la copii de rom. hmmm,complicat .
s-ar putea ca invartindu-ne in jurul subiectului sa ajungem tot la vorbele lui Fario cand cita din Cioroianu (nume predestinat dealtfel)
Go fishing, what else...