caut muste pt. clean

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 25 Feb 2009, 07:42

miky rule!!! Ai dreptate frate pescar. Proportiile sunt foarte importante.
Am experienta mare in muste de clean si avat asa ca imi pot da cu parerea. O alta regula pentru clean e ca hackle ul sa nu depaseasca spinul carligului. Nu cred ca vezi pe flytying multe muste recomandate pentru clean sa depaseasca hackle curbura carligului (nu de alta dar penele de hackle tocmai asa se clasifica deci la pene de 10 corespund la carligul de 10 etc etc. Regula nu e prostie ca altfel pestele scuipa carligul.
DAR NU SUNT ASA DE CRITIC CA SI MIKY SI IL ROG PE PETRU CA CONTINUA CA SE VEDE CA ARE CHEMARE. Daca te gandesti la vanzare concentreaza-te pe modele clasice si cunoscute de toate lumea si treaba o sa mearga bine. De exemplu de patternuri super populare si si prinzatoare la clean sunt > red tag, black zulu, red spinner, adams, quill gordon, cahill light, mayfly, musca de **** (musca ordinara).
Succes si sunt de acord ca sunt mai bune ca cele de la GIPO sau Blazer care sunt chiar naspa.
the angler is catching xxx, not by the lure

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Feb 2009, 08:53

Petre cumpara'l odata un bat de musca si incearca sa lansezi cu mustele tale , daca reusesti , incearca sa prinzi pesti cu ele (pesti la ce recomanzi tu)...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Feb 2009, 11:46

Fario_nebunu scrie: Miky amice, nu fi rautacios! Mustele par destul de bine legate si cred ca la clean merg bine iar la pastrav acceptabil. Nu par catastrofale ca acelea vandute in cutii de cate 12-24 de Gipo.
nu am fost rautacios ! sau macar, nu am vrut sa fiu !
daca se raporta la mustele Gipo de care zici, era ok, nu comentam...
nu s-a referit la ele, dimpotriva s-a raportat la mustele de pe flytying, la pret, dar lasand sa se inteleaga ca si calitativ... ceea ce mie personal imi suna stramb...
nu trebe sa mi se ia in nume de rau, insa daca domnul Petru si-ar fi aratat mustele pe sait doar pentru prezentare, sa ne arate cam ce stie sa lege si cu ce prinde, mai ales ca prin alte locuri se cam declara incepator cu batul de fly, sau chiar viitor incepator, era ok,... ba mai mult, eram si io, si poate inca multi altii, plini de incurajari... se vede ca-i place sa lege si ca are si rabdarea...
in clipa in care insa mi le prezinta la vanzare ca si cand ar fi comparabile calitativ cu cele de pe flytying, si pe deasupra la jumate de pret, atunci devin atent la detalii... sa inteleg pe ce ar trebui sa dau banii...
iar concluzia la care am ajuns, desi e personala, mi-am argumentat-o !
ba zic chiar ca m-am oprit devreme, ca mai puteam sa zic, dar tocmai ca n-am vrut sa mi-o ia ca pe un afront... ci doar ca pe un motiv de reflectie, pentru a reveni cu poze cu muste de vanzare, mai apropiate de cele cu care se compara... asta daca insista sa se compare...
ca sa ma fac mai bine inteles va dau un exemplu real:
eu sunt aproape ZERO in pescuitul la crap ! dar mamaliga stiu sa fac (am si facut de cateva ori :D ),... si la nevoie si boiles... iar mamaliga mea, costa jumatate din cat costa mamaligile celor de pe www.crap.ro
aia care ati recunoscut ca mai scapati si la astfel de pescuit, cand nu dati la rapitori, poate va tenteaza sa luati de la mine, ca sigur iesiti mai ieftin ! in fond, tot mamaliga e si a mea ! :D
si poate fac si io un ban !
si daca e nevoie,... m-apuc sa dau si io la crap... din vara ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Gal Zsolt
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gal Zsolt » 25 Feb 2009, 15:48

Si la mine gasiti muste artificiale, vizitati blogul meu http://flytying-zsolt.blogspot.com/ :wink:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 25 Feb 2009, 17:30

Da Zsolt , dar nici tu nu le dai al 1,5 sau 2 lei :lol: Sau daca le dai la 2 lei spune ca nu ma mai chinuiesc eu sa leg :roll:

Gal Zsolt
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gal Zsolt » 25 Feb 2009, 19:54

:roll: oho , mai exista muste cu 1.5-2 ron :shock: ??? sorry , eu le dau cu 4 ron in sus ... :!: mie 1.5 ron costa carligul si bila asa ca ... :roll:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Feb 2009, 11:02

miky scrie:
eu sunt aproape ZERO in pescuitul la crap ! dar mamaliga stiu sa fac (am si facut de cateva ori :D ),... si la nevoie si boiles... iar mamaliga mea, costa jumatate din cat costa mamaligile celor de pe www.crap.ro
aia care ati recunoscut ca mai scapati si la astfel de pescuit, cand nu dati la rapitori, poate va tenteaza sa luati de la mine, ca sigur iesiti mai ieftin ! in fond, tot mamaliga e si a mea ! :D
si poate fac si io un ban !
si daca e nevoie,... m-apuc sa dau si io la crap... din vara ! :lol:
Miky, deja cand aud cuvantul mamaliga imi lasa gura apa mai ales ca diseara am niste pastrama de berbec. Asa ca daca mamaliga ta e buna si pentru crapii bipezi zi repede cu cat o vinzi si cum o trimiti de la Sibiu la Buc ca ma ai de client! De curiozitate: e buna si la pastrav curcubeu? :lol: Cica trebuie framantata cu branza din aia franceza Bobibel si da o momeala irezistibila la pistruiatii americani! :lol:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 26 Feb 2009, 12:50

Gal Zsolt scrie:Si la mine gasiti muste artificiale, vizitati blogul meu http://flytying-zsolt.blogspot.com/ :wink:
frumoasa lucratura le-am remarcat. Ai o simpatie mare fata de bile dar arata super. Se vede ca folosesti materiale de calitate. Intradevar ca greu sa vinzi o musca la 1,5 - 2 lei ca in mod normal cam atata costa materialele.
the angler is catching xxx, not by the lure

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Feb 2009, 17:30

Fario_nebunu scrie:...De curiozitate: e buna si la pastrav curcubeu? :lol:
:lol: :lol: :lol:
nu stiu daca e buna "la" pastrav curcubeu, dar... "cu" pastrav curcubeu... e mortala ! mai ales daca adaugi un pic de unt si o lamaie ! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns