Shimano Twin Power 2500 Made in Japan

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 18 Noi 2008, 19:37

stefan28 scrie:
StefanDinu scrie:nu am pescuit cu nici o Stella de pe piata RO ...
Atunci cu ce e mai buna Twin-ul Japan decat una europeana?
Diferenta este substantiala... uita-te de exemplu numai la materiale si la finisaje:
pt piata japoneza 2008: New Twin Power AR-C "made in JAPAN"
http://www.kamiiida.co.jp/F2/images/nyu ... er-1_1.jpg
http://www.kamiiida.co.jp/F2/images/nyu ... er-2_1.jpg

pt piata europeana 2006: Twin Power FB fabricat in Japonia pana anul trecut, de atunci si pana azi doar in Malaysia
http://www.milo-shop.nadlanu.com/UserFi ... VELIKA.jpg
http://www.smartmarine.co.nz/popup.htm? ... 4000FB.jpg

pt piata europeana 2009: Twin Power FC fabricat in Malaysia
http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... 12.384.gif

Lasand la o parte aspectele, mai sunt si alte avantaje si dezavantaje, trasaturi si inovatii care fac diferenta intre ele, cum ar fi:

:arrow: daca te uiti la modelul japonez pt 2008, ai sa vezi ca are in plus fata de modelul european din 2006 tamburul A-RC
:arrow: are un rulment in plus aflat in interiorul tamburului (rulmenti S-ARB capsati...era cineva care zicea ca FB-ul - aici ma refer strict la modelul care inca se facea in japan, nu are rulmentii capsati, pot sa il contrazic, chiar daca pe cutie scrie doar A-RB ei sunt de fapt capsati... am sa pun mai tarziu niste poze special)
:arrow: manivela la cel japan 2008 este "thread in", adica se insurubeaza direct angrenajul intern, rezultand astfel jocuri mai reduse, la modelul FB manivela este normala
:arrow: protectia din spatele mulinetei - SR Guard cum este numita... la modelul japan 2008 are o garnitura de cauciuc pt protectie suplimentara la intemperii, pe cand la modelul FB nu este garnitura, pe langa asta mai e de remarcat la modelul japan, constructia "boltless", adica nu are suruburi expuse la exterior (pentru a fi demontat, trebuie mai intai scos rotorul), ceea ce iar este bine in vederea protectiei
si cred ca ar fi destule argumente, se observa clar ca modelul japan imprumuta foarte multe trasaturi ale stellei FD, atat din punct de vedere constructiv cat si estetic...

DAR, exista si dezavantaje... :roll:
cum japonezii sunt mai zgarciti... la modelul japan 2008 nu primesti tambur de rezerva si nici sticluta cu ulei de intretinere, pe cand la modelul FB sunt, ceea ce e un mare dezavantaj pt ca un tambur de rezerva e vreo 290 ron la modelul japan, pret luat de pe PLAT - http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... ts_id=5364

eu voiam sa imi iau un TP japonez, dar chiar cu o zi inainte sa dau comanda, a crescut pretul cu vreo 35 de euro (pretul de retail) la toate magazinele online pe care le-am gasit + taxe postale + TVA + nush ce alte taxe vamale si de alt fel... birocratie... de la cat calculasem initial, vreo 860 RON cu tot cu taxe, ajungeam la aproape 1000RON :shock:
si am zis ca imi bag jigu' in ei!

scuze d-l dinu, nu am vazut ca ati postat ca nu mai scriam si eu toata povestea asta :P
Life's short, so live the most of it!

