Vreau sa-mi fac balta... doresc sfaturi utile
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
la plante in ghiveci se folosesc urmatoarele straturi: un strat de pietris 2 -4 cm, peste acesta se raspandeste un amestec de nisip - humus - cuburi de argila. se acopera apoi suprafata cu o plasa fina care sa nu permita antrenarea particulelor in masa apei. peste acestea se asterne un substrat grosier (nisip grosier) care sa permita aerarea stratului profund.
Re: pt caulea
marian27 scrie:buna sunt caulea si as vrea as vrea sa mi dai sfaturi utile la cum as putea sa mi fac singur balta mea de pescuit la mine acasa daca ma poti ajuta te rog sa trimiti un mesaj te rog pa.....
AI REUSIT SA ITI FACI BALTA?
SI EU SUNT IN STADIUL DE A "VREA" SA FAC O BALTA DE PESCUIT CU UN FEL DE BAZA DE AGREMENT UNDEVA IN OLTENIA SI TRE SA INCEP DE LA 0 (ZERO), CE ZICI SE MERITA?nu am inceput numai vreu sa o fac unde am proiectul la casa acum vreu sa mai cumpar un teren sa fac separat tu ai reusit?????
Ciao!!!
balta
daca e la vladesti poate ai vreo posibilitate sa tragi apa din raul olanesti pintr-o teava in amonte si sa-i asiguri o scurgere tot in olanesti in aval.eu zic ca e foarte important sa ai o recirculare a apei.decat sa pui aeratoare si alte prostii mai bine faci o investitie cum ti-am zis si apoi nu te mai doare capul.bogdan_el_p scrie:le-a facut tata azi o tava dintr-o tabla de aluminiu si le-a pus ceva furaje granulate cu vitamine luate de la un magazin cu acvarii. A pus tava pe bolovanii de pe treapta......acum sper sa si manance din ea.
Trebuie neaparat sa iau o pompa sa dau drumu la cascada aia...dar sa scap de sesiune mai intai.
@crapu.huby : Balta e la Vladesti. Vad ca si tu esti din zona.
....inca astept un sfat pt chestia cu plantele...mi-e sa nu fac iar vreo prostie
-
- utilizator nou
Nu am cum sa trag apa...stau pe deal peste drum de Olanesti.
Mi-a dat crapu.huby o carte despre acvaristica...am mai citit cate ceva din ea cat am avut timp si le-am lasat-o alor mei sa se documenteze mai bine. Trebuie sa incep sa plantez "acvariul", numai ca a venit iarna din nou
Mi-a promis cineva care lucreaza la hotelul Olanesti ca-mi aduce niste nuferi cand se face curatenia de primavara
Mi-a dat crapu.huby o carte despre acvaristica...am mai citit cate ceva din ea cat am avut timp si le-am lasat-o alor mei sa se documenteze mai bine. Trebuie sa incep sa plantez "acvariul", numai ca a venit iarna din nou

Mi-a promis cineva care lucreaza la hotelul Olanesti ca-mi aduce niste nuferi cand se face curatenia de primavara

am inceput sa fac o balta
mi am sapat o balta dar am avut ceva probleme balta era umpic in panta partea de jos e putin mai abinca si am pus taluz si supra plinu e prin taluz dar problema e ca apa nu a urcat decat pana la nivelul pamantului si nu a ajuns la teava de scurgere si in partea de sus a gradinii i mai putina apa cam 50 60 cm si nu stiu cum sa fac
sa o sac si sa o sap mai adinca dar nu stiu daca reuseste escavatoru sa intre in balta sa ajunga peste tot sa sape si sa nu ramana impotmolit sau sa pun folie
apa mi se scurge prin pamin si se duce la vecina mai sus de pamantul care l am pus nu urca apa si as vrea sa stiu cu ar fi mai indicat
sa las taluzu si sa pun folie sau sa iau taluzu fos si de la nivelu pamantului sa o sap mai adanca doresc ffaturi daca se poate :D :P :!:
sa o sac si sa o sap mai adinca dar nu stiu daca reuseste escavatoru sa intre in balta sa ajunga peste tot sa sape si sa nu ramana impotmolit sau sa pun folie
apa mi se scurge prin pamin si se duce la vecina mai sus de pamantul care l am pus nu urca apa si as vrea sa stiu cu ar fi mai indicat
sa las taluzu si sa pun folie sau sa iau taluzu fos si de la nivelu pamantului sa o sap mai adanca doresc ffaturi daca se poate :D :P :!:
sapa cat poti de adanc. Vine seeta si te trezesti fara apa in balta 

