Lostrita in Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Lostrita in Romania
din ce am inteles e de mult disparuta varianta de prut/ucraina.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- veteran
Pai aia e, afluentii Prutului,raul Ceremus in ....actuala ucraina,Bucovina de Nord.Sunt poze pe Google cu Raul Ceremus,un rau salbatic, adevarat rau Carpatin.
Exista lostrita pe Tisa sau pe Valea Vișeului
Doar sa știi când sa mergi și unde.
Fiind din zona, le cam știu. În rest sa fie palinka bună și o slana cu ceapa.
Fir intins tuturor!

Fiind din zona, le cam știu. În rest sa fie palinka bună și o slana cu ceapa.
Fir intins tuturor!
< º))))><
-
- veteran
Pe tisa am vazut ca este.sigur urca pe afluenti sa depuna,dar din ce m am documentat se pare ca cei mai buni afluenti pt depunere sunt cei de dreapta ai tisei deci din ucraina,Tisa intra la noi in tara in zona lipanului (300 m altitudine) si iese cam pe la 200 m altitudine (zona scobarului)si contrar a ceea ce credeam inainte ca in zona de munte e mai multa lostrita,se pare ca zonele cele mai fierbinti sunt in aval deoarece priveste multi afluenti importanti de dreapta.De mult visez sa ajung la pescuit pe Tisa.
Cunosc Tisa și Valea Vișeului, ca pe propriul buzunar. Hai în Maramureș și mergem la un pescuit. Am o palincie și o cabana aproape de izvoarele Vișeului. De peste 25 de ani pescuiesc salmonide, pe râurile din România.razvan cristescu scrie: ↑05 Mar 2019, 18:42Pe tisa am vazut ca este.sigur urca pe afluenti sa depuna,dar din ce m am documentat se pare ca cei mai buni afluenti pt depunere sunt cei de dreapta ai tisei deci din ucraina,Tisa intra la noi in tara in zona lipanului (300 m altitudine) si iese cam pe la 200 m altitudine (zona scobarului)si contrar a ceea ce credeam inainte ca in zona de munte e mai multa lostrita,se pare ca zonele cele mai fierbinti sunt in aval deoarece priveste multi afluenti importanti de dreapta.De mult visez sa ajung la pescuit pe Tisa.
< º))))><
-
- veteran
Multumesc,ma ispititi tare!Daca oi ajunge in zona am sa va anunt!