cumpar montura buldo

numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale

Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Aug 2010, 07:16

tocmai de aia prefer sa cumpar 2, 3 monturi gata facute de cineva care stie exact ce face decat sa ma apuc eu sa fac exprimente si sa imi dau seama dupa 10 partide de pescuit ratate unde am gresit......
@sir.JONES, nu imi poti vinde 2, 3 monturi din astea?

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 13 Aug 2010, 08:56

Iti poti cumpara si o taparina si ii atasezi un buldo in capat si sunt sigur ca vei prinde si in felul acesta:D

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Aug 2010, 08:58

ce e aia taparine?....da un link sa ma luminez.....

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 13 Aug 2010, 09:20

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Aug 2010, 10:32

sir.JONES scrie:
Dopul e o constructie destul de pretentioasa. Dop de sticla de vin (formatul mare) negaurit. Se duce aproximativ la forma de picatura cu lama de cutter. Apoi se slefuieste cu smirghel pana la forma finala. Se taie in 2 pe lungime. Se executa cu finete o cavitate (unde va sta plumbul). Se armeaza cu o sarma inoxidabila de 0,6 sau 0,8 . Pe armare se introduce si plumbul (eu folosesc plumb picatura). Se inchide prin lipire cu un adeziv elastic si waterproff (poxipol sau prenadez). Se refiniseaza dupa ce s-a lipit (sa fie cat mai aproape de forma de picatura). Se grunduieste si vopseste cu diferite culori (alb cu gri sau maro cu dungi, etc). Se lacuieste prin scufundare cel putin 2 straturi. Se poate folosi orice lac (eu prefer lacul auto). Greutatea trebuie sa fie de 7 grame pana la 10,12 grame. Lungimea de 5 cm pana la 7 cm. In coada se pune o ancora mai mare ca diamentru dopului. Uni leaga si un fulg pe ancora dar eu nu am vazut diferente. Un buldo adevarat trebuie sa sta cu parte mai ingusta afara din apa si sa stea jumatate scufundat. La recuperare trebuie sa faca o pendulare fina stanga dreapta facand o serpuire fina a legaturi.
Ce se poate intampla> sa nu fie echilibrat, sa fie prea usor sau greu? Dupa atatia ani cam din 3 buldori construite nimeresc 2 functionale si din 2 buldo functionale doar 1 bun.
:shock:
ce zici tu acolo e deja vobler, nu buldo :D
dupa umila mea parere poti obtine un buldo care sa faca toate astea mult mai simplu
se ia una bucata dop de pluta la marimea dorita si se slefuieste cat sa aiba un profil cat de cat conic, partea din spate o lasi plata, nu picatura
in varf se infige un holsurub de care se va lega firul cu bucla in lat, inainte de insurubarea la max
in celalalt capat se infig 3-4 holsuruburi din care unul mai greu in margine care in apa va sta in jos face ca dopul sa nu se rasuceasca
din numarul si marimea holsuruburilor iti reglezi greutatea instalatiei
datorita greutatii mai mari din spate va sta exact cum trebe, cu varful usor ridicat
daca vrei sa obti pendulare stanga dreapta, desfaci usor holsurubul din varf si pozitionezi firul mai mult sau mai putin lateral (excentric) si dup-aia strangi la loc
nu vad sensul lacuirii. daca il lasi naturel, se imbiba cu apa si castigi greutate
iti poti face mai multe, de marimi si greutati diferite
nu cred ca-ti ia mai mult de 10 minute sa faci unul
de tinut tine bine mersi, am pescuit mult si bine cu un asemenea dop
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Aug 2010, 11:02

crysst scrie:tocmai de aia prefer sa cumpar 2, 3 monturi gata facute de cineva care stie exact ce face decat sa ma apuc eu sa fac exprimente si sa imi dau seama dupa 10 partide de pescuit ratate unde am gresit......
@sir.JONES, nu imi poti vinde 2, 3 monturi din astea?
Daca vrei de un MP si putem vorbi. De obicei nu vand dar poate fac o exceptie.

