Boxerul . Un caine cu suflet urias .

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 01 Ian 2011, 13:36

cred ca sunt cele mai exemplificative poze legate de comportamentul cu copiii, te-ai gandit la un altul?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 01 Ian 2011, 13:51

M-am gandit extrem de serios, dar am ajuns la concluzia ca nu as mai suporta inca o despartire atat de dureroasa. Orice despartie e dureroasa, dar in cazul meu, datorita modului in care s-a prapadit, evenimentul m-a marcat ingrozitor. Acum scriu, si abia vad ce scriu din cauza lacrimilor ..... :(

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Ian 2011, 19:23

ReluOlaru scrie:M-am gandit extrem de serios, dar am ajuns la concluzia ca nu as mai suporta inca o despartire atat de dureroasa :(
Imi pare rau pt pierderea ta, dar eu am invatat ce e moartea pierzand un caine la o varsta mica. Poate avand un alt caine ar trece mai usor durerea. Familia ce spune? Nu isi doresc un alt catel?
PS pozele fac mai mult decat mii de cuvinte. Sotia a zis ca un caine care se comporta asa bine cu copii ar vrea si ea, "chiar daca e urat" :oops:
PPS pt jumatatea mea molosii sunt caini urati :roll: iar mie imi plac la nebunie

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 01 Ian 2011, 22:47

Familia doreste un alt catel, si cel mai probabil va veni momentul cat de curand sa cautam alt Boxer.
Apropo de bale, cand era Roko mic, crescatorul de la care l-am luat mi-a atras atentia in mod special, spunandu-mi sa-i dau apa la discretie ! Zica-se ca acei boxeri care duc lipsa de apa cand sunt pui, ar deveni balosi.
Acum nu stiu cat e de adevarat, dar eu i-am urmat sfatul, si n-am avut probleme cu al meu.
Ca si caracteristici specifice rasei, as aminti: frigurosi, destul de sensibili cu sanatatea, foarte jucausi, e unul din putinii caini de talie medie care se adapteaza perfect vietii in apartament, formidabili de curati, extrem de curajosi ( poate chiar prea mult uneori ) curaj care-i face sa nu fie impresionati de dimensiunile altor caini si chiar numarul lor !
Pe cat de bland si supus e in familie si cu oamenii, pe atat de fiara e cu alti caini daca e nevoie. Daca in prima faza vrea joaca, dar primeste ca raspuns violenta, raspunde instantaneu si foarte hotarat.
Instinctul de aparare a familiei e deosebit, si poti fi absolut sigur ca daca el e acolo, nimeni nu va putea face nici cel mai mic rau celor protejati.
Imi aduc aminte cand s-a nascut prima mea fetita, si el avea 5 ani, mi-a fost teama sa nu fie gelos. Chiar am consultat un dresor foarte renumit ( caruia nu-i dau numele pentru ca a fost o mega JAVRA ) care mi-a luat o carca de bani spunandu-mi cat de periculos e sa apara un copil intr-o familie care are deja un catel, pentru ca vezi doamne ar deveni gelos. In final s-a demonstrat ca n-a vrut dacat sa-mi ia banii, cainele fiind TOPIT dupa copil din prima secunda cand i-am pus fata-n fata !!
Nu pot pune toate pozele pe forum, poze in care se vede cum nu se misca de langa patut cand copilul dormea, cum dormeau impreuna cand fetita a crescut, cum se lasa tras de urechi, impins, ciupit, calarit, cum se jucau impreuna cu jucariile copilului, etc ...
In masina n-am avut nici cea mai mica problema cu el, indiferent de durata voiajului. Evident aveam grija sa opresc din cand in cand sa bea apa si sa-si faca nevoile. Ziua, de multe ori il luam la birou si-l tineam pana seara, fiind extrem de prietenos cu absolut oricine venea. Si venea lume destula, eu avand un mic atelier auto. Daca i se facea somn, dormea aproape oricum, dupa cum se vede si intr-o poza, cu capul pe o masuta :lol:
Pot fi mandru ca a fost primul Boxer din tara care a luat examenul de lucru BH, examen la care se prezinta deobicei cu totul alte rase de caini. Examenul s-a tinut la Brasov si a trebuit sa plecam pe la 5 dimineata din Bucuresti sa fim acolo la 8 cand incepeau inscrierile. Din aprox. 60 caini, majoritatea ciobanesti germani, cam o treime au picat examenul, dar roko l-a luat :wink:
Cine-si doreste un caine inteligent, bland, jucaus, haios, chiar un caine pentru aparare, poate sa-si ia un Boxer, si garantez ca va fi nu multumit, ci fericit de alegera facuta.

