Arena, singurul topic de polemici.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2011, 21:07

Ranga a scris
Acum il faci pe Rine nesimtit si o dai cu cantitati neglijabile. Pai prost o fi ala care o mai argumenta ceva.
Si atunci tu de ce o faci??De ce argumentezi?

Rine mi-a zis ca „am probleme„,si i-am zis ca-i nesimtit.Nu-i prima oara cind se ia de mine..

Cu rulmentul ,eu am inteles ca ,Mitica sustine ca axul se invirte in rulment..adica in camasa interioara.Nu m-am gindit ca rulmentul se invirte cu tot cu ax.Daca ar fi asa,cred ca ar fi problema pentru ca in timp s-ar eroda locasul din sideplate unde afla,si asta ar fi un incovenient major.Eu cred ca rulmentul sta bine fixat acolo tinut atit de vaselina cit si de siguranta aceea otelita.

Nu ma pricep la cuzineti,nu inteleg la ce te referi cu asta..

Am vazut din desenul d-lui Pop ca pe capeti sint rulmenti,nu bucse.

Nu mi-am imaginat ca daca am glumit cu rulmentii cind i-am zis lui Popescu daca da voie cu rulmenti in federatie..,te deranjeaza.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2011, 21:08

Ma, sti cum suntem noi romanii, daca nu cadem de acord intr-o discutie, o luam pe latura personala.

"Ala are ceva cu mine fu_tui "...si dai si rupe-l si nu-l lasi pana nu zice cum zici tu.
Astia suntem noi toti, nu doar Dumitru, sau Gigi sau Rine... :cry:

Lasa ca acuma ca tot vine iarna avem pe teava niste WSB-tests care or sa genereze multe dispute p-aici...Dumi, cum vrei sa fie la capat: cu naluci, sau cu plumb?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2011, 21:10

Brae tu nu te baga,ca iar scot astia scenarii...

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Noi 2011, 21:10

semlecangheorghe scrie: Rine se baga si el,in sensul ca ii tine isonul lui Dumitru,
Daca avea explicatii tehnice de ce nu le-a dat??
Trimis: Dum 11 06, 2011 1:47 pm Titlul subiectului:
un rulment fara cota de rulment pe ax este..degeaba.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2011, 21:13

ranga scrie:
semlecangheorghe scrie: Cit despre saritul tandarei,abtine-te..caci nu stii daca mi-a sarit sau nu..
Pai daca urmarim posturile si observam ca pe aproape topicurile aduci in discutie "rulmentul", eu asta deduc. Sau mai exista o alta varianta: te obsedeaza.
Atat am avut de spus. :wink:

Nu cred ca esti tu in masura sa numesti asta „obsesie„Ma intereseaza foarte mult bait-ul,atita tot..Si cind ma intereseaza ceva vreau sa stiu tot,poti sa-i zici cum vrei..Caci si eu daca ma pun sa numar de cite orri ai folosit virgula in exprimarile tale potsa scot o perla de genul„te obsedeaza virgula„ori eu nu te monitorizez pe tine..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2011, 21:26

rine scrie:
semlecangheorghe scrie: Rine se baga si el,in sensul ca ii tine isonul lui Dumitru,
Vorbesti fara sa stii ce vorbesti.Ai desfacut vreodata o mulineta de bait sa vezi cum sta axul??
Iti spun eu,acolo unde se invirte manivela,si deci unde e forta mare ,se afla un rulment anti revers.Camasa exterioara a acestuia este canelata,deci nu este nevoie de cota de rulment.Camasa exterioara sta fixa.Pe capetii axului,in tension knob ,respectiv in side plate,se afla doi rulmenti.Acestia se invirt in timpul lanseului.Acestia stau la locul lor tinuti de o siguranta de otel,plus vaselina din jurul lor.La rotatii de 15-20000 de ture pe minut,daca s-ar invirti in locasul lor, cred ca l-ar macina pur si simplu.Mai este un rulment ,prin care trece pinionul.Asta sigur nu se invirte ,ma refer la camasa exterioara ,pentru ca il tine presat un fel de saiba fixata indoua suruburi.Toti rulmentii astia se invirt cum trebuie sa se invirta un rulment,adica camasa exterioara sta fixa,iar miezul,cu axul ce trece prin el se invirte...De aceea mi se pare hazardat sa spui ca totuna este rulmentul cu lagarul...In rulment frecarea se face doar in puncte,deci este mai mica,fiind catalizata si de lubrefiant.In lagar,frecarea este mai mare deorece are loc pe toata suprafata..
Da ,lagarul tine mai mult decit rulmentul,dar este mai greu de inlocuit.Rulmentii sintconsumabile simplu de inlocuit si chiar de curatat ,unii..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Noi 2011, 21:35

