Ochelarii polarizati....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Mar 2007, 22:32

hades scrie:Cineva vorbea pe aici de PolarGlare....
Am eu asa ceva si mi se par OK!!!!
Te ajuta intr-adevar daca si apa ti-o permite...
Nu sunt pentru lacuri si Dunare.

de ce nu si pentru dunare,nil sau volga??? crezi ca pentru dunare... sunt ochelari mai polarizati ca altii?
nu exista ochelari polarizati un pic...sau pe o parte...exista polarizati sau nu.
cat de mult vezi prin apa, depinde doar de limpezimea apei...nicidecum de ochelarii polarizati ai unei firme sau a alteia. si crede-ma ca stiu ce vorbesc.
cand mi s-au zgariat niste lentile de la niste ochelari care imi placeau mult, le-am schimbat cu niste lentile polarizate chinezesti, ... o nebunie! adica la fel de bune ca originalele. nu trece nici uv-ul prin ele nici nimic. am prins si cativa pesti mari cu ochelarii aia... 8)

bafta la cumparaturi...vedeti ce prostii va cumparati.
un test simplu sa stiti (pt cei care nu stiu) ca ochelarii au lentile polarizate,: puneti ochelarii pe ochi si uitati-va la ecranul aprins al telefonului mobil. intoarceti telefonul cu 90 de grade in orice directie; daca se inegreste imaginea inseamna ca sunt buni.
nu va uitati in soare (nu sunt de eclipsa) cu ei..ca daca aveti putin ghinion veti vedea o pata alba mult timp...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 29 Mar 2007, 08:08

hades scrie:Cineva vorbea pe aici de PolarGlare....
Am eu asa ceva si mi se par OK!!!!
Te ajuta intr-adevar daca si apa ti-o permite...
Nu sunt pentru lacuri si Dunare.
Conteaza atit culoarea lentilei si cu cit i se reduce transparenta. Astfel avem ochelari polarizanti de la cei pentru zile insorite, ochelari polarizanti buni pentru timp inorat si pina la ochelari polarizanti pentru condus pe timp de noapte. Mai multe detalii (si o simulare a comportamentului diverselor tipuri de lentile) gasiti AICI.
Nu ramine decit sa alegi ceea ce consideri mai potrivit pentru lacuri si Dunare, pentru momentul zilei in care ii vei folosi, pentru timp noros sau insorit. :roll: Asa ca pina la urma vom face un compromis si nu vom purta cu noi 4-5 perechi de ochelari ... ceea ce face ca ochelarii polarizanti sa fie "mai buni" sau "mai putin buni" functie de cit de inspirat este fiecare cind face acest compromis. :D

Cit despre materialele din care se fac lentile priviti AICI.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Mar 2007, 09:10

Ioan S. esti sigur ca exista ochelari polarizati pt. condus noaptea?
Din ce stiam eu si din linkurile date de tine nu prea reiese asta...
Sa nu te superi ca-s Toma Necredinciosu :D

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 29 Mar 2007, 10:26

Tavi scrie:Ioan S. esti sigur ca exista ochelari polarizati pt. condus noaptea?
Din ce stiam eu si din linkurile date de tine nu prea reiese asta...
Sa nu te superi ca-s Toma Necredinciosu :D
Intr-adevar, din link-ul dat de mine nu reiese ca exista ochelari pentru condus noaptea. Erau insa la un moment dat pe piata "ochelari pentru condus noaptea" cu lentile usor galbene si au avut ceva reclama la vremea aceea. Eu nu i-am incercat.
Cit despre ochelarii polarizati ... link-urile puse de mine m-au ajutat sa inteleg mai multe ... ca om care vrea sa stie ce cumpara.
Departe de mine orice intentie de a face publicitate unei anume marci ...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Mar 2007, 11:04

Din ce stiu, ochelarii "de condus noaptea" sunt aia cu strat antireflex (de regula lentile cu dioptrii) care mai reduc din haloul farurilor care vin din fata. Eu am asa ceva si se simte diferenta.
Tot din ce stiu, polarizatii sunt incompatibili cu noaptea deoarece reduc lumina ce trece prin lentile si devine nashpa treaba.
Din auzite, baietii de la convoaiele militare folosesc ceva cu infrarosii cu care esti boier noaptea sau pe ceata densa.
http://www.nightvisionbinoculars.com/ni ... ggles.html
Si au mai aparut masini cu night-vision incorporat , tot ceva cu infrarosii.
http://www.wired.com/science/discoverie ... 6/02/70182

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 29 Mar 2007, 11:37

[quote="ovidiuam prins si cativa pesti mari cu ochelarii aia... 8)

[/quote] :lol:

Apropos, a venti noua colectie la pravalie?
near the beer

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 29 Mar 2007, 14:17

[quote="ovidiu"]
de ce nu si pentru dunare,nil sau volga??? crezi ca pentru dunare... sunt ochelari mai polarizati ca altii?
nu exista ochelari polarizati un pic...sau pe o parte...exista polarizati sau nu.
cat de mult vezi prin apa, depinde doar de limpezimea apei...nicidecum de ochelarii polarizati ai unei firme sau a alteia. si crede-ma ca stiu ce vorbesc

[quote]

Exact asta spuneam si eu...
Apropo, prietene, de cate ori ai vazut tu Dunarea limpede ca lacrima????
Si mai ales, cum te-ar ajuta astfel de ochelari, pe Darvari sa zicem, unde apa este mai tot timpul maronie????
Deci....., sa nu ne hazardam in declaratii...
Sunt buni pentru ape cu o oarecare limpezime......"si crede-ma ca stiu ce vorbesc"
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 29 Mar 2007, 19:03

ploarizatii pentru vazut noaptea nu exista. pentru asta ar trebui ca lentila polarizata sa fie alba/transparenta/necolorata... ceea ce nu exista. cand vaaparea asa ceva, imi voi lua cu siguranta, pentru ca aceia vor reduca f. mult din reflexiile farurilor; incercati sa priviti la un bec aprins, cu ochelari polarizati si apoi cu ochiul liber.

in legatura cu vazutul prin apa, asa ceva este util celor ce pescuiesc la vedere...muscarii respectiv.
pe noi la spin, ne ajuta ca pe langa faptul ca reduc reflexia apei, ei reduc reflexiile din atmosfera, imbunatatind simtitor contrastul.
cineva care a vazut un curcubeu cu polarizanti, sa ridice mana sus! :D
de aceea este mai usor de urmarit firul fara a mai avea si pelicula reflectorizanta de pesuprafata apei...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 29 Mar 2007, 19:45

acu fie vb intre noi site-ul ala de test de la polaroid e vrajeala maxima. o elimina ei reflexiile da nu in "halul" ala

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 29 Mar 2007, 20:00

dupa mine marele avantaj al polarizatilor pe linga faptul ca te ajuta intro oarecare masura sa vezi in apa,dar depinzind de limpezimea apei dar si de unghiul pe care il fac razele solare cu suprafata apei,mai este ca sint foarte odihnitori,poti sta linistit o zi intreaga cu ochii spre suprafata apei fara sa fi deranjat de reflexiile de pe apa si de soare in general.

Scrie răspuns