P?str?v indigen român imens de râu

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Pauliegon90
utilizator nou
utilizator nou

P?str?v indigen român imens de râu

Mesaj de Pauliegon90 » 19 Sep 2022, 20:24

Salutare!
M-am gandit sa împ?rt??esc cu voi o experien?? excep?ional? de care am avut parte acum câteva zile în frumoasa noastr? ?ar?.
S-a întâmplat chiar în joia ce a trecut ?i se întâmpla sa fiu plecat în concediu ?i sa am ?i o lanseta noua pe care nu o mai pescuisem deloc, un Fishing ART Noctis SNT 678, 1.5-11g, 6'7'', custom by ASAVA. O lanseta deosebita de baitcasting pe care am împerecheat-o cu o mori?ca Shimano Aldebaran BFS XG 2022. Un combo special!
Ajuns pe acest deosebit râu de munte, pun un Duo Ryuki 45s, culoare AYU, ?i încep cu ni?te lanseuri când prin curen?i, când prin marginile lor, dar f?r? nicio ciupitura sau urm?rire. Îmi trece prin cap sa pun o rotativ? dar deh, nu fac asta ?i aleg sa insist cu vobler-ul în alt curent care forma oarecum o groapa dedesubt.
Arunc o data, nimic! Arunc din nou în acela?i loc ?i "buf", direct atac. Am sim?it ca e un peste serios, bine îmbr?cat dar dup? 2 secunde se desprinde din ancora ?i îl pierd.
Nu m? las si arunc din nou imediat în acela?i loc ?i ce crede?i? Intra iar!!! De data asta s?-mi smulg? lanseta din mana, nu altceva! Prin gând îmi treceau tot felul: "ce peste o fi?", "iar sunt idiot ?i nu am minciogul la mine!", "cum naiba îl scot", "o fi lostri??", "dac? rupe lanseta asta care nici nu e a mea înc? ?i care costa o c?ru?? de bani?", dac?, dac?, dac?.
Imi revin rapid ?i îmi dau seama ca pe?tele se lipise de fundul apei, moment în care nu mai ?tiam ce sa fac. Ce s?-l mai clintesc mai frate de acolo? Dup? câteva momente începe sa urce contra curentului de zici ca era în lin de apa. Îl tin cât pot de bine din lanseta încercând sa nu for?ez ?i într-un final se las? scos din curent u?or u?or, la apa mic?, moment în care îl v?d clar. Un exemplar de p?str?v indigen cum nu mi-a mai fost dat sa v?d vreodat?, dar?mite s?-l ?i prind eu, pescar încep?tor care a pus prima data mana pe o undi?a acum aproximativ un an.
Pulsul meu a început sa o ia razna când am v?zut clar dihania cât era de mare ?i de frumoasa. Excep?ional peste! Un colorit cu pete negre ?i puncte ro?ii, conturate cu un alb str?lucitor, iar pe cap în p?r?ile laterale o nuan?? deosebita de albastru. O minune de peste.
Incerc sa-l tin pe loc în apa mic?, scopul fiind s?-l obosesc cât mai tare fiindc? nu aveam minciogul la mine (ce pescar e ala f?r? minciog?). Se mai zbate puternic de câteva ori când m? vede apropiindu-ma de el.
Dup? un drill de vreo 20 de minute, intr-un final, epuizat, îmi permite sa pun mana pe el ?i s?-l apuc.
In secunda doi îl scot pe mal, moment în care îl ?i m?sor, 58cm!!! M-am tras în poza rapid cu el ?i l-am dus înapoi în apa s?-?i revin? ca sa poat? mai apoi sa se întoarc? acas?.

O experience unica, la care chiar ?i unii dintre cei mai experimenta?i pescari doar viseaz? ?i la care cei încep?tori nici nu se a?teapt? :). Dar iata ca pe?tele nu alege n?luc? în func?ie de vechimea ?i experien?? pescarului ?i asta este extraordinar.