l.e.
Cautand pe net informatii despre examenul BH, l-am regasit pe Sorin Dragomir, crescatorul de la care l-am luat pe Roko
http://www.zooland.ro/Curs_5_dresaj_cai ... -4049.html

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Ian 2011, 08:41

merci reulu, noi incepem tot mai serios sa ne gandim la un boxer. Sigur nu-i strica o curte unde sa se joace.
Nu o sa iau un caine pt concursuri, dar daca o sa fie femela atunci poate ca o sa o duc la cateva, pt a obtine dreptul de imperechere. Musai sa mentionez ca nu am vandut niciodata un catel. Dar am avut grija sa fie bine ingrijit la cine l-am dat :wink:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 02 Ian 2011, 22:09

luci_t scrie: Sotia a zis ca un caine care se comporta asa bine cu copii ar vrea si ea, "chiar daca e urat" :oops:
PPS pt jumatatea mea molosii sunt caini urati :roll: iar mie imi plac la nebunie
Boxerii nu-s urati, sunt doar deosebiti fata de alte rase de caini. Au o fizionomie deosebita. Dupa ce stai o vreme cu el in casa, dupa ce te obisnuiesti cu mecla aia inconfundabila ai sa vezi ca sunt chiar frumosi. Cel putin privirea este de putine ori de egalat de catre alte rase .

......................................................

Si acum parerea mea in a alege un catel, indiferent de rasa, dar in mod special la boxeri unde este stiut ca boxeritele sunt niste mame excelente :

1 - Nu recomand sub nicio forma achizitionarea unui catel din targ sau din Pet Shop . In primul rand nu-i poti cunoaste ambii parinti ( indiferent de ce gogosi indruga vanzatorul ) , iar la boxeri este greu sa-ti dai seama de viitoarea fizionomie a acestuia inca de la stadiul de pui , unde mai toate rasele au boturile turtite la varste mici .

2 - Este bine sa iei un catel direct de la canisa . Cu ocazia asta ii stii si numarul de frati , ii stii si linia genetica , ii cunosti si tratamentul la care-a fost supus pana la momentul la care-l iei .

3 - Daca ai acces la canisa inca de la primele zile ale cateilor , indiferent cat de mult placi pe unul dintre ei , lasa cateaua sa ti-l aleaga . Cum ??? Atentie :

