Ochelarii polarizati....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
baieti, aici va contrazic. Exista polarizare liniara, circulara, la 90grade, partiala si totala.hades scrie:ovidiu scrie:
de ce nu si pentru dunare,nil sau volga??? crezi ca pentru dunare... sunt ochelari mai polarizati ca altii?
nu exista ochelari polarizati un pic...sau pe o parte...exista polarizati sau nu.
cat de mult vezi prin apa, depinde doar de limpezimea apei...nicidecum de ochelarii polarizati ai unei firme sau a alteia. si crede-ma ca stiu ce vorbesc
Exact asta spuneam si eu...
Apropo, prietene, de cate ori ai vazut tu Dunarea limpede ca lacrima????
Si mai ales, cum te-ar ajuta astfel de ochelari, pe Darvari sa zicem, unde apa este mai tot timpul maronie????
Deci....., sa nu ne hazardam in declaratii...
Sunt buni pentru ape cu o oarecare limpezime......"si crede-ma ca stiu ce vorbesc"

Luci, nu contrazici nimic... si pe nimeni.
nu ma referam la teoria polarizarii, eu spuneam, cum de altfel m-ai si citat ca nu exista ochelari polarizati un pic sau pe-o parte...
cand vei gasi ochelari cu filtrul de polarizare montat pe dos, adica vertical sa-i spui lu' ala de-i monteaza ca e un tambel!
eu unul fac si montaje cu lentile polarizate...si daca nu tii cont de marcajele de polarizare, poti sa-i dai banii clientului inapoi.
si noapte buna!
pt.costica_fishing: da am adus cate ceva la magazin, mi-am comandat si eu o pereche, sa am vreo 4 modele..
nu ma referam la teoria polarizarii, eu spuneam, cum de altfel m-ai si citat ca nu exista ochelari polarizati un pic sau pe-o parte...
cand vei gasi ochelari cu filtrul de polarizare montat pe dos, adica vertical sa-i spui lu' ala de-i monteaza ca e un tambel!
eu unul fac si montaje cu lentile polarizate...si daca nu tii cont de marcajele de polarizare, poti sa-i dai banii clientului inapoi.
si noapte buna!
pt.costica_fishing: da am adus cate ceva la magazin, mi-am comandat si eu o pereche, sa am vreo 4 modele..

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Firul, asta inseamna vreo 30 cm....MihaiV scrie:n-are legatura. Poa sa fie tulbure. Ochelarii polarizanti tot te ajuta sa iti vezi mai bine firul in contra-lumina, sesizand astfel mai bine atacul. Evident ca n-o sa vezi pestele!
Eu nu zic ca nu te ajuta sa vezi atacul in fir, dar pe un rau cu multe agatatori, daca e tulbure.....
Ce ziceti???

Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
ovidiu tu ai spus ca este sau nu este polarizare si cu asta basta. Eu te-am contrazis in sensul bun: adica ti-am spus ca sunt mai multe tipuri de polarizare. Cu atat mai mult optician fiind trebuia sa stiica exista lentila polarizanta partial, la 90 grade si etc. Daca pui mana pe un ochelar de plastic ordinar chinezesc pe care scrie ca e polarizant s-ar putea sa ai surprize...polarizeaza cam 20%... Deci exista o calitate a polarizariiovidiu scrie:Luci, nu contrazici nimic... si pe nimeni.
si noapte buna!

Acu despre filtrele de polarizare pot fi materiale organice si anorganice cu anumite calitati in polarizare - tocmai de aici apare calitatea polarizarii. Nu conteaza cum e montat filtrul, ci calitatea lui si efectul lui. Aici apare pretul...la ochelarii minerali pretul e sus, la plasticele ordinare pretul e mic, tocmai ca acea calitate a materialelor e slaba si nu isi fac treaba cum ar trebui.
Dupa cum bine stii, orice revanzator mare de ochelari merg cu un adaos de 100%. Vine magazinul cu minim 30% si ajungi la un pret pe piata in consecinta. Tai 70% din pret si ajungi la costurile aproximative a produsului. Daca iti iei un ochelar cu 30-40 lei, imagineaza-ti cat costa el defapt. Asa ca in domeniul asta eu sunt destul de precaut la orice pereche de ochelari vanduti ca fiind superpolarizanti la un pret de chilipir... Am indoieli maxime in privinta calitatii lor...
In rest sa auzim numai de bine:)
nu te ajuta sa vezi in apa tulbure, iti reduc practic reflexiile nedorite ce apar in apa...hades scrie:Firul, asta inseamna vreo 30 cm....MihaiV scrie:n-are legatura. Poa sa fie tulbure. Ochelarii polarizanti tot te ajuta sa iti vezi mai bine firul in contra-lumina, sesizand astfel mai bine atacul. Evident ca n-o sa vezi pestele!
Eu nu zic ca nu te ajuta sa vezi atacul in fir, dar pe un rau cu multe agatatori, daca e tulbure.....
Ce ziceti???
Aruncati un ochi , www.oceanwaves.com . Cica de la 15% la 100% . Noi sa fim sanatosi .
Fir Intins!!!
Fir Intins!!!
ochelari polarizati
buna, am cumparat de curind prin net ochelari polarizati N.Y.S. cu
lentilele made U.S.A. 43,00 ron .Dar simt disconfort cind ai port,un amic
acuza dureri intre ochi ,sa fie lipsa de acomodare?
Am procedat verificarea cu celularu,la vre-o 80g imaginea se umbreste,
iar la 90g este adevarat ca se inegreste deabinelea -vad numai muchia
telefonului Sony Ericsson de culore negru!.
Comparativ cu Nokia argintiu!-him.
lentilele made U.S.A. 43,00 ron .Dar simt disconfort cind ai port,un amic
acuza dureri intre ochi ,sa fie lipsa de acomodare?
Am procedat verificarea cu celularu,la vre-o 80g imaginea se umbreste,
iar la 90g este adevarat ca se inegreste deabinelea -vad numai muchia
telefonului Sony Ericsson de culore negru!.
Comparativ cu Nokia argintiu!-him.
poa sa polarizeze. Insa! poate foarte bine sa distorsioneze. La banii astia nu te astepta ca plasticul acela sa nu bage aberatii geometrice sau chiar sa mareasca sau sa micsoreze imaginea... Se poate sa aiba chiar "dioptrii" si lentila de proasta calitate fiind, sa nu mai fie un "blank". Baieti, facti-va un bine si aveti grija de ochii vostrii, luati lucruri de calitate, doar vreti sa puteti vedea cum se face un nod si la 80 de ani