suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
4Spinning
utilizator nou
utilizator nou

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de 4Spinning » 01 Feb 2022, 21:02

Salutare!
Da cineva “din casa” 1-2 locuri bune pentru spinning la salau de pe mal?
Nu am pescuit in zona Sibiului pana acum, deci nu stiu locuri :(

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 02 Feb 2022, 21:13

4Spinning scrie:
01 Feb 2022, 21:02
Salutare!
Da cineva “din casa” 1-2 locuri bune pentru spinning la salau de pe mal?
Nu am pescuit in zona Sibiului pana acum, deci nu stiu locuri :(
Cred c? mai repede g?se?ti un rinichi :lol:
Eu ?i-a? zice,dar chiar nu ?tiu....îl g?sesc greu si vara :lol: ,apai acum.Pe langa asta posibil Oltul sa fie in mare parte ?i înghe?at,cel pu?in Cibinul acum câteva zile era bocn? la ie?irea din ora?.
sus?in?tor al prohibi?iei pe specii

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 13 Feb 2022, 15:53

Pentru sibieni:
In 22.01 am comandat de pe tackle.24 r??ina asta,folosita la construc?ia unei lansete.Am folosit o mica parte ?i restul ar fi p?cat s? se piard?.
https://www.tackle24.de/index.php?a=476
Daca e cineva interesat de ea,s?-mi trimit? mp ?i putem discuta în privin?a pre?ului.

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 11 Iun 2022, 16:45

Odata cu deschiderea noului sezon,am aflat de la doi b?ie?i din Bra?ov,c? la S?rata,insula mare din fa?a de la balastiera lui Iony va disp?rea.Nici ei nu ?tiau exact care e scopul acestei opera?iuni,dar presupuneau c? va fi exploatat? tot de firma lui Iony.Se mai plângeau ace?ti b?ie?i c? li-i s-ar fi interzis accesul la râul Olt, de catre paznicul
balastierei.Stie cineva exact care mai e situa?ia pe zona respectiva ?i ce e adev?rat din toat? povestea asta?
ps:În?eleg c? s-a desfiin?at malul Oltului ?i s-a construit un dig care a închis (într-un final) balta.Ms anticipat de info,chiar ?i de la b?ie?ii care au un statut special ?i pot pescui pe balta.

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 12 Iun 2022, 14:02

OldSVF scrie:
11 Iun 2022, 16:45
Odata cu deschiderea noului sezon,am aflat de la doi b?ie?i din Bra?ov,c? la S?rata,insula mare din fa?a de la balastiera lui Iony va disp?rea.Nici ei nu ?tiau exact care e scopul acestei opera?iuni,dar presupuneau c? va fi exploatat? tot de firma lui Iony.Se mai plângeau ace?ti b?ie?i c? li-i s-ar fi interzis accesul la râul Olt, de catre paznicul
balastierei.Stie cineva exact care mai e situa?ia pe zona respectiva ?i ce e adev?rat din toat? povestea asta?
ps:În?eleg c? s-a desfiin?at malul Oltului ?i s-a construit un dig care a închis (într-un final) balta.Ms anticipat de info,chiar ?i de la b?ie?ii care au un statut special ?i pot pescui pe balta.
Revin cu o poza cu insula,(pentru cei care nu o ?tiu) in lungime de 600m ?i împ?durit? pe deasupra...poate totu?i ?tie cineva ceva Oricum,subiectul e de "Romania te iubesc"!
Fişiere ataşate
IMG_20220608_065302999.jpg
IMG_20220608_065302999.jpg (54.13 KiB) Vizualizat de 12343 ori
earth_postcard_1655034454~2.jpg
earth_postcard_1655034454~2.jpg (45.44 KiB) Vizualizat de 12343 ori

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 23 Oct 2022, 19:13

Pentru c? sunt convins c? orice se scrie pe aici,ajunge ?i la cele dou? asocia?ii jude?ene de pescuit ?i poate la anul se va g?si ?i o rezolvare.
In ordinul privind prohibi?ia din ultimii ani,apare acest text:
"
j) bra?ul secundar al râului Olt rezultat în urma devierii artificiale a râului Olt din zona localit??ilor S?rata-Colun având coordonatele - latitudine 45.768266, longitudine 24.490176 pân? la confluen?a cu cursul principal al Oltului având coordonatele - latitudine 45.772138, longitudine 24.486772, tot timpul anului.
"

Nimic neobi?nuit pân? aici,desi unii ar putea spune c? ?i acest punct a fost f?cut în avantajul anumitor persoane mai ales c? acest bra? este sau cel pu?in a fost exploatat vreme de mai multi ani de o anumit? firma locala cunoscuta ?i doar de anul asta a fost închis? fara a mai avea leg?tur? directa cu Oltul...
Ce este deranjant,e faptul c? pescarii nu mai sunt l?sa?i sa pescuiasc? nici m?car pe cursul Oltului(zona marcata cu galben) sub pretextul c? e proprietate privat?!!.E o por?iune de aprox.900m !!! ,zona care e formata din dale de beton existen?a de multi ani, iar deasupra imediat e un drum,unde pe vremuri se ajungea bine mersi ?i cu ma?ina.Astfel,daca cumva ajungi chiar ?i în cap?t,pe partea de jos a acestui loc,imediat apare un paznic,care te obliga s? p?r?se?ti malul Oltului.Atasez mai jos o poza cu zona in cauz?,cu ro?u e bra?ul vechi interzis iar cu galben e zona unde nu e?ti l?sat,abuziv zic eu,sa pescuie?ti.Poate se va g?si cineva sa reglementeze acest abuz,din p?cate locurile de pescuit sunt tot mai pu?ine deoarece tot mai mul?i î?i cump?r? Olt ?i limiteaz? accesul pe ap?,!
Fişiere ataşate
earth_postcard_1666543658~2.jpg
earth_postcard_1666543658~2.jpg (51.22 KiB) Vizualizat de 11694 ori

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 01 Dec 2022, 19:25

https://www.turnulsfatului.ro/2022/12/0 ... olt-198628

Daca se mai întreaba cineva de ce nu mai avem pe?te pe zona....asta dup? ce au casapit apele de la ei.Si ca el ori fi mul?i în perioada asta,probabil c? se consider? ghinionistul celor din bran?a lui...Oricum,jos p?l?ria pentru toti cei care au participat la ac?iune.

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 07 Dec 2022, 13:55

https://youtu.be/2G_m7ykxd6A
Un reportaj despre cum se fura balast din albiile râurilor sub pretextul c? se face regularizare.Ape care de fapt apar?in statului român. Asta se întâmpl? ?i în zone de la noi de pe Olt ?i se va incerca ?i în continuare, vizat? fiind chiar ?i zona la care f?ceam referire mai sus,S?rata Colun,unde sub pretextul regulariz?rii s-ar dori exploatarea insulei mari.Mai precis aceasta urmând s? dispar? cu tot cu materialul lemnos de acolo.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Ian 2023, 16:39

"Ce este deranjant,e faptul c? pescarii nu mai sunt l?sa?i sa pescuiasc? nici m?car pe cursul Oltului(zona marcata cu galben) sub pretextul c? e proprietate privat?!!.E o por?iune de aprox.900m !!! ,zona care e formata din dale de beton existen?a de multi ani, iar deasupra imediat e un drum,unde pe vremuri se ajungea bine mersi ?i cu ma?ina.Astfel,daca cumva ajungi chiar ?i în cap?t,pe partea de jos a acestui loc,imediat apare un paznic,care te obliga s? p?r?se?ti malul Oltului"

De ce nu suni/sunati la 112 sa vina un echipaj de politie ?

OldSVF
veteran
veteran

Mesaj de OldSVF » 07 Ian 2023, 18:44

tito scrie:
07 Ian 2023, 16:39
"Ce este deranjant,e faptul c? pescarii nu mai sunt l?sa?i sa pescuiasc? nici m?car pe cursul Oltului(zona marcata cu galben) sub pretextul c? e proprietate privat?!!.E o por?iune de aprox.900m !!! ,zona care e formata din dale de beton existen?a de multi ani, iar deasupra imediat e un drum,unde pe vremuri se ajungea bine mersi ?i cu ma?ina.Astfel,daca cumva ajungi chiar ?i în cap?t,pe partea de jos a acestui loc,imediat apare un paznic,care te obliga s? p?r?se?ti malul Oltului"

De ce nu suni/sunati la 112 sa vina un echipaj de politie ?
Sincer,chiar daca e absolut normal acest lucru,adic? s? suni la Poli?ie când p??e?ti chestii de genul asta,am ceva dubii c? cineva se va deranja pentru a?a ceva.Mi-i s-ar p?rea normal c? asocia?iile sa discute cu persoanele in cauz? ?i s? le spun? c? fac un abuz.Dar ?i aici nu ?tiu cât de interesate sunt asocia?iile de asta O sa întreb in momentul in care merg sa le platesc pentru anul in curs.
Acum 15 ani pescuiam pe locurile respective ?i era o adev?rat? pl?cere s? fi acolo,probabil cei care acum cred c? Oltul e al lor,nu ?tiu c? mai suntem pescari care ?tiu cum arata acest loc înainte s? apar? ei.Nu ?tiu, cred c? doar la noi in Romania po?i s? iei ?i s? exploatezi un brat vechi al Oltului, care vreme de mai multi ani a avut leg?tur? direct? cu Oltul ?i s? interzici pescuitul pe el.Da-ti seama cat peste intra acolo in prohibi?ie sau pe iarna.Am întâlnit persoane care scoteau plasele din respectivul bra? ziua în amiaza mare.Nu as putea sa î?i zic cine erau aia...
De anul trecut au închis comunicarea cu Oltul ?i au modificat malul Oltului ?i cum spuneam mai sus nu te mai las? s? pescuie?ti
pe zona,cu pretextul c? nu ai voie sa treci pe proprietatea lor c? sa ajungi la apa.
La Sibiu se întâmpl? lucruri la care alt?dat? nici nu te puteai gandi ,sau daca o f?ceai era doar sub forma de gluma.Malul Oltului devine u?or u?or "proprietatea"unora,care nu în?eleg sau nu vor s? în?eleag? ca proprietatea lor nu se întinde pân? în ap?.Indiferent c? au cabane sau b?l?i private,legea din ce ?tiu eu nu le permite acest lucru.Ma bucur c? am reu?it s? tr?iesc vremurile când Oltul chiar avea peste,locurile s?lbatice erau cu mult mai multe ?i pescuitul chiar era o pl?cere.Probabil daca as fi descoerit acum pescuitul,cred c? dup? câteva partide m? l?sam.Vorba unui prieten drag din Bucure?ti....bahh,parca m-am saturat s? fac drume?ie cu lanseta.

Scrie răspuns