M-am gandit sa împ?rt??esc cu voi o experien?? excep?ional? de care am avut parte acum câteva zile în frumoasa noastr? ?ar?.
S-a întâmplat chiar în joia ce a trecut ?i se întâmpla sa fiu plecat în concediu ?i sa am ?i o lanseta noua pe care nu o mai pescuisem deloc, un Fishing ART Noctis SNT 678, 1.5-11g, 6'7'', custom by ASAVA. O lanseta deosebita de baitcasting pe care am împerecheat-o cu o mori?ca Shimano Aldebaran BFS XG 2022. Un combo special!
Ajuns pe acest deosebit râu de munte, pun un Duo Ryuki 45s, culoare AYU, ?i încep cu ni?te lanseuri când prin curen?i, când prin marginile lor, dar f?r? nicio ciupitura sau urm?rire. Îmi trece prin cap sa pun o rotativ? dar deh, nu fac asta ?i aleg sa insist cu vobler-ul în alt curent care forma oarecum o groapa dedesubt.
Arunc o data, nimic! Arunc din nou în acela?i loc ?i "buf", direct atac. Am sim?it ca e un peste serios, bine îmbr?cat dar dup? 2 secunde se desprinde din ancora ?i îl pierd.
Nu m? las si arunc din nou imediat în acela?i loc ?i ce crede?i? Intra iar!!! De data asta s?-mi smulg? lanseta din mana, nu altceva! Prin gând îmi treceau tot felul: "ce peste o fi?", "iar sunt idiot ?i nu am minciogul la mine!", "cum naiba îl scot", "o fi lostri??", "dac? rupe lanseta asta care nici nu e a mea înc? ?i care costa o c?ru?? de bani?", dac?, dac?, dac?.
Imi revin rapid ?i îmi dau seama ca pe?tele se lipise de fundul apei, moment în care nu mai ?tiam ce sa fac. Ce s?-l mai clintesc mai frate de acolo? Dup? câteva momente începe sa urce contra curentului de zici ca era în lin de apa. Îl tin cât pot de bine din lanseta încercând sa nu for?ez ?i într-un final se las? scos din curent u?or u?or, la apa mic?, moment în care îl v?d clar. Un exemplar de p?str?v indigen cum nu mi-a mai fost dat sa v?d vreodat?, dar?mite s?-l ?i prind eu, pescar încep?tor care a pus prima data mana pe o undi?a acum aproximativ un an.
Pulsul meu a început sa o ia razna când am v?zut clar dihania cât era de mare ?i de frumoasa. Excep?ional peste! Un colorit cu pete negre ?i puncte ro?ii, conturate cu un alb str?lucitor, iar pe cap în p?r?ile laterale o nuan?? deosebita de albastru. O minune de peste.
Incerc sa-l tin pe loc în apa mic?, scopul fiind s?-l obosesc cât mai tare fiindc? nu aveam minciogul la mine (ce pescar e ala f?r? minciog?). Se mai zbate puternic de câteva ori când m? vede apropiindu-ma de el.
Dup? un drill de vreo 20 de minute, intr-un final, epuizat, îmi permite sa pun mana pe el ?i s?-l apuc.
In secunda doi îl scot pe mal, moment în care îl ?i m?sor, 58cm!!! M-am tras în poza rapid cu el ?i l-am dus înapoi în apa s?-?i revin? ca sa poat? mai apoi sa se întoarc? acas?.
O experience unica, la care chiar ?i unii dintre cei mai experimenta?i pescari doar viseaz? ?i la care cei încep?tori nici nu se a?teapt?
Eu sper ca cei care ati avut experien?e asem?n?toare sa fi retr?it acele momente citind aici experien?a mea frumoasa.
Las mai jos "pe?ti?orul".