Din pacate au si exceptii!!

Anu' trecut, pe o balta din Szeged, pe malul unui lac era un mic concurs local, ceva stationar, erau si cu rubeziene si cu match-uri, la crap. Dupa terminarea concursului au ramas cativa in continuare, intr-un colt al baltii, probabil ceva cunostinte de-ale patronului. Dupa alte doua-trei ore, cand au plecat, au eliberat crapii ce-i prinsesera intr-un mod f. "civilizat", pur si simplu le bagau degetele in branhii si-i aruncau de la distanta in apa!! Am ramas socat, eu am avut grija sa nu-i ranesc, sa-i eliberez cat mai repede, punand incet in apa ciortanii ... Am strans si am plecat, bineinteles ca la iesire am fost verificat la sange, am fost nevoit sa scot tot din rucsac, betele din husa, etc. Am inteles toate astea din prisma ca sunt roman si altii au facut ravagii pe unde au trecut, dar mie mi-a lasat un gust amar. N-am mai calcat pe acea balta niciodata! N-o sa fiu de acord niciodata cu verficarea bagajului la sange, cu scosul lucrurilor din rucsac sau a betelor din ranita. Pune-ti, d-le patron, camere de supraveghere, patruleaza cu paznici si monitorizeaza de la distanta ptr. a nu deranja pescarii si vezi toate neregulile facute de braconieri si actioneaza in consecinta, dar nu ma umili la iesirea de pe balta, eu ca pescar corect si cinstit, punandu-ma sa scot tot din ranita si husa de fata cu alti pescari care sa se amuze si sa rada. Plus ca era si o nunta la terasa din sediul patronului si nuntasii se uitau spre noi!