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 19:58

Blue_Fox scrie:
stefan28 scrie:
StefanDinu scrie:nu am pescuit cu nici o Stella de pe piata RO ...
Atunci cu ce e mai buna Twin-ul Japan decat una europeana?
Diferenta este substantiala... uita-te de exemplu numai la materiale si la finisaje:
pt piata japoneza 2008: New Twin Power AR-C "made in JAPAN"
http://www.kamiiida.co.jp/F2/images/nyu ... er-1_1.jpg
http://www.kamiiida.co.jp/F2/images/nyu ... er-2_1.jpg

pt piata europeana 2006: Twin Power FB fabricat in Japonia pana anul trecut, de atunci si pana azi doar in Malaysia
http://www.milo-shop.nadlanu.com/UserFi ... VELIKA.jpg
http://www.smartmarine.co.nz/popup.htm? ... 4000FB.jpg

pt piata europeana 2009: Twin Power FC fabricat in Malaysia
http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... 12.384.gif

Lasand la o parte aspectele, mai sunt si alte avantaje si dezavantaje, trasaturi si inovatii care fac diferenta intre ele, cum ar fi:

:arrow: daca te uiti la modelul japonez pt 2008, ai sa vezi ca are in plus fata de modelul european din 2006 tamburul A-RC
:arrow: are un rulment in plus aflat in interiorul tamburului (rulmenti S-ARB capsati...era cineva care zicea ca FB-ul - aici ma refer strict la modelul care inca se facea in japan, nu are rulmentii capsati, pot sa il contrazic, chiar daca pe cutie scrie doar A-RB ei sunt de fapt capsati... am sa pun mai tarziu niste poze special)
:arrow: manivela la cel japan 2008 este "thread in", adica se insurubeaza direct angrenajul intern, rezultand astfel jocuri mai reduse, la modelul FB manivela este normala
:arrow: protectia din spatele mulinetei - SR Guard cum este numita... la modelul japan 2008 are o garnitura de cauciuc pt protectie suplimentara la intemperii, pe cand la modelul FB nu este garnitura, pe langa asta mai e de remarcat la modelul japan, constructia "boltless", adica nu are suruburi expuse la exterior (pentru a fi demontat, trebuie mai intai scos rotorul), ceea ce iar este bine in vederea protectiei
si cred ca ar fi destule argumente, se observa clar ca modelul japan imprumuta foarte multe trasaturi ale stellei FD, atat din punct de vedere constructiv cat si estetic...

DAR, exista si dezavantaje... :roll:
cum japonezii sunt mai zgarciti... la modelul japan 2008 nu primesti tambur de rezerva si nici sticluta cu ulei de intretinere, pe cand la modelul FB sunt, ceea ce e un mare dezavantaj pt ca un tambur de rezerva e vreo 290 ron la modelul japan, pret luat de pe PLAT - http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... ts_id=5364

eu voiam sa imi iau un TP japonez, dar chiar cu o zi inainte sa dau comanda, a crescut pretul cu vreo 35 de euro (pretul de retail) la toate magazinele online pe care le-am gasit + taxe postale + TVA + nush ce alte taxe vamale si de alt fel... birocratie... de la cat calculasem initial, vreo 860 RON cu tot cu taxe, ajungeam la aproape 1000RON :shock:
si am zis ca imi bag jigu' in ei!

scuze d-l dinu, nu am vazut ca ati postat ca nu mai scriam si eu toata povestea asta :P
Cum spuneam si mai sus, dincolo de aspect, cat ma tine in timp un Twin Japan fata de cel care zici ca se gaseste acum pe piata europeana?
O intrebare normala pe care si-o pune oricine.

E vreo diferenta intre cel facut pana in 2006(dupa cum spui) si cel care se gaseste acum pe piata europeana?

Multumesc pentru sfaturi domnului Dinu. asemeni si tie.

