lacul Tarnita

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 20 Iul 2009, 08:40

Inca nu sant muscar. Am vazut insa cum sareau pastravii dupa muste in fata tunelului si m-am gandit sa improvizez ceva, asa ca am cumparat niste muste artificiale. Am sesizat ca la red tag si black zulu am avut cele mai multe trasaturi. In perioada respectiva , misunau prin zona acele "nimpha stone" .Am cautat imitatia dar nu am gasit-o.
Legat de muscarit , vreau sa ma initiez dar nu prea cunosc domeniul. Am barca si motor electric cu care ies pe lac dar deocamdata numai la spinning.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 20 Iul 2009, 08:49

daca ai copaci in spate nu poti lansa snurul. o varianta mai comoda e pluta buldo

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 20 Iul 2009, 11:30

Am incercat si la buldo dar nu a fost eficient. Pastravii parca vedeau bila si nu atacau. In schimb la musca usor lestata cu 2-3 bobite mici de plumb(scufundata la 1-1,2 m) am avut trasaturi

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Iul 2009, 23:47

danone scrie:Am incercat si la buldo dar nu a fost eficient. Pastravii parca vedeau bila si nu atacau. In schimb la musca usor lestata cu 2-3 bobite mici de plumb(scufundata la 1-1,2 m) am avut trasaturi
Crede-ma ca nu exista apa cu pastravi unde sa nu meraga metoda buldo! Doar sa pui bila (buldo) in functie de distanta la care lansezi si de transparenta apei. Logic ca nu e bine sa lansezi buldo cu mustele langa pastravi ca se sperie. Lanseaza la 10-15 m de ei si ai sa vezi ca vor ataca mustele.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 06 Aug 2009, 09:33

Am fost ieri pe tarnita. La vobler nu a mers nimic insa am dat la pluta cu cosasi si am luat niste clenuti pe care i-am eliberat. De fapt altceva m-a facut sa aduc subiectul in discutie. Am fost surprins placut sa fiu controlat de un echipaj al jandarmeriei montane care patrula cu un aro de-a lungul lacului si verifica permisele. Le-am prezentat permisul si chiar i-am felicitat pentru intentiile lor. Sa dea domnul sa se mai schimbe ceva in bine si in tara asta ca de 20 de ani numai napaste au venit peste noi.

paulcj
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de paulcj » 13 Aug 2009, 11:44

ieri pe tarnita 2 ( lacul mai mic ) in apropiere de baraj, se prinde biban, dar cam mic. o persoana mai incolo de mine a prins cleni marisori. el a momit locul destul de bine.

am incercat cu vobler, dar in lipsa unei barci nici-un rezultat. am reusit sa atrag tot un biban dupa vobler, dar in rest nimic.

in afara de zona de langa baraj, mai poate recomanda cineva o alta zona buna de pescuit pe tarnita 2 ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 13 Aug 2009, 15:33

Tarnita 2 e cunoscut si ca "Lacul Somesul Cald", dupa numele localitatii care se afla pe malul lacului.
O alta zona buna e in coada, mai jos de pod, unde este biban f mult. Dimensiune medie: 18-20 cm. Printre ei mai sunt si cleni mari. Barca e aproape obligatorie.

paulcj
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de paulcj » 15 Aug 2009, 07:17

sunt legende ca ar fi stiuca pe tarnita 2. chiar este sau va ramane la capitolul de legenda ?

@mihai

mai jos de pod pe care parte , dreapta sau stanga cum privesti barajul tarnita ( cel mare ) ? sau exact in zona podului. imi spunea cineva ca de pe pod se pot observa multi pesti, cleni marisori.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 15 Aug 2009, 19:55

cred ca e una din legendele lacurilor ca si aceea de pe Tarnita cu lostritele gigantice care se reped la puta scafandrilor!!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 16 Aug 2009, 17:20

Este adevarat ca AJVPSul Cluj a primit inapoi in gestiune fostele locatii de pescuit(Gilau, Somesul cald si Tarnita)? Am fost pe Belis la pescuit si inspectorul silvic care se ocupa acolo de gestinarea lacului mi-a spus tocmai aces lucru. Mi-a cerut sa-i platesc 26 de lei dar am rezolvat-o amniabil dupa ce i-am spus ca nu sunt de acord cu protocolul dintre ANPA si RNP. Saracul s-a simtit stanjenit si mi-a zis ca el intotdeauna pica la mijloc intre sefii lui si pescari. Mi-a mai povestit ca a scos din apa niste plase monofilament si ca si-a informat sefii. A zis ca dupa o jumate de ora, a primit un telefon de "sus" de la Bucuresti si i se ordona sa nu distruga plasele ci sa le dea inapoi. Va dati seama cum s-a simtit bietul om. A ramas naucit.

Scrie răspuns