Ochelarii polarizati....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 12 Apr 2007, 07:27

cipica, tu esti ?

da-mi un tel sa-ti zic cum e cu ochelarii rapala ...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2007, 08:39

sunt si la preturi mai mici ochelari care sa te multumeasca pe malul unei ape ... nu este obligatoriu sa ai ochelari de nu stiu cate milioane ...

desigur cei scumpi sunt mai buni, dar si cei "normali" sau ieftini sunt destul de OK ... pana in 100 RON iti gasesti o pereche de ochelari care sa te multumeasca ...

eu am o pereche de ochelari de la Balzer pe care am dat 40 sau 45 RON cu lentila de sticla si sunt multumit de ei ... nu spun ca nu s-ar fi putut mai buni, dar daca atat mi-am permis ma multumesc si cu ei ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Apr 2007, 09:19

eu am niste jafuri jaxon dar sunt ok in sensul ca am ochelari de vedere si numai cu clip pot folosi , in rest nu folosesc ochelari de soare de exemplu la condus sau aiurea.

eu polarizanti ii folosesc mai mult la protectia ochiilor cand se reflecta lumina solara din apa.

oricum am observat ca ai si dezavantaje in sensul ca nu prea mai distringi detalii de destul e bine si daca fara ei iti vedeai firul odata pusi pe ochi s-ar putea sa nu il mai vezi.

problema asta este si la cele firma >?
the angler is catching xxx, not by the lure

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 12 Apr 2007, 09:29

sir.JONES scrie:eu am niste jafuri jaxon dar sunt ok in sensul ca am ochelari de vedere si numai cu clip pot folosi , in rest nu folosesc ochelari de soare de exemplu la condus sau aiurea.

eu polarizanti ii folosesc mai mult la protectia ochiilor cand se reflecta lumina solara din apa.

oricum am observat ca ai si dezavantaje in sensul ca nu prea mai distringi detalii de destul e bine si daca fara ei iti vedeai firul odata pusi pe ochi s-ar putea sa nu il mai vezi.

problema asta este si la cele firma >?
am mai scris pe topicul asta, am avut clipsuri balzer pe ochelari de vedere, erau cam nashpa, intr-adevar se pierdeau detalii.
Cu astia noi "de firma" e alta mancare e peste, am pescuit luni toata ziua cu ei pe nas, vedeam chiar mai bine firu.
si la condus pe soare puternic sunt incomparabili cu cei vechi

dima gigi
utilizator nou
utilizator nou

ochelari polarizati

Mesaj de dima gigi » 16 Apr 2007, 20:40

-dl. Tavi, scuzati interpelarea la ce firma de ochelari va referiti.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2007, 21:42

@ dima gigi
Tavi e suficient, fara dl. :D
Ma refeream la firme "ieftine" Jaxon sau Balzer comparativ cu polarizati de "firma" - Calvin Klein de exemplu.
Gasesti tot pe topicul asta detaliile

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Apr 2007, 22:24

ce folos ca am 4 ochelari polarizati, daca duminica tre' sa ma duc la un botez? :cry:
daca trebuie...trebuie...
dar poate scot sambata un liber...sau poate... sa-mi fac niste calculele, poate, poate...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 16 Apr 2007, 22:56

ce okelari polarizati au si filtru uv? sau majoritatea au?

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 18 Apr 2007, 11:47

Eu mi-am cumparat o pereche Balzer, pe ei scrie:
-Polarized, Maximum Uv Protection.
- Premium Heavy Gauge, 1,1mm lenses.
- Polavision sunglasses.
Au cauciuc la nas si la ureche, ma impac f bine cu ei.
Au trecut cu brio testele pt ochelari polarizati: cu tel mobil, luneta masinii si un test pt ochelari polarizati . Testul final l-am facut pe apa, cand vedem stiuca cum se opreste langa barca, nehotarata, daca sa atace sau nu voblerul !!
In zi cu soare puternic, ai senzatia ca pescuiesti pe "inserat". Daca ai facut greseala sa ai scoti de pe ochi cat timp este soare puternic, iti trebuie cateva minute sa te obisnuiesti cu lumina.
La 50 ron cred ca este un pret mai mult decat decent!

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 18 Apr 2007, 12:56

ovidiu scrie:ce folos ca am 4 ochelari polarizati, daca duminica tre' sa ma duc la un botez? :cry:
daca trebuie...trebuie...
dar poate scot sambata un liber...sau poate... sa-mi fac niste calculele, poate, poate...

Pai poate te ajuta cumva la botez...............
Sa pescui ceva :wink:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Scrie răspuns