cumpar montura buldo

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori

crysst
veteran
veteran

cumpar montura buldo

Mesaj de crysst » 12 Aug 2010, 21:55

cumpar 2 monturi buldo facute profesional cu 3-4 muste.
Astept oferte...cat mai repede

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Aug 2010, 21:56

cat dai?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 12 Aug 2010, 22:19

fa o oferta decenta si punele maine la posta sau si mai bine la un curier rapid sa imi ajunga sambata

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Aug 2010, 22:34

profesionala zici?
nici n-ai zis la ce vrei sa o folosesti
la "buldo" se pot prinde de la obleti pana la .. stiuci :D
du-te in primul magazin de pescuit, cumpara cateva muste, pe drum ia o sticla de vin cu dop de pluta, cateva holsuruburi, ceva monofilament banuiesc ca ai pe acasa.
Si uite asa ai tot ce-ti trebuie pentru o montura profesionala
:D
Musca 13

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 12 Aug 2010, 22:38

la avat.........eu dadeam cu toate plasticele, tablele care le aveam la mine ....cu lanseta si mulineta de zeci de milioane.....si degeaba....iar cativa tataici cu telescopice si mulinete rusesti scoteau cate 2 avati la juma de kil la o lansare........m-am imbolnavit de nervi......

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 12 Aug 2010, 22:40

am citit eu cum sta treaba cu montura....stiu tot in teorie.....dar simt ca daca ar fi facuta de cineva care chiar a mai facut asa ceva ar iesi mai bine

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Aug 2010, 22:45

Bine ca am intrebat inainte sa ma duc la posta, ca-ti trimiteam o montura numa buna de clean :lol:
nu cred ca buldo cu 3-4 muste e cea mai buna optiune la avat. mai departe nu ma bag ca avatul la musca e in stadiul de proiect pentru mine.
Musca 13

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 12 Aug 2010, 22:48

de ce ar fi diferit? la mine problema este cum sa prind musca de firul principal in asa fel incat sa nu se incurce.....tip de nod, plus buldo in sine care nu il am....

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 12 Aug 2010, 23:49

incearca la avat cu streamer alb 3-4cm cu muste mici nu am avut rezultate :) streamer-ele le poti lega cu un forfat de 4-5 cm cu un fluorocabon mai rigid 0.25-0.28mm; nodul de pe linia principala la care atasezi forfatul e unul simplu, faci o bucla si un nod dublu iar apoi o astupi cu un varnish de silicon transparent

lasa'mi pe MP adresa de mail si iti pun maine pe la pranz poze cu montura detaliata

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Aug 2010, 06:38

Nu tin neaparat sa va luminez dar totusi..............
Buldo e foarte bun la avat mai ales cand rapeste la suprafata.
Merge excelent pe muste albe (imitaite de fluture de varza) legate pe carlige de 10 in sus. De preferat 10 sau 8. Legatura cum am mai scris in alt topic e simplu aparent de facut.
E vorba de 2 metri pana la 2,5 metri. Se pescuieste de obicei 3 maxim 4 muste. De multe ori pierzi o musca si ca sa nu arunci toata legatura le foloseste cu 2 sau 3 muste ramase.
Nodul este de tip paternostem de pe firul principal. Musca se leaga cu dubluclich si de ochet si de linia principala. Lungimea forfacului sa nu fie mai mare de 5 cm. Grosimea firului forfacului sa fie egala cu cea a liniei principale. Grosimea recomandat de 0,18 *clean la 0,20 sau ,22 la avat. In capatul dintre undita se pune un varj mic, in capatul dinspre buldo un vartej cu agrafa.

Dopul e o constructie destul de pretentioasa. Dop de sticla de vin (formatul mare) negaurit. Se duce aproximativ la forma de picatura cu lama de cutter. Apoi se slefuieste cu smirghel pana la forma finala. Se taie in 2 pe lungime. Se executa cu finete o cavitate (unde va sta plumbul). Se armeaza cu o sarma inoxidabila de 0,6 sau 0,8 . Pe armare se introduce si plumbul (eu folosesc plumb picatura). Se inchide prin lipire cu un adeziv elastic si waterproff (poxipol sau prenadez). Se refiniseaza dupa ce s-a lipit (sa fie cat mai aproape de forma de picatura). Se grunduieste si vopseste cu diferite culori (alb cu gri sau maro cu dungi, etc). Se lacuieste prin scufundare cel putin 2 straturi. Se poate folosi orice lac (eu prefer lacul auto). Greutatea trebuie sa fie de 7 grame pana la 10,12 grame. Lungimea de 5 cm pana la 7 cm. In coada se pune o ancora mai mare ca diamentru dopului. Uni leaga si un fulg pe ancora dar eu nu am vazut diferente. Un buldo adevarat trebuie sa sta cu parte mai ingusta afara din apa si sa stea jumatate scufundat. La recuperare trebuie sa faca o pendulare fina stanga dreapta facand o serpuire fina a legaturi.
Ce se poate intampla> sa nu fie echilibrat, sa fie prea usor sau greu? Dupa atatia ani cam din 3 buldori construite nimeresc 2 functionale si din 2 buldo functionale doar 1 bun.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns