first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 21 Ian 2009, 18:02

Pai crezi ca boierii nostri proprietari de rauri se chinuiau sa puna muste pe apa?..tot tiganul le punea pastravu pe masa in schimbul a 2-3 pestisori "sa mance si gura lui"..astia ca Sadoveanu,Ionel Pop cred ca erau cam raritati pe vremea aia..si considerati trazniti..asa-i considerau si ei pe altii din vest la vremea aia (era o nuvela de-a lui Sadoveanu,parca prin Elvetia se petrecea) ca plateau sa pescuiasca pe un lac cu toate facilitatil,frumos,curat,fiecare cu portiunea lui,lebede,rate,inervale orare precise ptr pescuit(cele mai proaste), dar unde nimeni nu prindea nimic (el zicea ca nici n-a vazut peste,probabil nu mai era) dar astia erau tare relaxati si cu zambetul pe buze de orele de casting petrecute fara sa prinda nimic..ori la noi era peste in vremea aia! ..dar a venit si evolutia cu curent electric,carbid,taiat padurea in nestire,..si la aia "s-a facut peste" ,la noi s-a dus..

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Ian 2009, 19:22

mah, nu-mi stricati topicul de fly fishing. :)
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Mar 2009, 16:37

Michael scrie:mah, nu-mi stricati topicul de fly fishing. :)
Ai dreptate, revenin la "oile noastre" vorba lui becali ciobanu'!
Cred ca un incepator care se teme sa debuteze direct cu Fly poate incepe cu incredere la buldo, cu o montura de 2-3 muste: una uscata si mai mare in capat si doua mai mici de tip ude. Asa am debutat eu in 2007 si de la prima lansare pe Raul Mare am si prins un pastravior! Dupa aia, dupa 1 an macar, se poate face tranzitia la Fly, no problem.

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 04 Mar 2009, 16:42

Da' cu buldo si cu nimfe-n loc de muste ude, nimfe pe care sa le tarai pe fundul apei, se poate? Daca da, cum? Multumesc!

Asta tot asa, ca prim pas spre pescuitul la nimfa, sa nu stricam topicul. ;-)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Mar 2009, 16:43

@Fario_nebunu-nu cred ca pescuitul cu buldo se poate numi fly fishing. mai ales ca se folosesc scule de spining sau altele.
despre buldo poti sa-ti exprimi parerea si impresiile aici:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=2851
topicul acesta este pentru cei care folosesc lanseta, mulineta si snur de fly pentru a pune pe apa o musca artificiala.

vezi aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fly_fishing#Main_Overview

discutia va continua la subiect.

tnx

Moga Luca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Moga Luca » 07 Mar 2009, 21:07

Daca vrea poate sa puna mana si pe scula mea :D , ca eu am una de 3m. SANTANA! EXPERIENTA mea competitionala imi spune ca e bine sa ai o scula mai lunga deoarece te juta sa te pisi din barca in timpul manselor cand nu ai voie sa iesi la mal. :lol: :shock:

aly13
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de aly13 » 08 Mar 2009, 00:47

Salut, eu sunt alin si stau in jud timis si as avea nevoie de ajutorul vostru.Am incercat si eu pescuitul la musca indemnat de un prieten si am ramas fascinat de acest sport si vreau si eu sa ma apuc de pescuitul la musca si as avea nevoie de niste sfaturi de la voi in legatura cu achizitionarea lansetei,firului etc.Vreau sa va mai spun ca intentionez sa pescuiesc la clean pe un rau (Barzava) care e un rau micut cu pesti pana in 2 kg, adancime medie cam 1,50 m ar fi buna o lanseta din clasa 2-4 de 7-8' si ce fir sa folosesc nu stiu intreb si eu.Multumesc
tuturor pt raspunsuri.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Mar 2009, 21:49

salut alin si bine ai venit.
si eu sunt incepator in ale fly-ului si numai ce mi-am cumparat scule si incerc sa deslusesc taina castingului.
eu am cumparat o lanseta de 8'6" clasa 5 custom made si o mulineta okuma clasa 5-6.
firul este cortland clasa 5 WF floating.

aly13
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de aly13 » 10 Mar 2009, 00:15

Mersi pt raspuns Michael mai ma documentez si mai astept sfaturi de la cei cu experienta si nu numai orice parere e binevenita,.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 10 Mar 2009, 08:42

Inaintasul sper ca exprimarea este buna cum se leaga de fir si daca trebuie sa aiba aceiasi dimensiune pe toata lugimea lui ?

Scrie răspuns