semlecangheorghe scrie: Nu cred ca esti tu in masura sa numesti asta „obsesie„Ma intereseaza foarte mult bait-ul,atita tot..Si cind ma intereseaza ceva vreau sa stiu tot,poti sa-i zici cum vrei..Caci si eu daca ma pun sa numar de cite orri ai folosit virgula in exprimarile tale potsa scot o perla de genul„te obsedeaza virgula„ori eu nu te monitorizez pe tine..
Pai daca te intereseaza bait-ul, n-ai mai posta peste tot intepaturi cu rulmeti. :wink: Ai pune intrebari legate de subiect si gata, fara insulte, mistocareli ieftine si alte cele. Crezi ca stau eu sa te monitorizez pe tine? De ce as face asta? Pur si simplu ti-am citit postarile, doar nu vroiai sa pun cenzura, nu?
Virgulele au si ele rostul lor. Asta trebuia sa stii. :wink: Decat o fraza fara virgule din care te chinui sa intelegi ce vrea sa zica interlocutorul, mai bine te exprimi corect. Ma rog, nu-i obligatoriu. :wink:

Iti raspund imediat si la intrebarile de mai sus. Ai oleaca rabdare sa termin papa.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Noi 2011, 21:36

Diferenta de forta/rezistenta la rotire intre lagar si rulmenti este diferenta dintre forta de frecare la alunecare si forta de frecare la rostogolire, nu de frecarea in ...puncte. Io n-am auzit pana acum de frecare in puncte. :D Si frecarea nu are legatura cu suprafata, este produsul dintre normala si coeficientul de frecare.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Noi 2011, 21:40

semlecangheorghe scrie:
rine scrie:
Vorbesti fara sa stii ce vorbesti.Ai desfacut vreodata o mulineta de bait sa vezi cum sta axul??
Iti spun eu,acolo unde se invirte manivela,si deci unde e forta mare ,se afla un rulment anti revers.Camasa exterioara a acestuia este canelata,deci nu este nevoie de cota de rulment.Camasa exterioara sta fixa.Pe capetii axului,in tension knob ,respectiv in side plate,se afla doi rulmenti.Acestia se invirt in timpul lanseului.Acestia stau la locul lor tinuti de o siguranta de otel,plus vaselina din jurul lor.La rotatii de 15-20000 de ture pe minut,daca s-ar invirti in locasul lor, cred ca l-ar macina pur si simplu.Mai este un rulment ,prin care trece pinionul.Asta sigur nu se invirte ,ma refer la camasa exterioara ,pentru ca il tine presat un fel de saiba fixata indoua suruburi.Toti rulmentii astia se invirt cum trebuie sa se invirta un rulment,adica camasa exterioara sta fixa,iar miezul,cu axul ce trece prin el se invirte...De aceea mi se pare hazardat sa spui ca totuna este rulmentul cu lagarul...In rulment frecarea se face doar in puncte,deci este mai mica,fiind catalizata si de lubrefiant.In lagar,frecarea este mai mare deorece are loc pe toata suprafata..
Da ,lagarul tine mai mult decit rulmentul,dar este mai greu de inlocuit.Rulmentii sintconsumabile simplu de inlocuit si chiar de curatat ,unii..
ULK scrie:Zici de rulmentul din butonul de tensiune ? Atinge exact cat atinge si restul...adica lejer. Undeva are si ipocritu' dreptate...Daca invarti tamburul cu butonul scos..poti vedea ca acel rulment se invarte doar cand taburul are viteza mare..cand incetineste, axul se invarte fara sa antreneze rulmentul. Daca la tine nu se invarte deloc..atunci putina curatare nu strica.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 19 Noi 2011, 21:50