Nu stiu care sunt exact preturile. Parca era cam 3-4 ron o musca. Si vreo 10 ron un buldo. Oricum discutam mai multe pe MP. Mai aveam vreo 4 bucati facute pentru mine dar trebuie sa fiu sigur.
the angler is catching xxx, not by the lure

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 13 Aug 2010, 11:10

:shock:
ce zici tu acolo e deja vobler, nu buldo :D
dupa umila mea parere poti obtine un buldo care sa faca toate astea mult mai simplu
se ia una bucata dop de pluta la marimea dorita si se slefuieste cat sa aiba un profil cat de cat conic, partea din spate o lasi plata, nu picatura
in varf se infige un holsurub de care se va lega firul cu bucla in lat, inainte de insurubarea la max
in celalalt capat se infig 3-4 holsuruburi din care unul mai greu in margine care in apa va sta in jos face ca dopul sa nu se rasuceasca
din numarul si marimea holsuruburilor iti reglezi greutatea instalatiei
datorita greutatii mai mari din spate va sta exact cum trebe, cu varful usor ridicat
daca vrei sa obti pendulare stanga dreapta, desfaci usor holsurubul din varf si pozitionezi firul mai mult sau mai putin lateral (excentric) si dup-aia strangi la loc
nu vad sensul lacuirii. daca il lasi naturel, se imbiba cu apa si castigi greutate
iti poti face mai multe, de marimi si greutati diferite
nu cred ca-ti ia mai mult de 10 minute sa faci unul
de tinut tine bine mersi, am pescuit mult si bine cu un asemenea dop[/quote]

De ce lacuiesc ? Din cauza pietrelor. Fiind o chestie de apa mica de multe ori dai cu buldo in toti bolovani. Pluta aia dupa cateva ore de pescuit ti se dezintegreaza. Sunt viteza mari asa ca prefer ceva rezistent si compact. Nu sa risc sa imi decoleze niste holdsuruburi sau cine stie ce.
Da e o constructie destul de pretentioasa ca sa reziste mai mult timp. Eu pescuiesc cu acelasi buldo de vreo 2 ani. Daca nu il lasi in pomi de obicei nu are moarte. E adevarat ca anual trebuie sa le repari (dai lacul jos si le relacuiesti).
the angler is catching xxx, not by the lure

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Aug 2010, 11:30

nu se dezintegreaza asa usor, stai linistit
pluta e un material elastic, incearca sa spargi un dop de pluta trantindu-l de bolovani :lol:
am dat si eu cu ea de bolovani, si nu o data, n-a avut nici pe dreac
am pescuit ani de zile cu acelasi dop, nu cateva ore, pana l-am pierdut intr-un pom de pe o insula ca n-aveam chem sa fac inca odata baie :D
si daca chiar se strica o schimbi, nu pierzi mai nimic
dar daca-ti place sa mesteresti, e altceva
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 13 Aug 2010, 11:33

Cu dop de pluta mi'am inceput cariera de muscar.... asta se intampla pe la 7 ani...acum am renuntat la buldo,il folosesc doar la obleti...si,planuiesc sa folosesc buldo si sambata la avati,doar ca o sa incerc cu taparina,cum am zis mai sus...

Dsignxxx
senior
senior

Mesaj de Dsignxxx » 13 Aug 2010, 12:37

draqdevil scrie:Cu dop de pluta mi'am inceput cariera de muscar.... asta se intampla pe la 7 ani...acum am renuntat la buldo,il folosesc doar la obleti...si,planuiesc sa folosesc buldo si sambata la avati,doar ca o sa incerc cu taparina,cum am zis mai sus...
E legal sa folosesti o taparina (destinata parca stavridului) la avat?
Am vazut si eu pe cineva facand asa ceva: prindea si cate 5 avati o data. E drept nu treceau de 20 cm.
Adica mi se pare un lucru sa pui buldo si streamer si altceva sa pui taparina si buldo...

Scrie răspuns