Argumente

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

onesti
veteran
veteran

Argumente

Mesaj de onesti » 13 Aug 2008, 13:03

Am remarcat pe forum in mai multe randuri un lucru: cineva face o afirmatzie pe un subiect tehnic sau nu neaparat. Alt forumist vine si-l roaga sa-si argumenteze cele spuse (De ce-i asa si nu altfel? Unde ai vazut scris asta? etc.) Atunci cel ce ar fi urmat sa vina cu un argument ezita sau omite sa-l dea chiar daca i se reaminteste insistent.

Deci, intrebarea mea e, daca facem o afirmatzie:
- trebuie sa o probam sau
- e de bun simtz sa venim cu argumente sau
- nu avem obligatzia sa ne sustzinem ideea si nici sa ne "justificam" nimanui sau
- trebuie sa-l atentzionam pe cel care ne cere argumente cum ca sa-si vada de ale lui sau
- alte variante

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Aug 2008, 13:15

onesti, asta am mai intrebat si eu. daca te acuza cineva de japca, nu ar trebui sa aduca si ceva dovezi, martori, ceva? se pare ca nu... :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 13 Aug 2008, 13:15

E suficient sa zici despre o unealta ca:e altceva,e decent sau e diferenta de la cer la pamint.Nivelul la care s-a ajuns,permite fiecaruia sa traga concluzii.:). Tarus,Malin,AvP,Pescar Modern =VAX. Americanii folosesc Sahara pentru spinning= suckeri.Doar cu JDM-urile mai faci treaba.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Tavi
veteran
veteran

Re: Argumente

Mesaj de Tavi » 13 Aug 2008, 13:31

onesti scrie:Am remarcat pe forum in mai multe randuri un lucru: cineva face o afirmatzie pe un subiect tehnic sau nu neaparat. Alt forumist vine si-l roaga sa-si argumenteze cele spuse (De ce-i asa si nu altfel? Unde ai vazut scris asta? etc.) Atunci cel ce ar fi urmat sa vina cu un argument ezita sau omite sa-l dea chiar daca i se reaminteste insistent.

- nu avem obligatzia sa ne sustzinem ideea si nici sa ne "justificam" nimanui sau
- trebuie sa-l atentzionam pe cel care ne cere argumente cum ca sa-si vada de ale lui sau
- alte variante
Nu se poate raspunde asa la modul general.
Pot fi pareri pur subiective, mie-mi place culoarea rosie, cartea lui Malin si muzica rock, ce argumente pot sa aduc aici? E de gustibus
Daca vi si zici: cartea lui Malin e mai buna decat cartea lui Tarus sau cand faci ierarhizari in general, ar fi frumos sa spui de ce, dar nu cred ca "trebuie" e cuvantul potrivit.
Asa ca depinde de afirmatie.
Mai naspa e cand se fac acuzatii si nu se vine cu dovezi.
Ultima oară modificat 13 Aug 2008, 13:40 de către Tavi, modificat 1 dată în total.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 13 Aug 2008, 13:39

cat timp doar se ramane la nivelul discutiilor si opiniilor personale, fiind diferiti e normal ca si parerile sa fie diferite :D Altfel totul ar fi monoton sau nu am sti ce insemana plictiseala :lol:
Dar cand iti dai cu presupusul despre o persoana ar trebui sa si aduci dovezi. Ex: daca ii spui unuia ca e braconier ar fi bine sa ai si dovezi nu doar din ce ai auzit

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Aug 2008, 14:26

onesti scrie:Am remarcat pe forum in mai multe randuri un lucru: cineva face o afirmatzie pe un subiect tehnic sau nu neaparat. Alt forumist vine si-l roaga sa-si argumenteze cele spuse (De ce-i asa si nu altfel? Unde ai vazut scris asta? etc.) Atunci cel ce ar fi urmat sa vina cu un argument ezita sau omite sa-l dea chiar daca i se reaminteste insistent.