De obicei primul nascut dintre ei este si cel mai tenace , cel mai bataios , cel mai in atentia catelei . Aceasta , din instinctul de a-si perpetua specia cu cele mai tenace exemplare , chiar daca pentru noi pare o viermuiala scancietoare ce vedem la pieptul ei , ea stie clar care-i cel mai puternic ,, luptator " la tate . Repet , acesta este in prop. de 90% primul nascut .
Inchide cateaua undeva , ia cateii din canisa si imprastie-i in diferite locuri in diferite cotloane . Apoi eliberezi cateaua si-o urmaresti . Scoasa din minti va incepe sa-i caute . Indiferent pe care-l gaseste primul , PRIMUL pe care-l va aduce inapoi la canisa va fi cel mai bun . Ea-l stie bine , cel mai bine , este cel mai bataios la ora mesei , este cel ce-i inlatura cu usurinta pe fratii lui de la tate . Si implicit este cel mai bine hranit ( urmariti o catea comunitara cu catei in varsta de cam 1 luna , si deci care o pot urmari pe picioare . Veti avea surpriza s-o vedeti cu UNUIA DINTRE EI ii da sa manance pe ascuns . Ala-i preferatul ei .... si nu degeaba . Stie ea ce stie ! ) Ca sa nu fi victima unei confuzii fa asta de cateva ori . Urmareste care este cel adus de cele mai multe ori primul la canisa .
Incearca din acel moment sa ti-l rezervi . In timp vei avea uriasa placere sa descoperi ca ai un caine peste medie de rezistent , de tenace si inteligent .
Cea mai mare provocare insa este , odata rezervat , sa-l iei cat mai tarziu de la catea . Eventual incearca sa tragi de timp si sa-l intarci cat mai tarziu . Cu cat mai lunga perioada de hranire cu lapte de catea cu atat de puternic ( din toate punctele de vedere ) va fi acel caine .

4 - Odata adus acasa fi dispus sa-l suporti plangand dupa ma-sa . Unii o fac mai mult timp , altii mai putin , altii chiar deloc adaptandu-se imediat noului mediu . Insa in acest timp nu-l rasfata deloc ( cum facem dealtfel cu copiii nostri ) , nu-l lua in brate ,, sa nu mai planga " , nu-l imbuiba cu diverse ,, zaharele " . Din acel moment a devenit CAINELE TAU ! Si tu si el va trebui sa invatati acest lucru . Va scanci cat va scanci iar la un moment dat va adormi , macar de oboseala daca nu de altceva . Maine va scanci mai putin , poimaine si mai putin , si tot asa .

5 - Urmeaza faza adaptarii . Un caine se orienteaza in intregul lui univers in proportie de 85 % cu ajutorul mirosului . Chiar daca au vedere buna creierul lor este structurat in asa fel incat sa aiba cea mai mare baza-n miros . Invata-l cu principalele mirosuri ale casei , in special cu mirosurile personale ale membrilor familiei . Evitati cam 2 - 3 luni deodorante si alte cosmetice puternice . Invata-l si cu mirosul .... palmei tale .... dandu-i din mana mici bonusuri . Vei vedea ca dincolo de tine personal cainele va avea o relatie speciala cu mana care-l hraneste . Cel mai dureros pentru el este ca mana respectiva , cand va fi cazul , il va pedepsi . Nici 10 ciomege pe spate nu-l vor durea ca o palmuta dupa ceafa .

etc . Mai vorbim , fireste , daca nu ti se par ineptii sau neavenite sugestiile mele .

ADY WUNDERKIND
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ADY WUNDERKIND » 03 Ian 2011, 02:39

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 04 Ian 2011, 00:37

bah da ce cani destepti si destepti aveti voi :lol:
Al meu e negru si respira greu, nu se joaca pentru ca nu ii plac strainii, e cam prost si nu stie de gluma, cu alti caini s-ar juca el dar numai odata...
Va invidiez, sincer... :lol:
Atata doar ca prost asa cum e, prinde peste...de foame, ca mancare nu-i dau, daca ii e foame, sa prinda si sa manance...spartan...

Imagine

Si ca sa vedeti ce face criza din om, uite unde cauta el pastravi

Imagine

:twisted:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Ian 2011, 09:06

cu scuzele de rigoare pt mistoul aferent ( acest topic e deja foarte frumos :D ) am sa ii pun o intrebare lui Parintele :D :

de ce sta catelul cu capul in apa? nu vrei sa il vedem la fata? e prea urat ? :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 04 Ian 2011, 09:12

andrei.A scrie:....de ce sta catelul cu capul in apa? ...
E struto-boxer.... psssss

@ All: sa va traiasca cainii .... din pacate, desi imi doresc enorm sa am iar un "prieten", nu-l pot avea din motive de sanatate :cry:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns