pescuit pe batranul siret-bacau-adjud

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 31 Aug 2010, 09:19

cum atit eu cit si familionu sintem mari amatori de peste de obicei dupa revelion ramin fara si is nevoit sa cumpar
nu dau detalii atit doar ca platica e grozava afumata(macrou ramine prost pe linga ea)
sa nu crezi ca prind mereu cantitati de genu asta ..... noooo poate o data pe luna dau si io atacu in rest mai iau si gusa la greu(vezi acu 2 sapt cind am prins 4 platici si 2 carasi in 2 zile la fel acu 3 saptamini cind am luat 2-3 pesti) :oops:
deci cind il prind pe mincat nu il prea iert

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 31 Aug 2010, 09:31

mihai202 scrie:cum atit eu cit si familionu sintem mari amatori de peste de obicei dupa revelion ramin fara si is nevoit sa cumpar ce prisoseste dau la bunici sau alte rubedenii sa pape si gura lot o bucata de peste bio :wink:
nu dau detalii atit doar ca platica e grozava afumata(macrou ramine prost pe linga ea)
sa nu crezi ca prind mereu cantitati de genu asta ..... noooo poate o data pe luna dau si io atacu in rest mai iau si gusa la greu(vezi acu 2 sapt cind am prins 4 platici si 2 carasi in 2 zile la fel acu 3 saptamini cind am luat 2-3 pesti) :oops:
deci cind il prind pe mincat nu il prea iert

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 31 Aug 2010, 09:32

:roll: poate ar fi bine sa mai si eliberati ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 31 Aug 2010, 09:44

acu io nu am nimic cu nimeni dar is curios ce faceau pescarii nemteni care pescuiau sub baraj la sascut cu sacii de platica si crap prins
ca is sigur ca nu ii eliberau sus pe baraj :oops: si vb de sute de kile de peste
de eliberat da eliberez platicutele si stapazanii si tot ce e sub dimensiunea bunului simt
cine vrea c&r nare decit io nu practic asa ceva(nu pe siret)unde ochiurile de la plase is mai multe decit peste si unde zilele in care pestele face sinucidere in masa is rarute
dute zii si lu rauta de c&r ca probabil te scuipa in fata asa ca lasati teoria deoparte ca praftica ne omoara

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 31 Aug 2010, 10:00

nu am nici o intentie sa starnesc o polemica aici si acum pe tema aceasta si nu judec pe nimeni. Nu rezolva si nu schimba nimic.
Personal prefer sa cred ca schimbarea incepe cu propria persoana si nu sunt de acord cu mentalitatea de grup : daca toti face asa io de ce sa nu... :oops: :idea:
E laudabil ca eliberati sub dimensiune.
Cu un post inainte spuneati ca nu prea il iertati...
Oricum , e decizia fiecaruia, buna, rea.....
O zi buna.

PS aviz carcotasilor : dezacordul verbului a fost voit :D

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 31 Aug 2010, 10:02

mihai202 scrie:acu io nu am nimic cu nimeni dar is curios ce faceau pescarii nemteni care pescuiau sub baraj la sascut cu sacii de platica si crap prins
ca is sigur ca nu ii eliberau sus pe baraj :oops: si vb de sute de kile de peste
de eliberat da eliberez platicutele si stapazanii si tot ce e sub dimensiunea bunului simt
cine vrea c&r nare decit io nu practic asa ceva(nu pe siret)unde ochiurile de la plase is mai multe decit peste si unde zilele in care pestele face sinucidere in masa is rarute
dute zii si lu rauta de c&r ca probabil te scuipa in fata asa ca lasati teoria deoparte ca praftica ne omoara
d) reţinerea de către o singură persoană care practică pescuitul
recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucăţi/exemplare/zi în total, din
speciile de păstrăvi, lipan şi coregon în apele de munte sau a mai mult de
5 kg de peşte/zi, din zona colinară şi de şes, cu excepţia cazului în care
s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depăşeşte 5 kg
;â€
www.pentrupescuit.ro

mahu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mahu » 01 Sep 2010, 06:47

Domnul Mihai a pescuit 3 zile..."VINERI DUPAMIAZA SIMBATA SI DUMINICA", deci 25kile/3=8.33kile pe zi.....si eu am retinut 8,9 kile de peste pe zi, care se compenseaza cu alte zile cand nu am prins nimic....

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 01 Sep 2010, 07:38

Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca-s acrii
considerati asta ca o ultima interventie pe acest topic
i-mi pare rau ca am stirmit un asa mare ....
asa cum ziceam mai sus partide si rezultate vor devenii un secret de stat
Asa ca sa mai arunc paie pe foc ..special pt domnu ilarion inainte de inundatiile de la margineni am avut zile si cu 38-40 kg de platica si crap
zile in care pina la ora 12 nu reuseam sa pun 2 lansete in apa una linga alta si cum am spus erau unia din neamt cu 100kg + pe zii dar probabil domnu ilarion era la vro balta c&r :oops:si prindea carasei cu buza cit limba de la pantof ca daca ar fii fost pe balta linga mine il luau bastinasii cu bolovani ca ocupa locu si da drumu la peste

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Sep 2010, 08:20

chiar ma chinuiam sa imi aduc aminte de ce nu am mai calcat de aproape 3 ani pe siret.... :oops: :oops: :oops:
domnule mihai .....nu trebuie sa va faceti nici o problema sau sa va simtiti aiurea : va incadrati perfect in tendintele acestui popor :roll: . E admirabil ca prindeti peste. Si atat.
Discutia asta dupa cum vad nu isi are rostul pentru ca scopul dvs cand mergeti al pescuit este altul decat cel sportiv sau de relaxare.
Ce importanta au legile, ce importanta are faptul ca unii incearca sa face ceva constructiv pe zona asta ( vezi CRE-ul ) , ce importanta are ca eu sau altul dam drumul la 1, 2, 50 de pesti.... cand vine astia, unia si ia cu kilele :roll: , pe principiul sa fie frigiderul plin de carne :twisted:
Bine ca mai e ( cat o mai fi) .....
E mai mult decat trist.
:( :oops:

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 01 Sep 2010, 09:11

mihai202 scrie:Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca-s acrii
considerati asta ca o ultima interventie pe acest topic
i-mi pare rau ca am stirmit un asa mare ....
asa cum ziceam mai sus partide si rezultate vor devenii un secret de stat
Asa ca sa mai arunc paie pe foc ..special pt domnu ilarion inainte de inundatiile de la margineni am avut zile si cu 38-40 kg de platica si crap
zile in care pina la ora 12 nu reuseam sa pun 2 lansete in apa una linga alta si cum am spus erau unia din neamt cu 100kg + pe zii dar probabil domnu ilarion era la vro balta c&r :oops:si prindea carasei cu buza cit limba de la pantof ca daca ar fii fost pe balta linga mine il luau bastinasii cu bolovani ca ocupa locu si da drumu la peste
In primul rand nu pescuiesc pe balti, iazuri ci doar in habitate piscicole naturale (Lacul Izvorul Muntelui-Bicaz, Raul Bistrita si lacurile de pe cursul ei,Raul Tarcau, Siret, etc) exclusiv la artificiale si pesti rapitori iar 99 % din capturi se intorc inapoi in apa.

Nu stiu cum aveti curajul sa mai si specificati cat peste ati prins/retinut la o partida : e vreun gest de mandrie ? vreti sa demonstrati ca sunteti un "pescar" priceput ? Nu era mai simplu sa spuneti ca ati fost la pescuit in zilelea a,b,c si a mers bine la specia x,y,z.
Cantitatea de peste retinut era bine sa o tineti pentru dumneavoastra sau pentru prieteni, familie.

Daca eu sunt Piatra-Neamt am vreo legatura cu cineva care era din Neamt si pescuia la Siret si retinea pestele ?

Sa inteleg ca asta e motivul din cauza caruia retineti pestele : bastinasii ? V-ati aliniat in rand cu "lumea".

Felicitari si pofta buna !
www.pentrupescuit.ro

Scrie răspuns