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 18 Noi 2008, 21:26

o diferenta nu stiu, pt ca nu am avut in mana un japan si o malaysia, dar aflu cat de curand... :)
bine, asa diferenta poate sa fie de prestigiu, cum suna JAPAN pe manerul mulinetei si cum suna MALAYSIA... e ca diferenta dintre un nokia made in finland si unul made in hungary :D
Life's short, so live the most of it!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 18 Noi 2008, 22:17

Vorbim de TwinPower nu de trotinete ... adica este a doua mulineta dupa Stella. Fiabilitatea este una dintre caracteristicile Shimano. De la Stadic in sus ... am Stradic de 5 ani ... si nu am avut mila de el. Dar am avut grija.
Am Sustain (varianta america a TwinPower) de 3 ani ... Am TwinPower din RO de 3 ani ... am TwinPower din Japonia de anul asta - sunt perfecte ... nu au nimic.
In schimb am vre-o trei alte mulinete ... doua -trei iesiri si cateva agatturi si au ajuns pe banca de rezerve.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

stefan28
junior
junior

Mesaj de stefan28 » 18 Noi 2008, 23:27

StefanDinu scrie:Vorbim de TwinPower nu de trotinete ... adica este a doua mulineta dupa Stella. Fiabilitatea este una dintre caracteristicile Shimano. De la Stadic in sus ... am Stradic de 5 ani ... si nu am avut mila de el. Dar am avut grija.
Am Sustain (varianta america a TwinPower) de 3 ani ... Am TwinPower din RO de 3 ani ... am TwinPower din Japonia de anul asta - sunt perfecte ... nu au nimic.
In schimb am vre-o trei alte mulinete ... doua -trei iesiri si cateva agatturi si au ajuns pe banca de rezerve.
Aveti Stradicul/Sustainul luat de pe Cabela's? Sunt made in Japan cele de pe piata americana sau Malaysia? Stradicul/Sustainul le-ati cumparat cu tambur de rezerva?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Noi 2008, 08:42

StefanDinu scrie:Vorbim de TwinPower nu de trotinete ... adica este a doua mulineta dupa Stella. Fiabilitatea este una dintre caracteristicile Shimano. De la Stadic in sus ... am Stradic de 5 ani ... si nu am avut mila de el. Dar am avut grija.
Stefane, ai dreptate nu de trotinete ca nu au spite dar bicicletele au si de acolo ramin bucati de spita pt. pick-up. :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 19 Noi 2008, 12:57

stefan28 scrie:Aveti Stradicul/Sustainul luat de pe Cabela's? Sunt made in Japan cele de pe piata americana sau Malaysia? Stradicul/Sustainul le-ati cumparat cu tambur de rezerva?
Stradic si Sustain îl am de pe alt site care trimite gratis ... dar sunt din state. Shimano USA au tamburi de rezerva ... toate modelele. De la Stradic in sus au tamburi metalici (s-ar putea ca si restul dar mai jos de Stradic nu am avut).
Blue_Fox ti-a explicat foarte bine si foarte tehnic. Sunt mai multe modele si se gasesc de vanzare si modele noi si unele vechi. Cel mai nou model Shimano Sustain FE. Dar gasesti si FD. FD este Japan. FE este Malaiesia.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 19 Noi 2008, 13:02

valistrati scrie:
StefanDinu scrie:Stefane, ai dreptate nu de trotinete ca nu au spite dar bicicletele au si de acolo ramin bucati de spita pt. pick-up. :lol: :lol: :lol:
Si de la schimbatoarele de viteze mai ramana de un pinion-doua ... :lol: :lol: :lol: .

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Noi 2008, 14:52

StefanDinu scrie:
valistrati scrie:
StefanDinu scrie:Stefane, ai dreptate nu de trotinete ca nu au spite dar bicicletele au si de acolo ramin bucati de spita pt. pick-up. :lol: :lol: :lol:
Si de la schimbatoarele de viteze mai ramana de un pinion-doua ... :lol: :lol: :lol: .
Si le baga si pe alea in mulinetele Shimano :oops: ????Asta chiar nu stiam. :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 19 Noi 2008, 15:20

valistrati scrie:Si le baga si pe alea in mulinetele Shimano :oops: ????Asta chiar nu stiam. :lol: :lol: :lol:
Si din pedale fac manivele iar rulmenţii de la rotile de biciclete intra tot la mulinete ... se utilizează conceptul de platforma ... doar exteriorul e diferit.

Scrie răspuns