oby 1 scrie:
din pacate eu la blok nu vreau sa chinui pe nimeni
O alta caracteristica a boxerilor este adaptabilitatea . Pe cat este rasa asta de sportiva , pe atat de usor se adapteaza programului stapanului . Si asta fara hachite . Ai mei ( atat cei de-acum cat si cei din trecut ) sunt in stare sa-si umple timpul o zi intreaga fara sa cracneasca daca , sa presupunem prin absurd , n-am timp sa-i scot afara pe cat ar trebui .
Au parul scurt si nu miroase in casa a caine . In mod special am intrebat la modul sincer cativa prieteni daca-i simt cel mai mic miros si mi-au infirmat categoric . Primavara si toamna , perioadele de naparlire , ne invidiaza toate stapanele de caini din bloc . Este un mare avantaj !
Intamplarea face ca-n bloc avem ( sau am avut pana de curand ) : 2 Malamuti de Alaska ( violenti la extrem dar s-au ,, lovit " de concilantul Zair si-au devenit prieteni ) , doi lupi extrem de circumspecti si retrasi ( cu mine pe palier ) , un rottweiller total ticnit ( temperat si asta de flexibilitatea boxerilor ) , un alt lup total dement ( pe care ai mei au ales sa-l evite ) , un pechinez tare-n gura ( care cand exagereaza cu latraturile ai mei se pisa pe el ..... la propriu ) , un chow-chow vesel ( declarat de catre ai mei ,, friend nomber one " ) , sa nu mai pomenesc de comunitarii din zona cu care , in functie de caz , se stabilesc sau se retrag ,, ambasadele " la maniera cea mai desavarsita .
In zilele in care nu prea am timp sa ma ocup de ei , sa-i tin afara cat ar avea nevoie , este suficient sa le spun :
,, Repede , tata ! Am treaba . " . Se conformeaza si-n mai putin de 5 min sunt inapoi la scara cerand in casa ( app , ies singuri afara ..... fara sa fie violenti , nici cu alti caini nici cu oamenii . Cu oamenii niciodata in afara de momentele in care , printr-o imprejurare fortata au primit comanda in sensul asta ). Ei stiu ca daca am timp am grija sa recuperez ii tin afara cat au nevoie , si au rabdare si intelegere cu ..... programul meu .
oby 1 scrie:
apropo de "cauta" am un pretin care avea un brac si cind ii spunea cauta era in stare sa isi toceasca picioarele sapind in orice suprafata
Cunosc bine ,, modelul " , ai mei sunt in stare sa-si zmulga ghearele daca sunt atat de dement incat sa-mi vina ideea de a-i pune sa caute-n ...... beton ! Insa niciodata n-am abuzat de abnegatia si devotamentul lor , niciodata nu mi-am batut joc de ei . Si .... ei stiu asta .... si imi dau inapoi inzecit , insutit mai mult respect !
Repet , si-am s-o amintesc de cate ori am sa vorbesc despre boxeri ( chiar si-n acest topic ) , au un bun simt si-o capacitate de discernamant absolut iesita din comun .
Iubesc si studiez toate rasele de caini . Insa pentru o familie , .... la bloc ( sau nu ) , .... cu copil ( copii ) , ..... cu mai putin timp de alocat cresterii unui caine , .... cu o gospodina mai putin dispusa sa ,, frece" in urma cainilor , ..... BOXERUL E ,, MIEZ " !