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
constructie
As vrea sa-mi construiesc si eu o baltuta, nu foarte mare in gradina. Daca ma poate ajuta cineva cu detalii referitoare la autorizatiile necesare. Este necesara autorizatie pentru o balta chiar daca e mica? Sau ceva acord de la vecini, etc.?
Sau daca spun ca e o balta doar ca sa se stranga apa, fara pesti, mai am nevoie de ceva de la primarie?
Sau daca spun ca e o balta doar ca sa se stranga apa, fara pesti, mai am nevoie de ceva de la primarie?

Re: constructie
[/quote]
Depinde...daca i-ar deranja pe vecini ca se stringe apa la tine in iaz...e o problema...
Eu am o balta de 6/17m in gradina de vreo 4 ani si nu am avut nevoie de aprobari, plecind si eu de la premiza ca fiind intr-o zona de vale trebuia sa fac ceva ca sa nu am gradina inundata la cea mai mica ploaie...
am si vecini buni...care se bucura ca nu mai merg in gradini cu cizmele..
in fine...am populat-o cu crap, caras, cteno, lin. Am avut si niste somni da' am fost nevoit sa ii capturez pentru ca tulburau teribil apa...ca s anu mai spun ca nu mai era picior de broasca in iaz...si stii cum e, iazul fara broaste e ca nunta fara lautari:))) succes!

Depinde...daca i-ar deranja pe vecini ca se stringe apa la tine in iaz...e o problema...
Eu am o balta de 6/17m in gradina de vreo 4 ani si nu am avut nevoie de aprobari, plecind si eu de la premiza ca fiind intr-o zona de vale trebuia sa fac ceva ca sa nu am gradina inundata la cea mai mica ploaie...
am si vecini buni...care se bucura ca nu mai merg in gradini cu cizmele..

in fine...am populat-o cu crap, caras, cteno, lin. Am avut si niste somni da' am fost nevoit sa ii capturez pentru ca tulburau teribil apa...ca s anu mai spun ca nu mai era picior de broasca in iaz...si stii cum e, iazul fara broaste e ca nunta fara lautari:))) succes!
Salutare.
Foarte interesant topicul. Citesc de vreo 2 ore la acest topic si am reusit sa ajung cu discutiile la zi. Felicit pe cei are au avut curajul sa se apuce sa-si faca propria "balta" si sa-si indeplineasca visul. Sa ai un iaz in curte cred ca viseaza oricine, dar sunt foarte putini care pot sa isi puna visul in practica.
Astept mai multe poze de la "proprietarii" baltilor, sa se bucure si ochiul nostru , al celor care doar visam sa avem un astfel de loc.
Bafta in continuare.
Foarte interesant topicul. Citesc de vreo 2 ore la acest topic si am reusit sa ajung cu discutiile la zi. Felicit pe cei are au avut curajul sa se apuce sa-si faca propria "balta" si sa-si indeplineasca visul. Sa ai un iaz in curte cred ca viseaza oricine, dar sunt foarte putini care pot sa isi puna visul in practica.
Astept mai multe poze de la "proprietarii" baltilor, sa se bucure si ochiul nostru , al celor care doar visam sa avem un astfel de loc.
Bafta in continuare.