caut muste pt. clean

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geolike
utilizator nou
utilizator nou

vai

Mesaj de geolike » 15 Apr 2008, 20:26

daca ma iau dupa voi trebuie sa ma fac intai gonas.
asa ajutati voi un incepator?
lasilor!

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 16 Apr 2008, 08:41

MihaiV scrie:... si la 2 kile! :lol:
la 2 prinde doar sanya :lol: , daca vrei iti trimit foto si te las pe tine sa apreciezi greutatea.

gandacii cei mai eficienti au fost pe carlige de 10 corp din remige de paun si "carapace" din spuma neagra, fara picioare sau alte accesorii.

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 16 Apr 2008, 09:06

Nu ma pricep la pescuit.. Imi place sa dau la clean cu buldo... Nu am scule de facut muste,dar acum ma bag sa-mi fac,cu o menchina mica. Le leg cu mana.. :lol: Imi ia mult timp,dar imi place! Initial cumparasem cel mai mare carlig cu ochi,ca sa pot gasi cele mai bune solutii de a-mi face prima mea musca. Am fost incantat!! Imi placea atat de mult,incat o tineam in buzunarul vestei,la piept. Ce-am pus pe ea? :lol: :lol: Ata neagra!! Dar e adevarat ca e o ata f rezistenta,sintetica. :lol: Am vazut eu pe la tv ca trebuie sa-i pun si-o pana,si am inteles ca ar fi buna aia de fazan.. De la piept.
Era seara,si m-am gandit sa schimb linia de la buldo,ca sa evit eventualele "memorii" care ar incurca firul. .. Si mi-am pus "avionul" ala!!! :lol: :lol: ..A fost "harnic"! Pe la 10 ,pe intuneric,l-am pierdut. Asa peste,pe Trotus,nu am mai avut niciodata in carlig. :(
De-atunci,imi fac singur mustele.. :lol: Tot asa! :lol: Si bineinteles,ca-s uriase!! :lol: Cred ca anul asta am sa fac o musca din doua carlige :lol:
... :lol: La o alta partida,n-am avut la mine decat vreo 10 muste.. Ar fi trebuit sa nu-mi fac griji.. Dar in 20 de minute nu mai aveam nici o musca! Dadeam cu 0,18,si pt ca era si apa f repede,cand muscau,imi rupea firul! Imi venea sa plang de draci! .. :oops: Si aveam deranj mare la portofel.. M-am dus la masina,am gasit ceva carlige,si am legat pe ele,atza neagra! Am facut niste noduri ca sa arate a picioruse..,le-am pus pe o linie de 0,27,si am avut o seara magnifica! ... Frumos a fost..
.. Incercati sa dati cu musca,noaptea. Dupa ce rasare luna.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Apr 2008, 09:22

Paul scrie:Pai hai pe Prut... ca aici apa tine si cleni peste 4 kile... :wink:
paul,
peste trei saptamani tree sa merg un pic mai sus de focsani sa-mi iau un catel. facem cumva sa dam la peste impreuna weekendul ala? vb pe privat ca messu nu mai merge de la job. da' nu stiu daca o sa am doua zile ca sa ajung chiar pana la tine pe prut...si nici nu cred ca aveti cleni de 4k pana nu scoateti poze. :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Apr 2008, 10:01

nu sunt asa cleni, eugen. Paul e un visator, cleanul pe prut a disparut cu desavarsire. :)
poate un asp, daca ajungi, din astia sunt la greuceanu :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Apr 2008, 10:25

pai big asp am prins la musca. ma tenteaza doar de la 5k in sus si nu chiar atat de tare incat sa-mi sacrific prea mult din timpul liber. mie imi place si sa dau la obleti la o adica, numa' sa fie. :lol:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Apr 2008, 10:32

bila : muscaritul noaptea nu merge peste tot... depinde de apa si de obiceiurile de hranire a pestilor ... de ex. la mine nu prind nimica noapte la musca ...

