Întrebări modificare băţ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Întrebări modificare băţ
M-am hotărât să-mi modific spin bladeu de 2,70 30-80 de grame, deoarece am vazut ca nimeni nu vrea să mi-l cumpere.
Am dat vreo 5 inele jos deocamdata şi am râcâit blanku... si am vizionat filmuleţele de la mudhole.
Când am scos inelul de vârf... am încercat cu un cleşte în loc de o cârpă(prima oară).. şi s-a turtit puţin blanku acolo unde intră inelu. Când o să bag noul inel o să vina peste partea turtită... ce ziceţi?
Am o nelămurire : se poate schimba poziţia mandrinei fără să o stric? - deoarece nu e pusă pe spin.
De asemenea aş vrea un set de inele alconite de la mudhole.... şi aş vrea o aţă neagră şi epoxy de acela.
Orice sfat e binevenit !
Mulţumesc !
Am dat vreo 5 inele jos deocamdata şi am râcâit blanku... si am vizionat filmuleţele de la mudhole.
Când am scos inelul de vârf... am încercat cu un cleşte în loc de o cârpă(prima oară).. şi s-a turtit puţin blanku acolo unde intră inelu. Când o să bag noul inel o să vina peste partea turtită... ce ziceţi?
Am o nelămurire : se poate schimba poziţia mandrinei fără să o stric? - deoarece nu e pusă pe spin.
De asemenea aş vrea un set de inele alconite de la mudhole.... şi aş vrea o aţă neagră şi epoxy de acela.
Orice sfat e binevenit !
Mulţumesc !
- stefanflorin
- veteran
Re: Întrebări modificare băţ
Unde ti s-a turtit varful o sa trebuiasca sa tai, altfel risti accidente de genul varf rupt sau alte chestii.
Daca mandrina nu este pusa pe spin trebuie sa o dai jos. Nu ai cum sa-i modifici pozitia fara sa o dai jos. In cazul asta, te sfatuiesc sa iti iei si o mandrina de la Mudhole pe langa inele, ata si epoxy.
Spor la bricolat!
Daca mandrina nu este pusa pe spin trebuie sa o dai jos. Nu ai cum sa-i modifici pozitia fara sa o dai jos. In cazul asta, te sfatuiesc sa iti iei si o mandrina de la Mudhole pe langa inele, ata si epoxy.
Spor la bricolat!
Te apuci de modificat...dar nu ai tot ce ai nevoie?
Lanseta fiind din doua bucati...spine-ul partii inferioare nu poate fii asa de pronuntat sa nu il poti corecta prin mufarea in pozitia corecta al partii superioare care are si ea spine-ul ei. Eu zic sa lasi spine-ul in pace ....prevad un cartonas galben si la incercarea de a scoate mandrina...care normal presupune inlaturarea si cel putin unul dintre gripuri.
Varful trebuie taiat unde l-ai faultat..neaparat.
Si atentie mare la "racait" blankul...sanse mari sa il deteriorezi.
Lanseta fiind din doua bucati...spine-ul partii inferioare nu poate fii asa de pronuntat sa nu il poti corecta prin mufarea in pozitia corecta al partii superioare care are si ea spine-ul ei. Eu zic sa lasi spine-ul in pace ....prevad un cartonas galben si la incercarea de a scoate mandrina...care normal presupune inlaturarea si cel putin unul dintre gripuri.
Varful trebuie taiat unde l-ai faultat..neaparat.
Si atentie mare la "racait" blankul...sanse mari sa il deteriorezi.
- stefanflorin
- veteran
S-a lamurit ce si cum...oricum o sa-i dau un capac pt ca nu asculta de cei care au trecut de etapa asta cu stricatu' 

Urasc atarnatorii!

Io zic ca daca problema spine-ului e asa de controversata, e prea putin importanta ca sa merite atata atentie, cu atat mai mult la segmentul de butt.
- andriipopa75
- veteran
asta e parerea ta, foarte bine argumentata de altfel .
pt lucian.
A modifica un bat inseamna mai mult decat a pune niste componente pe el. Nu iti trebuie 3 facultati, dar in primul rand iti trebuie mana buna (ca sa iti placa macar tie sa te uiti la el) si ceva cunostinte de rodbuilding.
Din cum ai inceput povestirea e clar ca-ti lipsesc cunostintele . Ideea este ca poti sa faci lejer un bat mai prost decat cel de fabrica sau mai urat. Si in Craiova ai cel putin 2 rodbuilderi buni.
pt lucian.
A modifica un bat inseamna mai mult decat a pune niste componente pe el. Nu iti trebuie 3 facultati, dar in primul rand iti trebuie mana buna (ca sa iti placa macar tie sa te uiti la el) si ceva cunostinte de rodbuilding.
Din cum ai inceput povestirea e clar ca-ti lipsesc cunostintele . Ideea este ca poti sa faci lejer un bat mai prost decat cel de fabrica sau mai urat. Si in Craiova ai cel putin 2 rodbuilderi buni.
in cazul betelor din doua bucati, partea inferioara fiind mult mai groasa, deobicei nu are asa deviere sa merite corectata.Devierile apar in segmentul superior...dar asta este discutabila daca e vorba doar de estetic sau chiar provoaca probleme reale.
Eu mai mult il rectific cat se poate prin pozitionarea inelelor din considerente estetice,decat de frica ruperii blankului din aceasta cauza.
Spine sau spline ...asta e intrebarea?
Pe oricare construiesti, ori in lansare, ori in drill tensiunea acea teoretica o sa apara.
Este bine sa se tina cont de el, dar nici importanta exagerata nu merita data.
Eu mai mult il rectific cat se poate prin pozitionarea inelelor din considerente estetice,decat de frica ruperii blankului din aceasta cauza.
Spine sau spline ...asta e intrebarea?

Este bine sa se tina cont de el, dar nici importanta exagerata nu merita data.
As a matter of fact s-a facut un test pe 25-25 de blankuri ...Fortandu-le in deadlift ...25 pe spine si 25 exact pe partea cealata si s-a facut o medie. Care au avut oare media mai mare,adica putere si rezistenta la rupere mai buna?
Cele montate exact invers...adica pe partea opusa al spine-ului.
Cele montate exact invers...adica pe partea opusa al spine-ului.