incepator!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

daniel22vlad
utilizator nou
utilizator nou

incepator!

Mesaj de daniel22vlad » 06 Sep 2009, 17:39

salut pescari si pescarite!am si eu o problema!
sunt destul de incepator in arta pescuitului si nu prea inteleg ce vorbiti voi cu salmo si tot felul!voblere si YC toate nu inteleg!
nu consider ca ma pricep dar am o lanseta pt dat la fund si o lanseta cu pluta sau un shefield daca mai stiu bine!(ambele au molineta!)
daca se poate sa imi explicati si mie cum este cu pescuitul asta!in prima mea zi de pscuit am prins la pecica 3 somni de 2kg fiecare si de acea vad un vittor bun pt mine dar inca nu am invatat destul si asta as vrea! :D
multumesc anticipat!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Sep 2009, 19:15

Principiul e tare simplu.In loc de pluta,plumb si ac ,tu legi doar o chestie de asta artificiala,vobler ,salmo sau cum le-a denumit inventatorii. O zvirli inainte si o tragi prin apa inapoi.Pina sare un peste rapitor s-o pape si se agata in ancore. Apoi il tragi la mal.....Cum ti s-a parut pina aici ??
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Sep 2009, 20:00

scurt si la obiect.... :wink:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

daniel22vlad
utilizator nou
utilizator nou

aha

Mesaj de daniel22vlad » 06 Sep 2009, 20:31

ms mult am mai aflat intre timp ce e un vobler!am mai vazut si ca sunt multe tipuri de noduri dar am inteles ca nu mai sunt carlige cu ochiuri!eu sunt din arad si miam luat deja 2 bete din piata de la rusi cu 1 milion bucata!o lanseta de fund cu 3 ace si momitor si molinete iar batul de 2.70 cu inele si o undita cu pluta cu molineta si inele!eu pescuiesc la pecica la rezervatie sau crescatorie unde nu cred ca este rapitori dar pe mures unde mai merg probabil ca sunt!
si cum nu rupe firul stiuca ca are dintiii aia in cerul gurii se rupe firul imediat!
mam apucat de pescuit nu de mult si ma atras mai mult dupa ce mam dus la pecica si am prins 2 somni de vreo 3 kg!(impreuna 1.5 fiecare!)
daca te rog imi puteti esplica si cu permisul asta cum e !in arad stiu de unde sal iau de la un magzin superpesca dar in rest nui vad rostul!multumesc mult!

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Sep 2009, 21:44

mestere e greu cu tine, apropo, cati ani ai? ( sa ne facem o idee...)
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Sep 2009, 22:21

Ultima fraza cu permisu e tare.. :lol: ..Ia legatura cu Fario Nebunul sa-ti explice cum e cu permisul. :lol: .Daca institutiile altor tari care fac una alta pentru riuri si pescari cer o taxa anuala, hop si cele romanesti trebuie sa ceara. Sint fire ce nu le taie stiuca. Sper ca stii sa faci nod clinch simplu.Intreb asta nu ca sa-ti zgandar ego-ul ,ci doar preventiv , pentru ca am un coleg ce-mi povestea vreo 3 ani ce pesti grozavi prindea el pe vremuri (cind avea timp,acum cica nu mai are) dar cind i-am dat un fir gros si un ac mare ,el se apuca si-l leaga ca pe sireturi ,de au iesit si ceva fontite pe acolo.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Sep 2009, 07:08

Totusi,explica-ne cum era cu somnii.La inceput ai zis ca ai prins 3 somni de 2 kg,si, mai incolo s-au facut 2 de3 kg.Impreuna.S-au n-am inteles eu bine..??Si inca ceva ,daca faci permis la super pesca,ala nu-ti confera decit statutul de membru in asociatia respectiva.Trebuie sa platesti 30 ron la trezorerie,dupa care fugi repede la sediul ANPA.Trebuie sa fie neaparat intr-o zi de martiSi pe drum trebuie sa te rogi in gind sa nu fie domnii de la ANPA plecati in concediu,sau pe teren ,s-ai prinda pe aia care fac lucrari de electricitate la podul de la simbateni,sau in control sa dea amenda la braconierii aia fiorosi care au bagat in straita un oblete sau mrenuta cu 0.5 cm mai mic decit limita legala.Sediul ANPA este pe strada Episcopiei,in centru,inainte de Directia silvica.Si ca sa nu uit ,vezi ca este acolo o tanti cu privire de vultur ,discret disimulata in spatele unor ochelari cu lentile taiate din sticla de sifon,cu alura atletica,nu te lasa pacalit ,cind e in fata ta chiar sta in picioare nu sta pe scaun,ei bine tine-o minte,necesita un efort minim treaba asta,pentru ca dumneaei taie si spinzura prin partile noastre.Ea prinde braconierii,stopeaza deversarile ilegale de toxine,da cu electricienii de pamint,ce mai ,isi face meseria asa cum scrie la carte.Si sa vezi ultimul zvon;cica au hotarit functionarii astia de la ANPA sa-si doneze salariile pe 3 luni in avans,si cu banii obtinuti o sa populeze muresul cu salau si somn.Asta da veste buna.Sper ca ti am fost de folos cu cele citeva informatii,salut si numai bine.

daniel22vlad
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de daniel22vlad » 07 Sep 2009, 09:32

da mai ajutat dar nu stiu unde e trezoreria asta!nu au fost doar 2 somni la inceput si asa a ramas am gresit!nu inteleg firulk nu se poate rupe de la dinti stiuci si am mai vazut sitteuri in care explica cum sa faci nodul!dar doar carlig cu ochi am vazut iar eu nu am asta!si daca merg la magazinul super pesca nu rezolv nimica!?am 14 ani si sper sa invat multe pana ajung la pensie cand o sa pot pescui fara probleme!

daniel22vlad
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de daniel22vlad » 07 Sep 2009, 09:35

nu cred ca recunosc nodul dupa nu,e clinch dar un nod stiu sa fac!fac o bucla si dau de trei ori inconjor si apoi trec prin bucla aia!si cine e fario nebunul?:D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 07 Sep 2009, 12:35

trezoreria este in centrul aradului, imediat dupa primarie,cum mergi inspre teatru.intrebi acolo unde platesti taxa pt pescuit ,platesti 30ron,dupa care,mergi cu chitanta la sediul anpa ,pe strada episcopiei,marti intre 10si 14.cred ca pensionarii si copii pina in 14 ani sint scutiti.fa-ti un abonament la revista aventuri la pescuit,si cu timpul vei invata mai multe despre pasiunea asta numita pescuit.

Scrie răspuns