cat despre marimea clenilor , tre sa faci diferenta intre pescuitul la musca cu scule de muscarit si pescuitul la buldo .... is doua lucruri diferite , parerea mea ca cleni mari cu musca ai sanse sa prinzi daca il dai cu scule de muscarit , iar cu buldo ai sanse la avati mari ....

leba : daca prutul nu a fost otravit de ce sa nu fie si cleni de 4 kile ... cel mai mare clean prins la undita au avut parca 7 kile , nu cred ca in raurile noastre sa nu fie cate un exemplar mai mare de cel obisnuit ... acum 2 luni la mine in apa de munte au prins si clean de 2.6kg la vierme , dar cred ca au fost doar o intamplare , noroc ...
evident ca monstrii din astea sunt greu de prinsi , probabil is rapitori in 90% deci la musculite uscate,ude, nimfe nu prea ai sanse sa agati nici una ...
cum majoritatea avatilor mari la noi se prinde la streamere de 8-12cm legate pe carlig de #0 , cleni mari nu prea se urca dupa uscate mai mica de #8 .... sau nu prea se puna botul pe nimfe mai mica de #8-6 ! ... dar cei mai mari cleni se prind la streamere de 4-7cm ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Apr 2008, 10:38

_Sanya scrie:cel mai mare clean prins la undita au avut parca 7 kile , nu cred ca in raurile noastre sa nu fie cate un exemplar mai mare de cel obisnuit ... acum 2 luni la mine in apa de munte au prins si clean de 2.6kg la vierme , dar cred ca au fost doar o intamplare , noroc ... .
you're killing me man! :)))

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 16 Apr 2008, 10:57

_Sanya scrie:bila : muscaritul noaptea nu merge peste tot... depinde de apa si de obiceiurile de hranire a pestilor ... de ex. la mine nu prind nimica noapte la musca ...

cat despre marimea clenilor , tre sa faci diferenta intre pescuitul la musca cu scule de muscarit si pescuitul la buldo .... is doua lucruri diferite , parerea mea ca cleni mari cu musca ai sanse sa prinzi daca il dai cu scule de muscarit , iar cu buldo ai sanse la avati mari ....

...
Bineinteles ca ai dreptate! Eu ii prind noaptea,la mal,unde apa nu are mai mult de 20 cm. Nu intelegeam de ce,apoi am aflat: pe langa faptul ca tot felul de musculite sunt la mal,apa,tot de-acolo incepe sa se raceasca.(bine,ma gandesc la o zi de vara :lol: )
Si in ceea ce priveste marimea clenilor,ai dreptate. La muscarit ii iei pe cei mari ziua, dar cu buldo noaptea, am avut cele mai mari capturi. Bineinteles,cu regulile de baza: nu calc in prundis(astept pret de-o tigara pana la prima lansare),incerc sa il aduc fara prea mare "scandal",din locul de unde am luat un clean nu il caut pe al doilea mai repede de 10 min...
In general pun muste f mari..
Cand am prins prima data noaptea,am fost mirat,si nu pricepeam cum dracu' le vede! ... :lol: Eu nu-mi vedeam nici picioarele!... :lol: Dar cand am ridicat mana spre cerul instelat,am ramas cu gura cascata vazand ca-mi pot numara degetele. :lol: :lol: Cleanul,vede toate umbrele ce trec pe apa..

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Apr 2008, 12:47

eugen scrie:pai big asp am prins la musca. ma tenteaza doar de la 5k in sus si nu chiar atat de tare incat sa-mi sacrific prea mult din timpul liber. mie imi place si sa dau la obleti la o adica, numa' sa fie. :lol:

5k e mare, zici? :) hmmm, pe Prut se prind anual macar 5-6 bucati de 6-7k, la naluci . asta din ce stiu eu doar. amu tre' sa vii tu sa ne arati cum ajungi la aia grosi ca eu unul tot n-am priceput. :roll:
p.s. streamere am io doo.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns