discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Mark Twain
- utilizator constant

ce aveti fratilor ?
eu impartaseam si eu nishte ganduri pe aici sa shtie si consumatorul ce sa cumpere!
eu am ales ribul pt spatiu, stabilitate si pescuit in lacuri; mai am o gonflabila dar nu e asa spatioasa.
altii aleg porta bote pt stilul lor de pescuit;
daca m-as duce la pescuit de somn cred ca as alege cu siguranta alta barca;
stiu si eu persoane care au porta bote si in comparatie cu gonflabilele zboara pe apa; asta nu inseamna ca o gonflabila merita aruncata doar pt ca e mai inceata .... are si ea aplicatiile ei !
una peste alta, fiecare isi alege barca in raport cu o diversitate de factori si nu condamn pe nimeni pt alegerea facuta !
PS: cat de departe era parcarea aia frate ?? in 3 minute alergi 1 km sa treci bacalaureatul

-
tudor
- Moderator

-
Ei parcarea e la 50m.
Am prins somni mari si in porta bote. Pe unii nu i-am putut baga in barca fiindu-mi frica sa nu se rastoarne. Cu o gonflabila nu mi-ar fi fost frica de rasturnare dar nu ar fi fost loc in barca. I-am remorcat incet pana la un loc unde puteam sa-i esuez pe mal, am facut poza si bye.
O gonflabila e mai stabila insa pierzi mult spatiu interior. Iar la montat si demontat am fost intotdeauna mai rapid decat colegii care pescuiau cu gonflabile in acelasi timp. La demontat diferenta este enorma.
In plus eu ne-fiind un tip grijuliu cu materialul, oricare ar fi el, am nevoie de lucruri robuste. Cand trag la mal eu las barca sa se urce pe el cu avantul dat de motor pe cand ceilalti iau o mie de precautii.
Spalatul ? Arunc o galeata de apa, o intorc cu fundu-n sus si gata. Barca locuieste afara sub soare, ploie, zapada tot anul. Nici o intretinere.
Hai ca incep sa ma repet.

-
ovidiu
- veteran

-
eu ma dau cu o pneumatica, , ma simt bine in ea, multumesc de intrebare

dar am avut ocazia sa ma dau cu portabotele.. sincer? are avantajele ei, clar si fara discutie, sa va zic ca merge super-frumos cu un 2,5cp?
dar deocamdata o sa prind tot din gonflabila...
cand i s-o mai face mila de mine prietenului cu portabotele, va mai povestesc, pana acum am fost de cateva ori si mi-a placut, desi la prima impresie ...eram circumspect...
dar e barca de toata isprava

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
c.catalin
- utilizator constant

eu am pneumatica pt ca n-am curte sau boxa prea mare la bloc.
pe balcon, fata mea deseneaza floricele pe capacul de la motor, cand nevasta nu pune rufele la uscat ...
asa ca fiecare este cu posibilitatile lui ...
si pregatirile de plecare si strangerea (cu toate acareturile ) dureaza cam o juma de ora la ralanti ... in 2 insi pt o gonflabila de 3.30.
manual.
cand se termina suntem fericiti ca s-a terminat ...
-
vlad21
ovidiu scrie:
cand i s-o mai face mila de mine prietenului cu portabotele, va mai povestesc, pana acum am fost de cateva ori si mi-a placut, desi la prima impresie ...eram circumspect...
dar e barca de toata isprava

placerea e de partea mea

deci.. sa nu ne auzim alte replici

-
minzu
- utilizator nou

e cam greu sa ridici o barca pe portbagajul unui combi avind 80 de kg
eu am urcat una de 80 de kg pe un golf combi dar e anevoios
deci mai sigur peridoc
plus ca un motor in 4 timpi de 15 cai e cam grelutz de manevrat
-
dalea robert
- senior

pana la urma cum se comporta WB super tender 340 cu 15 cp si doua persoane plus bagaje pe dunare? ca si eu as vrea sa iau una.
-
ringogabi
- senior

romica scrie:.... eu ma ocup de barci din aluminiu, dar nu vreau sa discut mai mult pe forum sa nu fie interpretat ca o reclama
Salut! Poti sa-mi trimiti si mie un mesaj cu datele tale de contact?