discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
romica
- utilizator constant

pe mine nu m-au convins. au mare defect: pretul
in plus am vazut la cineva si mi-am dat seama ca-i aceeasi manopera ca la o pneumatica. cand o scoate afara o spala bine (nu trebuie sa ramana pamant/nisip la imbinari) si apoi strangerea dureaza aproape la fel de mult ca o pneumatica. unde mai pui stabilitatea. deci intre porta-bote si o pneumatica o prefer pe ultima.
sfatul meu ar fi sa incerci s-o testezi inainte de a da banii. s-ar putea sa te razgandesti
-
tudor
- Moderator

-
Am doua Porta bote si nu le-am spalat nici odata. 15 minute montatul si pusul la apa si 10 minute demontatul. Mult mai usor ca la o gonflabila. Acum daca sunt unii care vor sa le spele de fiecare data e treaba lor. Ale mele stau in curte pe toate anotimpurile. Prima e din 91 si navigheaza si acuma.
O Porta bote o poti trage pe cioburi, pe stanci, poti trage cu pusca de vanatoare in ea (nu de prea aproape

) apar numai niste pete albe unde au batut alicele. Pe cea din 91 am pierdut-o pe autostrada la 130 km/ora.
A avut cateva zgarieturi si gata.
Puteti face aceleasi lucruri cu o gonflabila ? Dar cu o barca din aluminiu ?
Sunt intr-adevar scumpe. Dar 10 ani garantie.
-
Rapala Man
- veteran

tudor scrie:Am doua Porta bote si nu le-am spalat nici odata. 15 minute montatul si pusul la apa si 10 minute demontatul. Mult mai usor ca la o gonflabila. Acum daca sunt unii care vor sa le spele de fiecare data e treaba lor. Ale mele stau in curte pe toate anotimpurile. Prima e din 91 si navigheaza si acuma.
O Porta bote o poti trage pe cioburi, pe stanci, poti trage cu pusca de vanatoare in ea (nu de prea aproape

) apar numai niste pete albe unde au batut alicele. Pe cea din 91 am pierdut-o pe autostrada la 130 km/ora.
A avut cateva zgarieturi si gata.
Puteti face aceleasi lucruri cu o gonflabila ? Dar cu o barca din aluminiu ?
Sunt intr-adevar scumpe. Dar 10 ani garantie.
asta ma motiveaza si pe mine!
-
vlad21
de acord cu tudor ... si asta zic ca posesor de bote...
din punctul meu de vedere.. clar vreau o barca mai mare pt delta...dar chiar si asa.. si-a scos banii cu varf si indesat
in plus pt portabilitate.. de weekend este ready to xxx
v
-
Mark Twain
- utilizator constant

m-am uitat la niste filmulete pe youtube; intr-unul dintre filmulete porta bote era propulsata de un motor termic pe mare cu ceva valuri ! sincer sa fiu mi-ar fi frica sa ies pe un lac mare cu ea pt ca tremura din toate incheieturile ! in lipsa unor crivace sau intarituri considerabile cred ca rezistenta ii este pusa la indoiala fata de o barca pneumatica, rid sau dintr-o bucata !
in clipul de prezentare se mentioneaza o durata de 3 minute pt montare si demontare! eu barca pneumatica o umflu in 3 minute !
sincer, o porta bote cred ca o poate face oricine cu un minim de experienta !
-
SorinM13
- senior

Mark Twain scrie:
eu barca pneumatica o umflu in 3 minute !
eu nu. cu compresorul ( no name de la Metro 8/24) imi ia vre-o 4 minute
-
Mark Twain
- utilizator constant

3 minute la mine ca e compresor special ! am dat vreo 4,5 bulioane pe el !

-
SorinM13
- senior

'teles
-
vlad21
Mark Twain scrie:m-am uitat la niste filmulete pe youtube; intr-unul dintre filmulete porta bote era propulsata de un motor termic pe mare cu ceva valuri ! sincer sa fiu mi-ar fi frica sa ies pe un lac mare cu ea pt ca tremura din toate incheieturile ! in lipsa unor crivace sau intarituri considerabile cred ca rezistenta ii este pusa la indoiala fata de o barca pneumatica, rid sau dintr-o bucata !in clipul de prezentare se mentioneaza o durata de 3 minute pt montare si demontare! eu barca pneumatica o umflu in 3 minute !
!
sever.. daca vrei.. te iau odata sa vezi cum e.. e doar o imrpesi epana te obsinuiesti....
cum ai zis.. cu ceva experienta.. poti merge cu ea in locuri in care poate cu o glnflabila ai ezita
nu compara stabilitatea unui RIB cu bote... pt ca sunt alte clase
in plus nu am testat-o pe mare sa-ti zic cum merge....
asta repet doar ca posesor.. intaream ce a zis Tudor
in rest numai de bine;)
-
tudor
- Moderator

-
Si la desumflat tot 3 minute ?
Cand am spus 15 minute asta insemna datul jos de pe masina, montata, pus motorul, pus materialul de pescuit, pusa pe apa, dusa masina la parcare, intorsul pe jos de la parcare, inceputul pescuitului.
Personal mi-am dat parerea pentru ca am utilizat si gonflabile, am si Porta bote am Carolina skiff, si inchiriez in fiecare voiaj diferite tipuri de barci cu saptamana.
Unele imi plac, altele nu. Insa parerea mi-o fac numai dupa ce utilizez. Nu imi fac opinii uitandu-ma la barci in poze sau pe youtube.
Dar fiecare cu metoda lui.