Pareri YGK G-soul X8 UPGRADE
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pareri YGK G-soul X8 UPGRADE
Salut,
Cei care ati folosit firul YGK G-soul X8 UPGRADE va rog sa-mi spuneti cum e, cum se comporta in agataturi, se scamoseaza, se decoloreaza, ia apa etc?
Raportat la alte fire de ex Sufix Performance Braid cum e la puteri similare,e mai subtire sau?
Va multumesc!
Cei care ati folosit firul YGK G-soul X8 UPGRADE va rog sa-mi spuneti cum e, cum se comporta in agataturi, se scamoseaza, se decoloreaza, ia apa etc?
Raportat la alte fire de ex Sufix Performance Braid cum e la puteri similare,e mai subtire sau?
Va multumesc!
Re: Pareri YGK G-soul X8 UPGRADE
Salutare!
YGK e din alta liga in comparatie cu Sufix Performance. Muuult mai subtire, mult mai rezistent la tractiune si muult mai slab la abraziune. Nu ia apa, nu se scamoseaza, se decoloreaza, dar nu asa accentuat ca altele si e slab la abraziune. 0.6 PE (0.125 mm) se rupe de la frecarea degetelor cand ciupesti firul. Trebuie foarte mare atentie. Dar in tractiune, cu nodul FG, rupe inaintasul Seaguar Invizx de 10 lb (0.27 mm) de la agrafa. 1.5 PE (0.2 mm) cu inaintas de 0.6 mm pe post de struna a scos buturugi. Extrem de puternic la tractiune in comparatie cu diametrul.
In comparatie cu Sufix Performance......e greu de comparat, dar as spune cam asa:
- la diametru: Performance de 10 Lb = aprox YGK de 33 Lb (1.5 PE), poate YGK o idee mai gros.
- la tractiune: YGK 0.6 PE este mai bun decat Performance de 10 Lb. Dar mare atentie ce nod folositi.
- la abraziune: YGK este foarte slab in comparatie cu Sufix Performance. YGK trebuie folosit obligatoriu cu inaintas, iar pentru diametre mici, mare atentie la ce nod folositi.
YGK e din alta liga in comparatie cu Sufix Performance. Muuult mai subtire, mult mai rezistent la tractiune si muult mai slab la abraziune. Nu ia apa, nu se scamoseaza, se decoloreaza, dar nu asa accentuat ca altele si e slab la abraziune. 0.6 PE (0.125 mm) se rupe de la frecarea degetelor cand ciupesti firul. Trebuie foarte mare atentie. Dar in tractiune, cu nodul FG, rupe inaintasul Seaguar Invizx de 10 lb (0.27 mm) de la agrafa. 1.5 PE (0.2 mm) cu inaintas de 0.6 mm pe post de struna a scos buturugi. Extrem de puternic la tractiune in comparatie cu diametrul.
In comparatie cu Sufix Performance......e greu de comparat, dar as spune cam asa:
- la diametru: Performance de 10 Lb = aprox YGK de 33 Lb (1.5 PE), poate YGK o idee mai gros.
- la tractiune: YGK 0.6 PE este mai bun decat Performance de 10 Lb. Dar mare atentie ce nod folositi.
- la abraziune: YGK este foarte slab in comparatie cu Sufix Performance. YGK trebuie folosit obligatoriu cu inaintas, iar pentru diametre mici, mare atentie la ce nod folositi.
Multumesc de info, foarte obiectiv explicat
Altcineva care a mai folosit firul, e bun, sunteti multumiti?
Vad ca e la mare cautare in momentul de fata.

Vad ca e la mare cautare in momentul de fata.

