pescuit pe batranul siret-bacau-adjud
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Calculand si partidele la care vii cu zero pesti,si mai ai si cativa vecini,prieteni sau rude,care ar manca si ei o codita de peste dulce de Siret,chiar cateva kg de peste in plus, nu e genocid,e prins sportiv,nu la plasa.Nici 10% din pestele prins pe Siret nu e prins la undite,asa ca Mihai cand prinzi ceva in plus,sunt prietenul tau....si iti raman dator la randul meubineinteles daca am norocul tau.
aha, deci se compenseaza cantitatile cu gherlele, sau cum ?
Si cand prinzi tre sa prinzi pt tot blocul ?
E clar pe ce drum suntem ca popor, daca si cei care se autointituleaza pescari sportivi gandesc asa.
Ce vi se pare sportiv in a prinde peste cu scopul de a umple camara si borcanele cu zacusca ? Ok, inteleg sa iei un peste, un kil, doua, treii pentru o masa in familie, dar in mod cert asta nu e cazul...
In fine, eu nu imi mai bat capul , si oricum daca doar eu si cu ilarion gandim asa din toti cei 9000 de pe forumul asta cred ca suntem in minoritate si ar fi mai bine sa ne vedem de treaba noastra.

Si cand prinzi tre sa prinzi pt tot blocul ?
E clar pe ce drum suntem ca popor, daca si cei care se autointituleaza pescari sportivi gandesc asa.

Ce vi se pare sportiv in a prinde peste cu scopul de a umple camara si borcanele cu zacusca ? Ok, inteleg sa iei un peste, un kil, doua, treii pentru o masa in familie, dar in mod cert asta nu e cazul...
In fine, eu nu imi mai bat capul , si oricum daca doar eu si cu ilarion gandim asa din toti cei 9000 de pe forumul asta cred ca suntem in minoritate si ar fi mai bine sa ne vedem de treaba noastra.

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Andrei, nu-i vorba ca sunteti doar voi doi, e vorba ca "batalia" are putini sorti de izbanda pe termen scurt.andrei.A scrie: In fine, eu nu imi mai bat capul , si oricum daca doar eu si cu ilarion gandim asa din toti cei 9000 de pe forumul asta cred ca suntem in minoritate si ar fi mai bine sa ne vedem de treaba noastra.![]()
![]()
Dupa cum bine spunea cineva aici pe forum, ce ne lipseste noua ca popor este educatia: asa cum este, legea trebuie respectata. Ii suficient sa faci 10km cu masina ca sa-ti dai seama cam pe ce pozitie ne aflam.

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Eu sper asta. Problema e ca daca o sa acceptam la nesfarsit sa pescuim de foame si masura in care se umple frigiderul e direct proportionala cu calitatea de pescar nu vom schimba nimic.
Personal am fost fortat sa renunt la ideea cu plecatul in Canada, NZ sau Suedia
, asa ca daca tot tre sa raman, imi mai vine sa incerc sa schimb din cand in cand , cate o mentalitate.... Macar cu speranta ca copilul meu va reusi sa prind si el , candva un clean frumos, o stiuca mai mare ca lanterna sau un salau . Si ca ii va da drumul.
Pana nu reusim o sa pescuim constant pesti mici sau deloc, capturile vor fi chestii de vis, sporadice, si vom sta si ne vom plange la nesfarsit ce tara de kko avem si ca nu face nimeni nimic sa schimbe ceva

Partea buna e ca incep sa apara si oameni ca cei de la CRE de exemplu.....
Personal am fost fortat sa renunt la ideea cu plecatul in Canada, NZ sau Suedia

Pana nu reusim o sa pescuim constant pesti mici sau deloc, capturile vor fi chestii de vis, sporadice, si vom sta si ne vom plange la nesfarsit ce tara de kko avem si ca nu face nimeni nimic sa schimbe ceva

Partea buna e ca incep sa apara si oameni ca cei de la CRE de exemplu.....
-
- veteran
daca ati avea habar ce insemna o legislatie adevarata in domeniul pescuitului nu a-ti mai bate-o in limba cu ce e sportiv si nesportiv .
ca model poate fi luata legislatia americana sau canadiana ; la ei nu exista prohibitie ,se poate prinde un anumit numar de exemplare dintr-o specie,specificand dimensiunea. ai incalcat legea ,platesti!
vrei sa manaci pui cu hormoni ,sau porc cu dioxina e alegerea ta.
vrei sa mananci peste sau sa faci o afacere pe profilul asta ,respecti legea !
in rest discutiile pe tema asta sunt opinii personale mai mult sau mai putin fundamentate .
legea in romania e facuta in favoarea hotilor si ca sa creeze subiect de discutie pe forumuri .constiinta civica e pur si simplu paralizata si ne refulam in discutii inutile .
ca model poate fi luata legislatia americana sau canadiana ; la ei nu exista prohibitie ,se poate prinde un anumit numar de exemplare dintr-o specie,specificand dimensiunea. ai incalcat legea ,platesti!
vrei sa manaci pui cu hormoni ,sau porc cu dioxina e alegerea ta.
vrei sa mananci peste sau sa faci o afacere pe profilul asta ,respecti legea !
in rest discutiile pe tema asta sunt opinii personale mai mult sau mai putin fundamentate .
legea in romania e facuta in favoarea hotilor si ca sa creeze subiect de discutie pe forumuri .constiinta civica e pur si simplu paralizata si ne refulam in discutii inutile .
walleye
As aprecia daca ai fi mai moderat in aprecieri: nu stiu cat ai pescuit tu in Canada dar eu am pescuit suficient de mult acolo incat sa cunosc majoritatea regulilor.adrian frunza scrie:daca ati avea habar ce insemna o legislatie adevarata in domeniul pescuitului nu a-ti mai bate-o in limba cu ce e sportiv si nesportiv .
ca model poate fi luata legislatia americana sau canadiana ;
Daca o legislatie nu este cea mai buna sau adaptata conditiilor locale asta nu inseamna ca toata lumea trebuie s-o incalce oricand are chef! Ar trebui sa incercam SA SCHIMBAM LEGEA nu sa ne transformam intr-o tara de "haiduci".
Eu personal am terminat cu "off topic-ul"... cel putin aici...

----
-
- veteran
O parere personala. Nu legea e problema in Romania. Buna, rea, trebuie respectata ! Din pacate , aici nu o respecta nimeni si nu are nici cine sa o aplice. Daca ai stii ca-ti va confisca masina, cu siguranta nu ai merge cu 200 km/h pe amaratele astea de autostrazi pe care le avem. Dar cand stii ca o rezolvi cu o spaga , sau ca , daca politistul recunoaste masina, se intoarce cu spatele, ai toate motivele sa incalci zdravan nu stiu cate reguli de circulatie. Asa si la pescuit. Prosti si inconstenti sunt peste tot...adrian frunza scrie:legea in romania e facuta in favoarea hotilor si ca sa creeze subiect de discutie pe forumuri .constiinta civica e pur si simplu paralizata si ne refulam in discutii inutile .

am sa imi permit o ultima interventie :
domnule frunza :
nu ne cunoastem si nu inteleg de unde ne putem permite un ton atat de... informal sa zic.
a doua : personal nu am dezbatut nimic de lege, haiducie sau ca m-as duce sa ii tai gatul cuiva daca il gasesc cu peste in plasa. Doamne fereste. eu ce am spus ca incerc sa pun in vizor si un alt punct de vedere, poate se schimba vre-o mentalitate. De aia e forum, nu ?
Nu vad legatura intre puiul cu hormoni si fapul ca mi-as dori ca si copii mei sa se bucure de acest sport.
Va dau dreptate ca cele exprimate aci sunt opinii personale dar nu sunt de acord ca sunt inutile.
Rog un moderator daca va continua discutia sa fac un split catre discutii generale sau unde o fi potrivit sa se petreaca restul polemicii
Tot personal incep sa cred ca daca suntem lipsiti de reactie in fata a ce ni se pare incorect vom fi la fel de vinovati ca si cei direct implicati.
Cu stima.
PS daca gresesc, va rog sa ma corectati
domnule frunza :
nu ne cunoastem si nu inteleg de unde ne putem permite un ton atat de... informal sa zic.
a doua : personal nu am dezbatut nimic de lege, haiducie sau ca m-as duce sa ii tai gatul cuiva daca il gasesc cu peste in plasa. Doamne fereste. eu ce am spus ca incerc sa pun in vizor si un alt punct de vedere, poate se schimba vre-o mentalitate. De aia e forum, nu ?
Nu vad legatura intre puiul cu hormoni si fapul ca mi-as dori ca si copii mei sa se bucure de acest sport.
Va dau dreptate ca cele exprimate aci sunt opinii personale dar nu sunt de acord ca sunt inutile.
Rog un moderator daca va continua discutia sa fac un split catre discutii generale sau unde o fi potrivit sa se petreaca restul polemicii

Tot personal incep sa cred ca daca suntem lipsiti de reactie in fata a ce ni se pare incorect vom fi la fel de vinovati ca si cei direct implicati.
Cu stima.
PS daca gresesc, va rog sa ma corectati

poate ca nu se pot schimba lucrurile asa repede cum ar trebui,dar dupa cum vad ele se schimba ,nu prea vedeam acum 10 ani cel putin aici pe siret pe cineva sa elibereze un peste care era prea mic sau prea mult
,dar sunt perfect de acord ca daca s-ar respecta legile ar fi mult mai bine,nu am nimic cu cei care dau la stationar ,dar sa dai cu 10 lansete chiar mai mult e prea de tot.sa nu uitam ca unele obiceiuri se schimba foarte greu chiar daca vrei

baraj sascut

este ceva desprins din filmele de groaza....sa vezi indivizi cu peste 10 lansete si inghesuiti ca la urs....
nu vad ce mai poate fi spus....
venim la pescuit ptr sport si ptr relaxare dar in conditiile date cand ajungi sa simti "miresmele" pescarilor din apropiere care nici macar nu lasa o distanta rezonabila ... de bun simt, mai degraba devine o sursa de stres....