orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

pikeman scrie:io nush ce au toti cu baitu asta, inexplicabil, io am dat la bait dar numa la jarc , unde mi se pare f practic, sa ti batu cu varful in jos si sa faci twiching , insa pescuitu la jarc in romania ii tabu, canci ciuci mari, canci rezultate, daca sti sa manui o lingura sau o guma ai randament mai mare
la gig mi se pare aiurea , cred ca e mai comod sa ti un bat de spin pentru stilu asta, indreptat cu varfu in sus
in rest la cast ii fain pentru ca e ca si cand ai conduce o masina cu-cutie manuala vs spin care ar fi o cutie automata .... mai complex la cast , si parca ii un farmec cand se inverte tamburu ala....mai putin cand se invarte cu peruci

Peruci de spinning am avut foarte multe ,la care singura rezovare a fost ...brisca.Perucile de casting sint foarte usor de desfacut.Am facut una singura si aia ca am fostchiar la primele lanseuri,si mi-a scapat mina lansind naluca printre crengile unei salcii.Instant mi s-a umflat tamburul sub deget.In ast timp un avatoi imbracat cu vreo 4-5kile de muschi se incorda de-a lungul malului pe la vreo 10m prin fata mea.In loc sa ma concentrez citeva minute sa descilcesc peruca aia mare ,ca o descilceam pin la urma ,io am fost destept foarte si am scos tamburul afara...Ca eram cu un ochi mai mult dupa avatoi...Si am pus brisca pe fir pina la urma...De atunci nu am avut peruca care sa nu se desfaca in cel mult 10-20sec
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
MuskMd
- veteran

@ Tavi : ai modificat alunecosule

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
pikeman
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Si am pus brisca pe fir pina la urma...De atunci nu am avut peruca care sa nu se desfaca in cel mult 10-20sec
da ai mai pus hir pe tambur? sau ai pescuit cu aia 20j de metri de tio ramas dupa briscuire?
p.s. auzi si tu zumzetul de muste prin arena?

-
Leba
- veteran

-
Nu, nu lipseste, Tavi, el exista insa nu se lasa vazut de profani. Odata, de mult

am intrebat si eu ce mare scofala e cu baitcastu asta. Raspunsurile au fo mai slabe ca acu.
Din loja legatorilor de umede n-are cum sa se intrevada ceva, baitul ramane un mare mister, aproape un tabu.
alunecosule!
l.e. si ca sa inchei cu o replica celebra:
"that`s why men hunt & women nest!"

-
semlecangheorghe
- veteran

pikeman scrie:semlecangheorghe scrie:Si am pus brisca pe fir pina la urma...De atunci nu am avut peruca care sa nu se desfaca in cel mult 10-20sec
da ai mai pus hir pe tambur? sau ai pescuit cu aia 20j de metri de tio ramas dupa briscuire?
p.s. auzi si tu zumzetul de muste prin arena?

N-am pierdut asa mult ,numai vreo 10m si rola era mai proaspata..Muste?Care muste??

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Tavi
- veteran

Leba scrie:
l.e. si ca sa inchei cu o replica celebra:
"that`s why men hunt & women nest!"

Women nest?
Ya' damn right!
http://www.youtube.com/watch?v=0meQkt1cee4
Leba, eu sincer te apreciez si-mi pare extrem de rau ca vei fi exclus din comunitatea baitnestorilor pentru replica asta celebra ... si nefericita.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
MuskMd
- veteran

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Tavi
- veteran

ete google... birds nest e termen consacrat in lumea baitcastorilor. Face parte din farmecul stilului.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
razvan m.
- veteran

-
Pescuiesc de doi ani si ceva aproape exxlusiv la baitcasting si nu imi amintesc cand am facut ultimul bird nest. Anul acesta sigur nu. Over runs-uri mai fac, atunci cand schimb naluca si mulineta nu este inca reglata corespunzator, dar si acestea sunt rare, in sensul am partide cu una, doua, trei sau cu niciuna.
Deci nu cred ca termenul a fost inventat de baitcastori. Mai repede de astia care tin mulineta sub bat, ca scuza sa nu o intoarca in pozitia corecta.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Leba
- veteran

-
CUIB ~uri n. 1) Culcuș pe care și-l fac păsările pentru a depune ouă și a scoate pui. 2)...
sursa: dexonline.ro
Pai cum sa zici ca-i apanajul baitcasterilor? nu vezi ce scrie mai sus:pasarile?
pardon pasaricile...