- alte variante
In ochii mei unii useri au mai multa credibilitate decit altii , cind ii vorba despre discutii , . De la aia nu mai astept probe asupra afirmatiilor :lol:
Chiar daca vi cu probe , fiind vorba de virtual , nu tine in unele cazuri :lol:

Fir Intins!!!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Aug 2008, 14:29

- alte variante
Dar cand cineva nu are loc de vecinul de forum cum se numeste, ca la noi ii zice Romanica. Bai, daca tot ai plecat, sper eu la mai bine, de ce dreaq nu incerci sa fi canadian, sa nu te doara-n curte zilnic de capra mea?!!Este loc pt toata lumea pe forum.Tu faci teoria carligului de jig in forme si marimi nemaiantalnite, eu si razvan pridem pesti, gerula latra a paguba, SF se distreaza, dumitru se imbata si injura japca, vezi, e loc pt totzi!Nu trebuie sa moara nimeni pt ca tu sa fi fericit! :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 13 Aug 2008, 14:46

Adelin scrie:Tu faci teoria carligului de jig in forme si marimi nemaiantalnite, eu si razvan pridem pesti, gerula latra a paguba, SF se distreaza, dumitru se imbata si injura japca, vezi, e loc pt totzi!Nu trebuie sa moara nimeni pt ca tu sa fi fericit! :wink:
Hamsterul pufos Adelin cauta scandal pe toate topicurile :lol:

Oare cat tupeu nesimtit iti trebuie ca sa zici ceva de altii, cand tu, desi moderator, esti ca motul pe **** in orice scandal derulat vreodata pe forumul asta? roll:
Cu lacrimi Bastus!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 13 Aug 2008, 14:55

Adelin scrie:Dar cand cineva nu are loc de vecinul de forum cum se numeste, ca la noi ii zice Romanica. Bai, daca tot ai plecat, sper eu la mai bine, de ce dreaq nu incerci sa fi canadian, sa nu te doara-n curte zilnic de capra mea?!!Este loc pt toata lumea pe forum.Tu faci teoria carligului de jig in forme si marimi nemaiantalnite, eu si razvan pridem pesti, gerula latra a paguba, SF se distreaza, dumitru se imbata si injura japca, vezi, e loc pt totzi!Nu trebuie sa moara nimeni pt ca tu sa fi fericit! :wink:
Nu ma intereseaza capra ta. Si nici regnul animal, in general.

Sunt convins ca si Dumitru si SF si altzii prind pesti nu doar TU si Razvan. Voi doar contatzi mai mult la poze cu titluiri upgradate.

Daca-i veneai cu un raspuns de bun simtz lui Gerula la faza cu cartea grea a lui MM si nu tot te coteai atata, poate-i inchideai gura omului. Tu ai ales sa inchizi topicul. Acum, sincer vorbind, chiar m-atzi facut curios sa citesc cartea. Sunt sigur ca sunt lucruri pe care nu le stiu. Grele sau usoare.

Cum ziceai si tu: "Este loc pentru toata lumea pe forum."

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Aug 2008, 15:05

Gerula scrie: Hamsterul pufos Adelin cauta scandal pe toate topicurile :lol:
dar oare tu ce cauti prin asemenea apelative? inteleg sa le folsoesti in "Arena" dar nu pe celelalte topicuri. Sau daca cineva iti pune o intrebare on-topic, tu de ce ii arati drumul? esti cel mai bun exemplu de "uite cine vorbeste"
sau prin minciunile pe care le scornesti despre unii si altii, ce urmaresti?

onesti, despre faptul ca prietenul tau Gerula m-a acuzat de japca fara nici cea mai mica dovada(cu toate ca a zis ca are martor cu nume si prenume care va confirma, numai ca nu mai apare), ce zici??? Sau asta e OK? :oops:

nu mai cereti ceea ce voi nu faceti! mi se pare de bun-simt chestia asta.
adica nu poti sa injuri in stanga si in dreapta si apoi sa te iei de altii ca injura...(sper ca se intelege ideea)

cum e aia sa folosesti tot felul de apelative la adresa cuiva, si apoi sa spui ca respectivul cauta scandal? :?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Închis