discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Musti
- veteran

albert.C scrie:Musti scrie:albert.C scrie:...pierd jumatate din partida de pescuit in a pune flocarbon...
Partidele tale sunt de 7-8 minute?
mai exact de max 3 h..
Eu le estimasem la 7-8 minute... daca un nod ca FG-ul care se face in 3-4 minute iti rapeste jumate din timp...
Lasand gluma la o parte, chiar nu inteleg retinerea de a face un amarat de nod. Care mai si tine fara probleme pret de partide intregi, odata facut ca lumea... Iar daca apar accidente, cum spuneam, pierzi 3-4 minute...
Si da, la tipurile astea de textil, YGK, Super PE, etc., inaintasul e aproape obligatoriu...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
-
RYOBI
- veteran

Nu e diferenta intre YGK si Samurai Braid per ansamblu f asemanatoare cu avantajele si dezavantajele mentionate anterior
-
Gogol
- veteran

RYOBI scrie:Nu e diferenta intre YGK si Samurai Braid per ansamblu f asemanatoare cu avantajele si dezavantajele mentionate anterior
Sa mori tu?! :lol:
Mai la vanzare vreo 10 km de samurai si nu stii cum sa scapi de el? :lol1:
Pt cultura ta, samuraiul de 15 lb e gros cat ygk de 22 lb. Deci f asemanator... :roll:
-
RYOBI
- veteran

Iar tu cu frustrarile tale sincer mi-e mila de tine.......mai iesi din oras macar in wekenduri poate e de la poluare
Si cum le ai masurat ti ai luat nanometru sau dupa ochiul tau de expert?
-
albert.C
- veteran

-
sa vina cineva sa zica care le-a folosit pe amandoua...eu deja ma declar NEMULTUMIT de sunline..s-a decolorat in ultimul hal+nerezistent la abraziune...
-
Gogol
- veteran

Mai robi, eu cand eram ca tine, tu te incaltai cu fesu si mergeai in picioare pe sub masa. Asa ca lasa-ne cu vrajelile tale de bisnitar oparit... :wink:
Albert ce nu ai inteles? Daca am afirmat ca ygk de 22 lb e cat samuraiul de 15 lb inseamna ca le-am avut pe amandoua, nu fac afirmatii aiurea.
-
albert.C
- veteran

-
Oricum eu ma bag la un YGK,asa pentru teste..ca doar testez fire de 1 an,am aproximativ 1000 m testati in minunata Dunare

ps:de data asta o sa folosesc un inaintas...cel putin sa vad diferenta..
-
octavio79
- senior

albert.C scrie:sa vina cineva sa zica care le-a folosit pe amandoua...eu deja ma declar NEMULTUMIT de sunline..s-a decolorat in ultimul hal+nerezistent la abraziune...
Alberto folosesc si eu sunline super PE de 10lb si nu s-a decolorat si sunt foarte multumit de el. E beton la salau si folosesc un inaintas de o,28 de fluorocarbon de berkley si cand am agatatura se rupe de la agrafa de la jig. Am auzit ca ar fi aparut niste fire sunline probabil vechi care dau probleme, poate ai nimerit unul nasol.
Acum ti-am spus si eu si alt coleg mai sus ca trebuie sa pui inaintas ca sa nu se toceasca firul. Daca vrei sa asculti bine si daca nu fa cum vrei dar nu vei gasi textil sa-ti reziste la abraziune.
-
crapmaniacul
- veteran

La momentul de fata si din ce mi-a trecut mie prin mana in ultima vreme, YGK-ul ca raport calitate pret este unul din cele mai bune fire, posibil cel mai bun. Firul perfect nu s-a inventat inca asa ca are si el limitele lui, insa intrece multe alte fire si la destule capitole. Preferinte vor exista mereu, obisnuinte la fel, apar mereu noutati in materie, asa ca alegerile sunt subiective, dar una peste alta e un fir care chiar merita incercat.
Sunline-ul e si el un fir bun (sau ma rog din cele bune, nu e petarda de fir), dar dupa ce incerci YGK-ul, nu prea mai vrei Sunline, te inveti cu cozonacul si nu mai vrei paine ...
-
RYOBI
- veteran

Gogol scrie:Mai robi, eu cand eram ca tine, tu te incaltai cu fesu si mergeai in picioare pe sub masa. Asa ca lasa-ne cu vrajelile tale de bisnitar oparit...
Albert ce nu ai inteles? Daca am afirmat ca ygk de 22 lb e cat samuraiul de 15 lb inseamna ca le-am avut pe amandoua, nu fac afirmatii aiurea.
Prietene tu ai mintea odihnita si timp berechet pt ca sunt sigur ca esti un pierde vara, asa ca zic pas la polemicile astea erudite cu tine.
Ar fi o minune daca ai avea diploma de bacalaureat