Întrebări modificare băţ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grey-wolf
veteran
veteran

Re: Întrebări modificare băţ

Mesaj de grey-wolf » 24 Dec 2012, 13:13

K-Gula scrie: Intrebare : lacul initial cu ce l-ai dat jos de pe blanc ? cu ce tip de solvent ? sunt interesat si eu de o bricolare si ma cam mananca sa intru pe un nanoflex ca ......
lacul il dai jos prin indepartare mecanica fara sa zgirii blankul . poti sa te ajuti de un feon cu aer cald fara sa abuzezi de temperatura . ca solvent poti folosi alcool , ajuta , nu face mari minuni dar nici nu provoaca daune . daca intri pe nanoflex sa sti ca vei pierde vopseaua in toate zonele unde au fost montate inelele si va trebui sa cureti tot blankul , fie il revopsesti fie il lasi gri .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 24 Dec 2012, 22:34

grey-wolf scrie: lacul il dai jos prin indepartare mecanica fara sa zgirii blankul . poti sa te ajuti de un feon cu aer cald fara sa abuzezi de temperatura . ca solvent poti folosi alcool , ajuta , nu face mari minuni dar nici nu provoaca daune . daca intri pe nanoflex sa sti ca vei pierde vopseaua in toate zonele unde au fost montate inelele si va trebui sa cureti tot blankul , fie il revopsesti fie il lasi gri .
Subscriu, aşa l-am indepartat eu, cu un cutit nu foarte ascutit şi m-am ajutat de un feon deoarece inmoaie lacul şi îl dai jos mai uşor.

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 24 Dec 2012, 22:55

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 25 Dec 2012, 00:47

misto spoturile :twisted:
Urasc atarnatorii!

K-Gula
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de K-Gula » 25 Dec 2012, 11:09

grey-wolf scrie:
K-Gula scrie: Intrebare : lacul initial cu ce l-ai dat jos de pe blanc ? cu ce tip de solvent ? sunt interesat si eu de o bricolare si ma cam mananca sa intru pe un nanoflex ca ......
lacul il dai jos prin indepartare mecanica fara sa zgirii blankul . poti sa te ajuti de un feon cu aer cald fara sa abuzezi de temperatura . ca solvent poti folosi alcool , ajuta , nu face mari minuni dar nici nu provoaca daune . daca intri pe nanoflex sa sti ca vei pierde vopseaua in toate zonele unde au fost montate inelele si va trebui sa cureti tot blankul , fie il revopsesti fie il lasi gri .
Am inteles cum sta treaba, cu un cutit ascutit sau cu un smirghel fin freci la blanc pana iti vine acru dar cu grija sa nu intru si in peretele blancului (oi mai intra pe ici pe colo dar infim) ... Cam e de lucru ca sa iasa ceva ca lumea . Inteleg ca dupa ce dau jos cu mare grija tot lacul de pe blanc, dau jos si inelele, pozitionez cum m-oi pricepe (poate tot pe locul celor vechi) noile inele, le matisez cu grija , adaug epoxi sau ceva de genul peste matisajul de la inele si aia e treaba. Blancul va ramane asa , fara nici un lac , si se duce culoarea de visina putreda si ramane ceva gri negru. Am sa ma gandesc si sa vad de unde fac rost deinele bunicele dar nu tare scumpe, niste Fuji mai de mijloc.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 25 Dec 2012, 13:17

K-Gula scrie: Am inteles cum sta treaba, cu un cutit ascutit sau cu un smirghel fin freci la blanc pana iti vine acru dar cu grija sa nu intru si in peretele blancului (oi mai intra pe ici pe colo dar infim) ...
cu cutitul tai matisajul pe talpa inelului ca sa poti lua ata jos . ATIT ! talpa inelului nu te lasa sa intri cu cutitul in blank , nu ai ce sa cauti cu cutitul in blank nici mult nici infim ! dupa ce dai ata si inelele jos ramin urme de epoxi astea le indepartezi cu unghia , cartela de tel , cutit de plastic sau in functie de imaginatie . te ajuti de feon ( uscator de par ) si de alcool ca sa moi rasina ( epoxi ) . vopseaua se indeparteaza prin razuire cu ori ce obiect care nu afecteaza blancul . in final cu un smirghel foarte fin in granulatie 400 sau mai mult slefuiesti cu apa .
in mare cam asa stau lucrurile restul tine de indeminarea fiecaruia . nu abuza de slefuit , razuieste vopseaua nu o slefui integral . slefuitul are doar rol de finisaj .

NU folosi acetona !

PS indeparteaza toata ata de pe talpa inelului inainte sa il dai jos de pe blank . nu forta inelul care e inca matisat ca risti sa produci daune .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 25 Dec 2012, 13:33

Is curios daca o sa simti vreo diferenta dupa schimbarea inelelor:)

lucalucian
senior
senior

Mesaj de lucalucian » 25 Dec 2012, 14:20

eu zic ca o sa creasca lungimea lanseurilor, senzitivitatea, inelele de pe varf fiind mai finute si usoare. a scazut si greutatea lansetei cu vreo 20g.
Principalul motiv pt care am schimbat inelele este ca firul freca piciorul de jos al primului inel, reducand lanseul.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 25 Dec 2012, 14:32

Astept un review dupa ce o probezi:)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 25 Dec 2012, 19:05

poimaine ii face proba pe mighty Olt!