semlecangheorghe scrie:Ranga a scris
Acum il faci pe Rine nesimtit si o dai cu cantitati neglijabile. Pai prost o fi ala care o mai argumenta ceva.
Si atunci tu de ce o faci??De ce argumentezi?
:shock: tu ori ai fost la peste si ai venit inghetat, ori te tratezi cu spirtoase. pe bune!
"Prost o fi ala care o mai argumenta ceva"- adica prost o fi ala care o mai sta sa-ti explice tie mura in gura si tu sa te faci ca nu pricepi! Acum ai inteles ?
Ce zic eu si ce intelegi tu...
semlecangheorghe scrie:Rine mi-a zis ca „am probleme„,si i-am zis ca-i nesimtit.Nu-i prima oara cind se ia de mine..
pai normal. tu l-ai atacat primul si ai afirmat ca e cantitate neglijabila. ce ai fi vrut sa-ti zica? sa-ti pupe mana si "sarumana Gigi"?esti culmea.

semlecangheorghe scrie:Cu rulmentul ,eu am inteles ca ,Mitica sustine ca axul se invirte in rulment..adica in camasa interioara.Nu m-am gindit ca rulmentul se invirte cu tot cu ax.Daca ar fi asa,cred ca ar fi problema pentru ca in timp s-ar eroda locasul din sideplate unde afla,si asta ar fi un incovenient major.Eu cred ca rulmentul sta bine fixat acolo tinut atit de vaselina cit si de siguranta aceea otelita.
eu daca nu inteleg un lucru, mai citesc o data. sau daca e cazul , intreb ce a vrut sa zica respectivul. tu?
semlecangheroghe scrie:Nu ma pricep la cuzineti,nu inteleg la ce te referi cu asta..

Am vazut din desenul d-lui Pop ca pe capeti sint rulmenti,nu bucse.
inainte sa vezi desenul respectiv, deja pusesei intrebarea retorica. chiar crezi ca suntem idioti si ne intorci pe degete cum iti convine tie? te asigur ca nu.
bun. ai vazut desenul, ai scos perla cu rulmentul "sfant". :lol: sac, nu folosesc doar virgule, mai "indoi" si cuvinte. :lol: ai urmarit cu maxim interes continuarea, sunt ferm convins. ti-am pus citate despre folosirea lagarului in cutia de viteze. ai citit? sunt sigur ca da. ti-am spus acolo despre lagarele cu cuzineti.(nu e cacofonie, stai parcat). ai citit? sunt sigur ca da.
pe urma au scris si altii despre rulment vs lagar referitor la galet.
acum faci pe nevinovatul si o dai cu desenul? pai bun atunci! ia citeste ce am scris noi dupa desenul ala.

semlecangheorghe scrie:Nu mi-am imaginat ca daca am glumit cu rulmentii cind i-am zis lui Popescu daca da voie cu rulmenti in federatie..,te deranjeaza.
nu ma deranjeaza Gigi, nu ma deranjeaza deloc. ti-am scos in evidenta faptul ca esti obsedat. cuvantul tandara nu ti-a priit, na...ce sa-ti fac.

cu greu m-am abtinut sa nu-ti raspund. cred si vreau sa cred ca m-am exprimat corect si ai inteles de data aceasta. daca nu....asta e, nu vreau sa intru in jocul tau. :wink:

Scrie răspuns