Eu il tin minte ca avand clar peste un metru lungime. Daca ma gandesc ca la vremea aia aveam aceeasi inaltime ca si acum, cred ca e putin probabil sa ma insel semnificativ.gippa scrie:@Gerula
Hmm la 10 Kilograme aveam cam 90 cred ? Imens
ati Vz si mai mari ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@ leba . Asa e ... in saritura ii estimezi mai greu marimea plus ca in curent par si mai mari
cel mai bine poti fi constient de marimea lor cand sa plimba incet pe langa maluri fara sa atace plus ca si asa prin apa par mai mici
Oricum stiu ca durata medie de viata este de 10-11 ani Dc nu este prins de pradatori(sau pradatori cu 2 picioare) are timp de crestere, 

in luna iulie am avut un drill cu ceva asemanator , pescuiam sub un pod ,curent puternic , adancime 3-4 m, la shad, echipament mediu . L-am avut aprox 7 min in drill dupa care din cauza mizeriilor adunate la piciorul podului a cedat firul. Bastinasii de pe pod au vazut avatul aproximandu-l la peste 1m lungime. Bineinteles ca dupa aceea nu am mai putut pescui deoarece au venit vreo 15 localnici cu telescoape ca parii + grupuri de sustinatori , avand in gand sa prinda monstru chiar de pe pod ( distanta pod-apa 15m )!!!
Cam asa a fost ! Aveau si voblere (5-7cm) pe telescoape de 5m si fir 0,40 ! Dadeau si la pluta cu broscute, visine ,dude ( unu chiar zicea ca a vazut avat prins la boaba de dud cu 2 zile in urma !!!!!!! ) Aveau si un echipaj de jigging , tot telescop 5m +fir 0,50 gruburi chartreuse + ancore deasupra , la 60cm de jig. Dupa vreo ora jumate vazand ca nu prind nimic ( in timpul asta ma cracanam de ras ) au continuat cu o baie generala, oricum era prea cald !
anul trecut la barajul de la racaciuni dadeam in porti la avat cu vobler si prindeam pina in trei kg.in schimb am vazut avati atacind puietul si dupa cum ii apreciam noi aveau peste 10 kg,zic asta fiinca am prins de 5-6 kg.chestia e ca cei mici care-i prindeam noi bateau in puiet la suprafata ,in schimb ce-i mari atacau rar, dar nu ieseau la suprafata.