Lostrita in Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Lostrita in Romania
Razvane, felicitari! Trebuie sa fie fascinante asemenea partide de pescuit! Pestii sunt greu de scos? Cum e drilul, cat dureaza? Ce model de lanseta folosesti?
-
- veteran
E greu iarna prin apa cu combinezon si pescuitul cere multa insistenta lostrita se stie ca e pestele celor 1000 de lanseuri.Am folosit un CTS Elite SD 35 -65 gr, 2,75 m.Pestele e greu de controlat in curent.
Pe lângă această atitudine generalizată, mai există și oameni care încearcă să facă ceva, chiar dacă nu sunt meseriași:RNN57 scrie:Este LOSTRITA in Romania.
Cele mici, pana in 2kg sunt foarte bune cu mujdei si mamaliga![]()
![]()
Cele mari de preferat la cuptor.
FIR INTINS tuturor
https://www.youtube.com/watch?v=wHiE8WcyzC8&t=364s

foarte frumos. Doamne ajuta!
-
- veteran
Din pacate si recolta de anul acesta a fost compromisa. ..anestezicul pt mulsul lostritelor a intarziat o luna in vama romaneasca (birocratie) si icrele au fost supramaturate.Asteptam anul viitor.
am o nelamurire pana la urma. lostrita este hucho hucho, nu hucho taimen, nu? am o dezbatere cu cineva pe tema asta, dar n-am vazut nici unul dintre noi una vie, asa ca...
-
- veteran
Lostrita este hucho hucho si este inrudita indeaproape cu hucho taimen,verisoara ei siberiana. Unii sustin ca este unul si acelasi peste,micile deosebiri fiind datorate diferentelor de mediu in care traiesc.
corect. stiintific sunt cotate ca subspecii.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
daca e cineva interesat strict in partea asta sunt niste studii genetice facute de rusi si sarbi in care arata ca populatiile europene de Hucho nu sunt direct legate de cele asiatice , cel mai probabil speciile evoluand complet separat .
Tehnic vorbind avem 4 specii de Hucho ... ( cel de Amur , taimenul care e cel mai mare, lostrita in europa , bazinul dunarii , o lostrita mai micuta in china si cea mai mica , coreana . suplimentar mai e si Parahucho unde intra specimenele din estul extrem al rusiei si japonia, dar ala e diferit vizibil )
Tehnic vorbind avem 4 specii de Hucho ... ( cel de Amur , taimenul care e cel mai mare, lostrita in europa , bazinul dunarii , o lostrita mai micuta in china si cea mai mica , coreana . suplimentar mai e si Parahucho unde intra specimenele din estul extrem al rusiei si japonia, dar ala e diferit vizibil )
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
-
- veteran
Si din cate imi amintesc pe unde am mai citit veriga de legatura genetica ar fi de soi romanesc -lostrita de Prut/Ceremus.