Întrebări modificare băţ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: Întrebări modificare băţ
Eu personal mi-am modificat 2 bete carora le-am pus inelele pe sira, unul racait si repozitionat/schimbat inele, celalalt decat schimbat inele (desi ma gandesc sa il refac). Ambele au prins si pesti si agataturi, au fost abuzate, flexate, "violate", pescuite la greu. Nu au pocnit inca, si nici nu cred sa le pocnesc in pescuit. Tot usa de la masina, sau talpa bocancului rezolva aceasta problema. Betele s-au intarit/usurat, au devenit mai placute in pescuit. Ideea e ca teoretic mai practice sunt si poate si mai estetice. Am mai schimbat/repozitionat inelele la lanseta unui amic, e foarte incantat de ea si plus reparatii sau diverse schimbari de inele la diferite bete de spin/match/feeder. De mandrine inca nu m-am atins din comoditate sau pur si simplu pt ca eram multumit de felul cum erau, sau poate din nestiinta. Concluzia mea este ca nu iti trebuie cine stie ce talent ca sa faci aceste chestii oarecum simple dupa ce citesti/experimentezi/strici cateva chestii. Talentul se vede indeosebi la finishul uneltei, dar si aici cu ceva investitie in echipamente ajutatoare obtii rezultate cel putin multumitoare. Si mai complicat e cand faci un bat cap-coada, unde trebuie gandit/calculat fiecare aspect, caci cale de intoarcere nu prea mai e. Am vazut si bete facute de rodbuilderi consacrati la noi care aveau inelele montate stramb sau finishul era de 2 lei sau un hook-keeper montat aiurea, ca i se agata firul omului in lanseu de el, sau.... sau. Cred ca mai sunt o gramada de zis, dar aici las maestrii sa vorbeasca, caci si eu sunt extrem de curios, oricum subiectul ar trebui sa se mentina pe directia "practic" si mai putin pe "estetic".
Urasc atarnatorii!
Pai in ideea clasica spine-ul nu are nimic in comun cu esteticul, s-a nascut pe considerente pur practice 

-
- senior
Ştiam că pot apela la cineva din Craiova, dar 150 de lei (manopera) mi se pare mult să investesc într-un băţ made in China... fie el si bun.
Drept pentru care m-am gândit să încerc să vedem ce iese.
Tocmai l-am terminat de curaţat de tot, am tăiat 1,5 cm din vârf, am probat şi inelul lui de vârf şi intră puţin mai greu, dar intră.
Până acum sunt mulţumit de rezultat, acum voi aştepta până voi face rost de inele, aţă şi lipici.
Dacă are cineva aştept pm, dacă nu cred ca o să îmi iau la următoarea comandă de pe Cabelas. Iarna e lunga
Din greşeli se învaţă, numa voinţă să ai.
Drept pentru care m-am gândit să încerc să vedem ce iese.
Tocmai l-am terminat de curaţat de tot, am tăiat 1,5 cm din vârf, am probat şi inelul lui de vârf şi intră puţin mai greu, dar intră.
Până acum sunt mulţumit de rezultat, acum voi aştepta până voi face rost de inele, aţă şi lipici.
Dacă are cineva aştept pm, dacă nu cred ca o să îmi iau la următoarea comandă de pe Cabelas. Iarna e lunga

Din greşeli se învaţă, numa voinţă să ai.
nu e chirurgie pe creier, ai sa vezi.... atentie la detalii, nu strange f tare matisajele , grija cand tai capetele atelor, controleaza temperatura epoxyului in functie de marca pe care o folosesti si o sa fii surprins de rezultat 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Blancul merita toti banii !lucalucian scrie:M-am hotărât să-mi modific spin bladeu de 2,70 30-80 de grame, deoarece am vazut ca nimeni nu vrea să mi-l cumpere.
Am dat vreo 5 inele jos deocamdata şi am râcâit blanku... si am vizionat filmuleţele de la mudhole.
Când am scos inelul de vârf... am încercat cu un cleşte în loc de o cârpă(prima oară).. şi s-a turtit puţin blanku acolo unde intră inelu. Când o să bag noul inel o să vina peste partea turtită... ce ziceţi?
Am o nelămurire : se poate schimba poziţia mandrinei fără să o stric? - deoarece nu e pusă pe spin.
De asemenea aş vrea un set de inele alconite de la mudhole.... şi aş vrea o aţă neagră şi epoxy de acela.
Orice sfat e binevenit !
Mulţumesc !
Dupa ce a cedat un inel , care s-a spart, am aflat ca sunt calitate inferioara si m-am hotarat sa le schimb cu Inele Fuji Alconite iar primul un sick Fuji.
Acum am un bat cum mi-am dorit . Batul a fost facut de un meserias Laurentiu Andronic .

P.S. Batul este ET Spin Blade 2.40 30-80 g .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
http://www.xxx.ro/info-util/harriso ... ronic.html
Aici bete facute de el :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=980

Aici bete facute de el :
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=980

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
-
- senior
Mi-am modificat batul, a iesit binisor ca sa zic asa, adica nu prea-mi place cum am dat lacul pe 3 inele, dar m-am grabit sa il fac azi ca eram nerabdator. In viitor poate le dau jos şi le mai fac o data, sau poate mai dau o mana de lac subtirel sa vad daca remediez problema.
Mandrina mi-a repozitionat-o Naric de la mine din oras. Deocamdata nu s-a uscat complet
Dupa ce se va usca voi pune si niste poze.
Mandrina mi-a repozitionat-o Naric de la mine din oras. Deocamdata nu s-a uscat complet

- stefanflorin
- veteran
Intrebare : lacul initial cu ce l-ai dat jos de pe blanc ? cu ce tip de solvent ? sunt interesat si eu de o bricolare si ma cam mananca sa intru pe un nanoflex ca urmeaza niste zile libere ... Nu-mi plac inelele din fabrica care sunt si mari si grele si departate de blanc prea tare ... Nu stiu daca o sa pun in practica ideea dar sunt la etapa de culegere de infomatii si astea de genul "asa nu" sunt f utilelucalucian scrie:Mi-am modificat batul, a iesit binisor ca sa zic asa, adica nu prea-mi place cum am dat lacul pe 3 inele, dar m-am grabit sa il fac azi ca eram nerabdator. In viitor poate le dau jos şi le mai fac o data, sau poate mai dau o mana de lac subtirel sa vad daca remediez problema.

Nici un solvent!!! Care dizolva epoxi-ul..fii sigur ca o sa dizolve si rasina folosita la constructia blankului...