intretinere mulinete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mariussss
junior
junior

Re: intretinere mulinete

Mesaj de mariussss » 03 Noi 2015, 20:51

La mulinetele de casting am tot felul de probleme.
Vaselina metabond hi tech o folosesc pentru rotile dintate, lagare etc si e foarte ok
Mai trebuie o unsoare pe care o prezinta domnul Zabet pe blog pentru ungerea rulmentilor interiori SHIMANO REEL GREASE pe care nu stiu de unde sa o iau din Romania sau ce inlocuitor ar avea. Unsoare si nu altceva.

Si mai trebuie si un ulei pentru cei doi rulmenti boca de la tambur. Alchemy oil nu gasesc la dl Sava iar uleiuri de mecanisme fine am incercat destule. Merg penibil.

Voi cum procedati la casting.

mariussss
junior
junior

Mesaj de mariussss » 05 Noi 2015, 18:49

Chiar nici-o informatie :?:

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 05 Noi 2015, 19:12

mariussss scrie:La mulinetele de casting am tot felul de probleme.
Vaselina metabond hi tech o folosesc pentru rotile dintate, lagare etc si e foarte ok
Mai trebuie o unsoare pe care o prezinta domnul Zabet pe blog pentru ungerea rulmentilor interiori SHIMANO REEL GREASE pe care nu stiu de unde sa o iau din Romania sau ce inlocuitor ar avea. Unsoare si nu altceva.

Si mai trebuie si un ulei pentru cei doi rulmenti boca de la tambur. Alchemy oil nu gasesc la dl Sava iar uleiuri de mecanisme fine am incercat destule. Merg penibil.

Voi cum procedati la casting.
Eu ung rulmentii interiori tot cu Metabond. Si vezi ca Sava o sa adauge pe site in curand noul stock de alchemy oil.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Noi 2015, 23:58

zvic scrie:
zvic scrie:
DAIICHI007 scrie:Foloseste cineva vaselina METABOND ? Daca da, ce tip folositi ?
Folosesc eu de curand Metabond 1,5 nustiuce, din aia albastra. Adera foarte bine dar trebe pus strat foarte subtire ca se intareste la frig si merge greoj. Am uns 3 mulinete chiar ieri, sa vedem cum se comporta in timp.

Prefer vaselinele astea mai vascoase in cantitate mica, sa nu se inmoaie si sa treaca de rulment inspre antiretur care apoi scapa.
Revin cu informatii. La 2 din mulinetele la care am folosit aceasta vaselina (Metabond HI-TEC 1,5 EP) au aparut probleme in utilizare, in sensul ca la un moment dat, dupa o pauza in recuperare, pare ca se blocheaza mecanismul si trebe putin fortat, dupa care merge foarte lin. Am adaugat cateva picaturi de ulei si o sa vad daca mai apare problema asta. Probabil ca ar trebui folosita din start diluata cu ulei.
Se pare ca acele cateva picturi de ulei puse direct pe axul melcat (fara sa mai desfac mulineta) au fost de ajuns, nu mai apar acele blocaje. In concluzie vaselina asta ar trebui amestecata cu putin ulei ca sa fie mai putin vascoasa inca de la aplicarea initiala.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 06 Noi 2015, 07:16

Si eu pun intotdeauna in mecanismul mulinetei vaselina in amestec cu uleiul. Asa n-ai surprize iarna pe frig. Iar pt. rulmenti am incercat tot felul de uleiuri pt. mecanisme fine (inclusiv uleiuri de arme) si m-am oprit la WD-40. Mi se pare cel mai bun din ce am folosit pana acum, e mai aderent si nu se usuca in timp, iar angrenajele parca sunt mai silentioase.

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 18 Noi 2015, 14:16

fishmaster56 scrie: m-am oprit la WD-40.
Pai nu stiu daca e o idee buna, WD40 nefiind un lubricant ci un solvent. E minunat pentru un milion de alte intrebuintari, nu si pentru ungerea rulmentilor.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 18 Noi 2015, 17:52

Ce sa zic...pana in prezent (si-l folosesc de vre-o 3 luni) sunt mai multumit de el decat de alte uleiuri. Este mai aderent, dar nu si mai vascos si, mai ales, mi-a eliminat fasaiturile obisnuite ale mulinetelor, adica au devenit mult mai silentioase si parca merg si mai usor. Nu-l aplic prin pulverizare, ci il iau in seringa dupa ce-l pulverizez intr-un capacel si se lichefiaza. L-am folosit chiar si pe o Daiwa Procaster (care chiar e cam zgomotoasa) si mi-a facut-o mult mai "tacuta". Daca stii cumva vre-o nasolie care ar putea-o face mulinetei zi-mi te rog.

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 16 Dec 2015, 18:46

M-am incumetat sa desfac si eu o mulineta dupa ce mi-a cazut in apa. Am degresat cu wd40 si am uns cu abu garcia silicote, dar am adaugat si putin ulei. Acum mi se pare ca maraie mult mai rau ca inainte ce s-ar putea sa fi gresit... Sa fi pus putina vaselina?

Mulineta e o Daiwa Exceler Z de 3000

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 16 Dec 2015, 21:16

de ce naiba ai pus ulei? :wallbash:

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 16 Dec 2015, 23:40

Am sters si am pus din nou doar vaselina si tot asa se aude. La antirevers nu se aude nimic, daca mulinez invers.
Mentionez ca inainte sa curat mulineta am dat in interior cu wd 40, iar la rulmenti am pus ulei cormoran.

Scrie răspuns