Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Rellu
junior
junior

Mesaj de Rellu » 31 Iul 2009, 15:16

[quote="thunderdx
Sper ca ti-au fost de folos cele de mai sus.Bafta si fir intins!

Foarte de folos chiar!
Multumesc pentru claritatea informatiilor!

Rellu
junior
junior

Mesaj de Rellu » 03 Aug 2009, 09:52

Duminica, 2 august, am fost pe Prut in zona Opriseni.
Din pacate nu am prins nimic; doar o muscatura serioasa dimineata cu pestele urcind in amonte ''in tromba'' a salvat ziua...
Apa - ok, vremea f buna, pescari destui... citiva am vazut ca mai scoteau cite un peste...dar mici...
Trebuie sa ma multumesc cu atit pina data viitoare!
Numai bine!

pityu
veteran
veteran

Prut

Mesaj de pityu » 27 Aug 2009, 11:24

La inceput de Septembrie un prieten m-a invitat la el la tara in zona Husi, com Stanilesti, sat Pogoane. Nu am fost niciodata la pescuit pe Prut, dar mi-am dorit de-o viata. Am auzit ca ar fi cel mai curat rau de la noi (cel mai putin poluat). As vrea sa stiu cam la ce specii de pesti pot da pe-acolo, ca sa stiu cu ce sa ma pregatesc de-acasa. Mi-ar placea sa dau de Stiuca, Salau, Somn, Crap, dar si alte specii. Cei care sunteti din zona sau ati pescuit in aval de vama Albita, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii! Va multumesc anticipat!

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 27 Aug 2009, 13:13

sa te pregatesti de avat ,salau ,somn si crap ...mare !! :D

pityu
veteran
veteran

Prut

Mesaj de pityu » 27 Aug 2009, 13:34

Am inteles ca Prutul face un cot mare in zona respectiva si apa se intoarce facand anafore (mici vartejuri). Ma gandeam eu ca trebuie sa fie un loc bun de rapitor. As vrea sa stiu daca este si stiuca in zona, ca atunci trebuie sa iau masuri de securitate (strune) mai ales la monturile cu pestisor viu.
Apropoo: pestisori -momeala putem colecta de-acolo, sau trebuie sa luam cu noi de-acasa (sau din magazinul cel mai apropiat)?
Multumesc mult pentru raspuns!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 27 Aug 2009, 14:32

Stiuca tre sa fie pe toata lngimea prutului, dar nu cred ca are rost sa bagi neaparat struna. Mai degraba salau in zona aia.
Pestisori vii gasesti destui. E de ajuns o varga cu o linie fina si niste viermi si aduni destui obleti cat sa pescuiesti..mult timp
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Ioan S.
veteran
veteran

Re: Prut

Mesaj de Ioan S. » 27 Aug 2009, 14:52

pityu scrie:Am inteles ca Prutul face un cot mare in zona respectiva si apa se intoarce facand anafore (mici vartejuri). Ma gandeam eu ca trebuie sa fie un loc bun de rapitor. As vrea sa stiu daca este si stiuca in zona, ca atunci trebuie sa iau masuri de securitate (strune) mai ales la monturile cu pestisor viu.
Apropoo: pestisori -momeala putem colecta de-acolo, sau trebuie sa luam cu noi de-acasa (sau din magazinul cel mai apropiat)?
Multumesc mult pentru raspuns!
Stiuca e foarte rara pe Prut. Pune totusi in trusa si 2-3 strune metalice, dar le vei utiliza doar in caz de nevoie (asta inseamna sa incepi sa pescuiesti fara ele si le montezi doar daca apare stiuca). Eu in cel mai "productiv" an la stiuca, in circa 40 de iesiri am prins 1 stiuca si 2 mirlite. Nu se stie insa peste ce loc dai ... de asta iti recomand sa ai in trusa si strune metalice.
Pestisori momeala, daca te multumesti cu oblete, gasesti cam peste tot ... Nu-ti trebuiesc decit vermusi si o linie de oblete. :D
Alte momeli eficiente: rima neagra si coropisnita. De evitat rima rosie ca fiind usor de luat din cirlig de pestii de talie mica ... la rima neagra ai mult mai putine trasaturi insa aia sunt pesti. :wink:
Sunt si zone unde merge foarte bine cu naluci, in acesta perioada mai ales la avat si la clean.

La crap merge bine cubul de mamaliga, cub cit mai mare ... eu folosesc (pe post de cub) un "calup" de 2x2x5 cm tras pe cirlig de 2 cu dubla intepare. Poti incerca si la boabe de porumb.

Fir intins !

PS. Vezi ca Inspectoratul Judetean de Politie de Frontiera Vaslui are sediul in Husi si de acolo vei lua avizul pentru pescuit in apele de frontiera.
:shock: De vizitat si asociatia de pescari care (zice lumea ! :lol: ) ca ar avea in "gestionare durabila" apele in care vei pescui ... ai scapat anul asta :oops: ... e valabil doar permisul ANPA de 30 RON !!!! :twisted:

pityu
veteran
veteran

Prut

Mesaj de pityu » 28 Aug 2009, 08:22

Multumesc tuturor pentru sfaturile foarte utile. V-as mai intreba doar daca salaul din aceea zona este sau nu obisnuit la twistere, sa stiu daca sa-mi iau cu mine si setul de twistere, daca merita sau nu?
Deasemenea daca sunt locuri de rama neagra in zona, sau trebuie sa vin de acasa cu ele. Am citit undeva ca ar fi o mica balta semisecata in zona Poganesti, in drum spre Prut si ca s-ar gasi rame negre acolo. Cat e de adevarat? Poate am citit eu in alta zona, nu mai stiu exact!

ovidiu
veteran
veteran

Re: Prut

Mesaj de ovidiu » 28 Aug 2009, 09:41

[quote="pityu" V-as mai intreba doar daca salaul din aceea zona este sau nu obisnuit la twistere, sa stiu daca sa-mi iau cu mine si setul de twistere, daca merita sau nu?[/quote]

Chiar daca nu a vazut in viata lui un twister, il vei obisnui tu! deci: baga mare! adica de la 8cm in sus si povestesti dupa aia ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pityu
veteran
veteran

prut

Mesaj de pityu » 30 Aug 2009, 16:55

Daca-s mai mici twisterele nu-l ia, sau prind numai strapazani? :lol:

Scrie răspuns