Cel mai bun fir folosit de mine
Avantaje:
-foarte subtire pentru cat tine
-aluneca usor prin inele,permite lanseuri lungi
-zgomot redus galet,inele
-taie bine apa
-nu ia apa
-este destul de moale
-pret,daca il comanzi direct din japonia,rola de 200m ajunge undeva la 120 ron(asta dupa ce dolarul a sarit de 4 lei)
-un alt avantaj se rupe numai de la nod sau aproape de bila daca este filat,nu se rupe aiurea sa pierzi metrii de fir
Dezavantaje:
Adevarat mai putin rezistent la abraziune,totusi eu pescuiesc fara inaintas,dar am grija sa verific si sa rup din fir daca este filat
Si intradevar se decoloreaza dar nu asa de mult
Pe total eu sunt foarte multumit de fir,pescuiesc cu el de aproape 1 an ( dimensiunea de 1.2 25lb)
Ca nod folosesc uni knot si palomar daca cineva poate recomanda alt nod?
Avantaje:
-foarte subtire pentru cat tine
-aluneca usor prin inele,permite lanseuri lungi
-zgomot redus galet,inele
-taie bine apa
-nu ia apa
-este destul de moale
-pret,daca il comanzi direct din japonia,rola de 200m ajunge undeva la 120 ron(asta dupa ce dolarul a sarit de 4 lei)
-un alt avantaj se rupe numai de la nod sau aproape de bila daca este filat,nu se rupe aiurea sa pierzi metrii de fir
Dezavantaje:
Adevarat mai putin rezistent la abraziune,totusi eu pescuiesc fara inaintas,dar am grija sa verific si sa rup din fir daca este filat
Si intradevar se decoloreaza dar nu asa de mult
Pe total eu sunt foarte multumit de fir,pescuiesc cu el de aproape 1 an ( dimensiunea de 1.2 25lb)
Ca nod folosesc uni knot si palomar daca cineva poate recomanda alt nod?
-
- veteran
Cel mai bun fir folosit de mine pana acum. Am 22 lb, moale, rezistent, silentios, subtire. Il folosesc doar cu inaintas de fluorocarbon, nu am avut probleme cu el pana acum.
Pentru jigging de pe mal pe un rau mare gen Olt, Mures ce diametru recomandati la acest fir?
22,25 sau 30 lbs?
Multumesc si
22,25 sau 30 lbs?
Multumesc si

- crapmaniacul
- veteran
Avand in vedere ca pe raurile mentionate de tine aud ca deseori inca se mai prind capturi "imbracate" as merge pe un tambur cu 25 lb si pe celalalt 30 lbs si neaparat cu inaintas de florocarbon de cca. 1 m ca sa nu ai emotii in pietre sau agataturi/praguri etc.zander22 scrie:Pentru jigging de pe mal pe un rau mare gen Olt, Mures ce diametru recomandati la acest fir ?
22,25 sau 30 lbs?
Multumesc si
Da inaintasul de fluorocarbon e necesar...nu incep nici o partida fara, ca e vobler ca e jig trebuie inaintas
- crystianoo
- veteran
Acum imi dau si eu cu parerea,folosesc pe cel de 22lb si in paralel un sufix pb de 0,6 lb galben,cel neon fire este mai slab,sincer nu vad mari diferente intre cele doua doar ca ygk costa 150 lei rola de 150m si sufix-ul 100 lei rola de 274m,ygk nu este perfect rotund sufix este,ygk i a apa si sufixul la fel,ambele se decoloreaza pana la un anumit nivel,ygk se scamoseaza putin dupa 10-12 partide intense(8-10 ore)la sufix nu am vazut momentan scamosare desi sunt folosite in paralel,la capitolul abraziune ygk fara inaintas e zero sufix rezista cat de cat,sufix folosit la balta gen 3-14g este ideal,pt rauri,Dunare trebuie mai gros,dupa mine ambele au plusuri si minusuri acum depinde unde si la ce il folosesti,personal nu mi-as mai cumpara ygk doar ca e la moda si ca e japonez,sufix-ul isi face treaba fara doar si poate cu un cost mult mai redus,parerea mea!
Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...