Eu sper ca cei care ati avut experien?e asem?n?toare sa fi retr?it acele momente citind aici experien?a mea frumoasa.

Las mai jos "pe?ti?orul".
Fişiere ataşate
KING.jpg
KING.jpg (165.64 KiB) Vizualizat de 10783 ori

wilddanube
veteran
veteran

Re: P?str?v indigen român imens de râu

Mesaj de wilddanube » 19 Sep 2022, 22:39

Frumos rau, frumos peste, frumoasa filmare.
Mi-ai facut o bucurie
www.wilddanube.ro

Pauliegon90
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pauliegon90 » 19 Sep 2022, 23:14

Mul?umesc! M? bucur foarte mult! Eu sunt foarte fericit ca mai sunt asemenea pe?ti în România.

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 20 Sep 2022, 14:19

Ai stricat povestea cu prea multe detalii tehnice,echipamente,Sava,reclama,etc...care nu intereseaza pe toata lumea.
Fir intins! indiferent cu ce pescuiesti.

Pauliegon90
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pauliegon90 » 20 Sep 2022, 19:28

Eu din câte am observat pe grupul ?sta se disut? des despre echipamente si date tehnice.
Nu prea te în?eleg! N-au fost “prea multe” detalii tehnice si reclame. A fost prezentarea echipamentului: lanseta si mulinet?, atât.
Dac? ai ceva personal cu lansetele f?cute de Sava e fix problema ta, nu?
Fire întinse!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Sep 2022, 19:24

felicitari pentru o asemenea captura,paul.toata stima :respekt:
nu tine cont de ce spun alte persoane(in speta goodmans.oricum el nu stie sa prinda decat salau si ala din barca si cu echipamente montate de altcineva decat Sava :D )
la cat mai multe capturi frumoase!

Pauliegon90
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pauliegon90 » 24 Sep 2022, 23:30

Mul?umesc, Adrian!
N-am s? mai bag în seam? comentariile astea de caca, scrise din frustrare.
Numai bine! Fire întinse! 😀

goodmans
veteran
veteran

Mesaj de goodmans » 27 Sep 2022, 14:43

adrian99 scrie:
23 Sep 2022, 19:24
felicitari pentru o asemenea captura,paul.toata stima :respekt:
nu tine cont de ce spun alte persoane(in speta goodmans.oricum el nu stie sa prinda decat salau si ala din barca si cu echipamente montate de altcineva decat Sava :D )
la cat mai multe capturi frumoase!
Pana la urma cred voi sinteti cei mai frustrati.Din trei vorbe in doua va laudati echipamentul.
adrian99 nu cred ca ai stat cu nasul la c_rul meu ca sa vezi ce specie de peste stiu eu sa prind si cum.

Daca nu stiti sa primiti si critici...e vai de capul vostru!
Legat de echipamente...reusesc sa prind foarte bine cu "scule" de magazin.N-am nevoie de un sava sau oricine altcineva sa-mi elimine frustrarea ca nu stiu sa prind peste ca sint sculele din comert nasoale.Asta o fac idiotii!

Hai lingeti-va pe coaie reciproc!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 28 Sep 2022, 00:56

Pauliegon90 scrie:
24 Sep 2022, 23:30
Mul?umesc, Adrian!
N-am s? mai bag în seam? comentariile astea de caca, scrise din frustrare.
Numai bine! Fire întinse! 😀
Frumoasa povestea, dar ai stricat-o facand comentariul de mai sus. Fii mai temperat ca incepator si nou venit pe acest forum...ca se supara pestii pe tine si nu te mai intalnesti cu aia mari.

Asadar va rog sa incetati cu contrele astea neproductive si limbajul de mahala.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 30 Sep 2022, 18:57

stefane,poate ar trebui sa "observi"mai bine comentarul acestui goodmans(asta este nivelul lui,atata poate,am inteles) si apoi sa atragi atentia.

Scrie răspuns